Przy dużym jak na prochem volumenie formacja młota zarówno na wykresie dziennym jak i tygodniowym .Ostatni niecierpliwi dziś oddali ktoś to zebrał. W przyszłym tygodniu przebijamy 30 zł i kurs będzie zmierzał w kierunku 36 na początek
Spokojnie na giełdzie kapitał przechodzi od niecierpliwych do cierpliwych. Posiadam 3500 sztuk ze srednia 33 zl i jestem spokojny . Tak jak pisałem wcześniej czekamy na info a po nim już poniżej 40 zł nie będzie się dało nic kupić. Ps. Najważniejszy jest spokój i wewnątrz dyscyplina
Trzeba poczekać na zmianę ekipy. Wtedy dopiero ruszy gospodarka, inwestycje i sam atom. Obstawiam, że szybciej to nastąpi niż wszyscy się spodziwamy, bo coraz wiecej ludzi ma tego dość.
Tu się z tobą zgadzam bo Tusku jest największym patriotą ale niemieckimi...co do prochem widać że cały czas zanizaja i skupują akcje licząc na to że zmęczeni akcjonariusze odadza akcje. Już to wielokrotnie przerabiałem a ostatnio na orco property group i niestety oddałem 1/4 pakietu po 2,70 zł miesiąc temu (trzymam od wielu lat ale już na szczęście spory zysk jest). Teraz kurs orco ustanawia 10 letnie ath a i tak dalej próbują zanizac kurs jak na prochem...
Fakt, że Pis rozpoczął sporo dużych inwestycji, które zawsze nakręcają gospodarkę i w przyszłości dają możliwości zarobku. A przyszli ci, to zaczęli wszystko po kolei wykreślać, CPK, atom, z Intela też się chcieli wycofać (w końcu sam to zrobił). Zobacz sobie jakie były wyniki Orlenu za Obajtka i teraz za Fąfary. Mieli jakąś wizję rozwoju Polski, teraz nie ma żadnej. Tylko zemsta na pis i zadłużanie kraju na potęgę. KPO prawie nic nie dało, a miało być motorem gospodarki.
Jak dla mnie po tej umowie z grudnia na 50 mln kurs już powyżej 40 zł powinien latać , ale papier zaleszczony a popytu też większego powyżej 30 zł nie ma więc sobie zbierają w okolicy 28 zł. Cierpliwi zostaną nagrodzeni.
Czytałem ta umowę jeszcze razi ma być wynagrodzenie około 50 mln zł netto!!! Okres realizacji luty 2027 podpisana w grudniu 2024 , więc wychodzi 2 lata z hakiem czyli około 25 mln netto zysku na rok tylko z tytułu tej umowy. Sa przecież też inne umowy a umowie na elektrownię atomową nawet nie wspomnę. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu że kurs będzie duszony w celu zebrania jak największej ilości akcji poniżej 30 zł...