Uwazam, ze to b. dobra spolka. Mocno niedowartosciowana, ale to sie zmieni.
Osobiscie wierze w nia bardzo i jest pod wzgledem wielkosci 2 w moim portfelu.
Jutro
ATLANTAPL - NWZA ws. połączenia z Bakal Center
Jak sie dogadaja, to nie bedzie mocniejszej firmy na rynku polskim.
Poza tym tanieje waluta, co akurat dla nich jest zajebista informacja.
Maly free float (dobrze), plotki jeszcze nie zauwazyly tej spolki, ale jak zacznie sie dziac, to pare sesji i 50-80% pewne.
Ja mam w portfelu pol Atlanty pol Helio obydwie spolki z podobnej branzy i obydwie w trendzie wzrostowym :) sami popatrzcie . Ciekawi mnie to bo obydwie bardzo preznie sie w nastepnym roku rozwina
Spójrz kolego na ten trend...
Są na pewno spółki na tą chwilę dające w ciągu dnia wiecej zarobić, ale kij ma zawsze 2 końce :)
Jeden zarobi, a drugi odda :)
Tutaj trend jest wyraźny!
Wszyscy zarabiają, a patrząc na wartość nominalną akcji to przed nami duże pieniądze :)))
Majka, w dobrych spółkach warto poczekac, jak już zostanie zauważona, to pamietaj, że w ciągu kilku sesji może być +50% a to super wynik.
W ATLANTA PL jest tak mały free float, że + kilkanaście % w ciągu dnia moze wywołac kilka akcjii, poza tym jest to super spółka, pamietajmy, że o kilka % miesiąc do miesiąca znowu wzrosły środki w funduszach, ludzie przynoszą kasę o funduszy, a fundusze będą ja inwestować - gdzie będą inwestować ...???
Ano w spółki mocno niedowartościowane - czyli patrz ATLANTA, itp... która ma dzisiaj wartość ksiegową 1 akcji ponad 6 pln, spółka przynosi zysk, rozwija się - możliwa fuzja z BAKAL.pl - a wtedy to lider w swim rynku, już dzisiaj jest liderem w niektórych kategoriach.
Poza tym są już 2 fundusze, jak nawet chciałyby się przesiąść, to zobacz kiedy wchodzily i jaka była cena za akcje (przypomnę, ze dwucyfrowa - a dzisiaj niecałe 4 pln), jak bedą chcieli sprzedać, to chyba nie po dzisiejszym kursie - bo to dla nich spora strata by była, poza tym przy takim obrocie ściągneliby akcje do 1 pln - a to juz w ogóle nie w interesie fundu (chyba ;), tylko zadbają o to, zeby się stado zbiegło - kilka sesji po kilkanascie % - a to dla funduszu przecież pryszcz - wystarczy im z kilkaset tysiecy do miliona pln, zeby podnieść dzisiejszy kurs nawet o ponad 100% i wiecej , a wtedy zbiegnie się stado chetnych, którym fundusz bedzie sprzedawał - to oczywiscie hipoteza :))) ale znana z innych spółek :)))
I pamietaj, że Ty wtedy bedziesz miała akcje i bedziesz je mogła sprzedac z conajmniej kilkudziesiecioprocentowym zyskiem - ja siedze i nie przejmuje sie dzisiejsza kiszonką :)))
Czekam cierpliwie i co jakiś czas na spadkach jeszcze dokupuję.Miałam niedawno spółkę "Moj" którą udało mi się sprzedać na samej górce, a do niej trzeba było nie lada cierpliwości.Pozdrawiam akcjonariuszy.
dokładnie - dobrego nigdy za wiele :), ja juz nie dokladam , bo mam wystarczajaco, a jeszcze mam kilka innych spolek na oku i w portfelu :) - teraz dokladnie 11 :))
chodz atlanta stanowi ponad 25% :)
Zwroccie uwage jeszcze na spolki JAGO i ANTI, nie namawiam, ale porzadni ludzie mogą sobie pomagać :))
Obydwie spółki czuje, ze są przed kilkunastoprocentowym wystrzałem, wyskok (jak sie nic generalnie na rynku nie zmieni), będzie bardzo zauważalny, chodź wole umiarkowany, ale ciągly wzrost.
Jago - przed waznymi decyzjami i informacjami, kurs w trendzie wzrostowym (również niedowartościowany)
Anti - free float niecały 4% (ok. 200 tys akcji) bardzo perspektywistyczna spółka, z obrotami na dzień dzisiejszy większymi niż ATLANTA - chodzi o płynność :)
Jest jeszcze kilka perełek na GPW, które dadzą zarobić, ale te osobiście wyłowiłem, czym sie przynajmniej dziele.
A viva ATLANTA PL - tym optymistycznym akcentem mówię DOBRANOC!
No ladnie zbieraja, z jednej strony ktoś wystawia, a zdrugiej strony jak na Atlante obroty coraz większe. Co prawda chciałem dopakować jeszcze za 2,9 no ale... jak urośnie to też dobrze