• Pod co to rośnie?? Autor: ~Quba [37.225.70.*]
    Moim zdaniem chcą wywindować kurs ile się tylko da pod emisję nowych akcji. Nie długo odbędzie się wyjątkowo szybko Walne Zgr. I wtedy z zobaczę czy miałem racje. Nie daj Bóg na kurs spółki mają wpływ zapowiedziane gry, które pojawią się za kilka lat bo to już będzie wtedy wodospad. Jestem ciekaw skąd oni mają pieniądze aby w jednym czasie produkować kilka tytuły AAA.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~Spekułajedziemy [77.254.254.*]
    Pewnie pod ostatnie wyniki finansowe. Zysk netto był niesamowity :D
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~piotr [85.193.214.*]
    Tydzien temu sam prezes mowil ze maja kase na rok minimum. Spolka jest zabezpieczona i nie przewiduja emisji akcji, Ma byc ewentualnie dogadywana umoa z bankami a firma jest w najlepszej kondycji w histori - chyba bylo to na stock na chat z prezessem
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~ja [89.64.103.*]
    Już nie jeden prezes mówił niestworzone rzeczy o swojej spółce a potem rzeczywistość weryfikowała.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~pantadek [77.254.113.*]
    chyba mało kogo interesuje (przynajmniej mi to lotto) pod co to rośnie niemniej jednak warto wykorzystać okazję jak jest możliwość przytulić parę złotych. Przed ostatnia premiera też rosło rosło i urosło +7 zł chociaż 3 lata to zajęło.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~Qb [188.146.36.*]
    Skoro robią to znaczy że mają za co. Osobiście mogę podpowiedzieć że poprawki i aktualizacje jakie nanoszą na poprzedniego LOTF będą wykorzystane w nowym. Badaja jak zareaguje otoczenie, a póki co wszystkie poprawki są głównie komentowane pozytywnie. Typowa nauka na błędach. Bardziej się boje że ten nowy LOTF będzie odwzorowaniem poprzedniego z usunięciem błędów. Odgrzanym kotletem z innymi przyprawami.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~543 [77.87.7.*]
    Ostatnie oceny Lords of the Fallen były chwilami 80% , a teraz już jest 71 % i spada, od poniedziałku będą już mieszane. Ponad rok poprawiają bzdety, zamiast mechanikę walki , co jest kluczowe w tych grach.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~Zibi [37.248.253.*]
    Myślę, że unikną tego błędu. UE5 jest świetny do template'ów I tym template będzie oczywiście lotf z 2023. Jednak wizualnie i pod względem fabuły to będzie już coś zupełnie innego. Ostatecznie wszystkie te gry polegają na chodzeniu i walce xD Nowy mechaniki nie są to potrzebne, więc po usunięciu i przetestowaniu błędów z ostatniego lotf pozostaje historia, kolory, postaci oraz efekt immersji uzyskany gdy te elementy działają.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~Analityk [5.173.156.*]
    Spadło z 6 zł to teraz sobie rośnie.
    CDPROJEKT też urósł już ponad 130% od dołka.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~quba [185.54.59.*]
    CDProject urósł ale popatrz na jego wyniki za 2024r. To jest zrozumiałe. CIG rozmawia z bankami pewnie na temat nowych kredytów chociaż podobno ma pieniędzy na rok itp. Poczekam do WZ wtedy wszystko się okaże.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~Stany [88.199.172.*]
    Przecież epic games finansuje lotf 3 i zajmie się reklamą w dodatku chyba nie widziałeś zysk netto z tamtego roku tymiński mówił że firma na co najmniej rok jest zabezpieczona a według mnie wydatki za zeszły rok a zys netto zabezpiecza firmę na co najmniej 3 lata
    Na plus idzie też działaność prezesa na X. Zauważcie ile ma ostatnio wyświetleń a ile miał jeszcze 3-4msc temu. Wiadomo że w tej samej proporcji się to nie przełoży na sprzedaż ale na pewno wpłynie na nią pozytywnie. Pochwalił się swoją drogą że sprzedaż w ostatniej promocji na steam przebiła oczekiwania firmy o 10%. Tylko steam a jeszcze inne platformy + pudełka + ps i Xbox (chociaż tutaj game pass). Kurcze coś może z tego być. Dalej mam sentyment neutralny wręcz sceptyczny ale chyba maszyna powoli rusza w dobrym kierunku. Najbliższe 5 lat da nam odpowiedź.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~Zibi [37.248.253.*]
    Szybciej. Za 5 lat Cig będzie w mwig40 z aplikacjami na WIG20.
    Miejmy nadzieję ale póki co wyleciał z mwig40.
  • Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~Analityk [5.173.178.*]
    W CDPROJEKT też mało kto wierzył gdy akcje kosztowały 5 zł.

Nie ma przymusu inwestowania w akcje CIGAMES.
    Są jeszcze inne spółki.

• Re: Pod co to rośnie?? Autor: ~qwerty [149.88.26.*]
    Dnia 2025-01-26 o godz. 17:13 ~Stany napisał(a):
    > Przecież epic games finansuje lotf 3 i zajmie się reklamą w dodatku chyba nie widziałeś zysk netto z tamtego roku tymiński mówił że firma na co najmniej rok jest zabezpieczona a według mnie wydatki za zeszły rok a zys netto zabezpiecza firmę na co najmniej 3 lata

Nie bedzie zysku za caly 2024 rok
    Popatrz sobie na regres przychodow juz w 3Q
    Sam 3Q juz jest strata 2 mln. Kolejne miesiace to bedzie coraz wiekszy regres
[x]
CIGAMES 0,67% 3,02 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.