Maciek m aplan żeby nie doszło do polączenia a przynajmniej nie na takich warunkach
wg mnie gdyby było inaczej to obecny poziom stormma powinien byc niższy albo jago wyższy
teraz będzie info z KNF w którym klepnie połączenie i jago powinno trocję urosnąć ( oczywiście stormm też skoczy do góry) a później kwity trafią do sądu i tam wg mnie powinno się wydarzyć to coś n aco liczy prezio
plan ryzykowny ale wg mnie papier niedługo po 3 PLN będzie chodził
bredzisz... a co do parytetu...zrówna sie w momeńcie tuz zaraz info, a obecnie dysproporcja nic nie szkodzi, i dobrze ze stormm nie spada, jago mocniej wybije sie
Stormm to spekulacja zwłaszcza teraz pod połaczenie z JAGO
polączenia ma nie być ale ryzyko spore
z drugiej strony jago powinno niedługo trochę urosnąć pod info z KNF gdzie zatwierdzą memorandum, więc ludzie pomyśą że już nic nie będzie stało na przeszkodzie i pewnie bedą kupować a i maciuś może trochę podciągnie kurs
później pewnie przyjdzie policzyć aktywa stormmu i okaże się że jest więcej wart niż jago i zacznie się kręcenie lodów - wtedy wg mnie stormma tylko PKC można bedzie brac a dokąd dojedzie to już tylko górale wiedzą
nawet jak będzie połączenie w co wątpie to i tak zamienią ci akcje na jago ktore trochę urośnie więc tez trochę zyskamy
dobre...a zaczną liczyć aktywa na jesieni jak korekta mocna sie zacznie i okaze sie ze parytet z 1:2,5 trzeba zmienic na 1:3 :) jago nie traci na wartości bo to w wiekszosci dobra trwałe...a stormm traci w momencie korekty... i pamietaj ze dla macka to nie jest jago obojętne bo ma tam 9mln akcji a w momencie przejecia stromma to jago bedzie rosło wraz ze wzrostem ganta i zrembu
zobaczymy co się wydarzy 14 sierpnia po publikacji raportu za 2q
wedle stormm zarobił 21,5 mln .
nawet dziś przy takiej lichej sesji
on zarabia
jeśli pomału sprzedaje np zremb to wedle mnie robi to co ma robić fundusz
zabaczymy czy bedą kolejne informacje o sprzedaży ZRE i spłacie dalszych rat w bre banku
zobaczymy co z tego będzie
fuzja była potrzebna jak stormm miał 30 mln kredytu w bre banku
zostało mu 15 mln zł i szły jeszcze pakietówki zremba w mln szt. to pewnie znowu będzie spłata kredytu
w tym momencie to już nie bedzie sensu łączyć jago z stormem
obstawiam za nwza w stormie o odejściu od fuzji która już jest niepotrzebna STORMOWI
a jak bedzie to zobaczymy