Jurto zobaczymy ESPI i będzie wiadomo jak dużo akcji było kupione przez innych inwestorów, myślę, że następuje wymiana akcjonariatu na taki jak my tylko trochę większy, co widzą potencjał w tej firmie.
Martyna pisała, że nie wyjdą z GPW, więc skoro ona tak napisała, to tak będzie hehe
A tak serio staram się mimo wszystko dalej kupować po kilkaset dziennie zobaczmy co z tego wyjdzie
Jestem ciekawy że ktoś wywala tyle akcji i nie przekracza 5 procent nie wykazuje tego bo to nie robi drobnica sprawę już zgłosiłem do KNF żeby to sprawdzili
Dnia 2025-01-24 o godz. 10:48 ~Jorguś napisał(a): > Tak tak. Już się rozpędzili. Masz jakieś dowody na niezgodność z prawem? Ciekaw jestem jaki napisałeś konkretny powód swojej skargi.?
proszę bardzo, arkusz nienaturalnie wypełniony, sztuczne obroty między tymi samymi użytkownikami, zmowa cenowa mająca na celu oszukanie innych uczestników rynku, za to wszystko grożą paragrafy, a znalazło by się jeszcze kilka, ciekawe czyż nie, połączyć ludzi kupujących ze sprzedającymi IP, potem logowania telefonów , no cóż sądzę że to wypłynie, kwestia czasu
„”Arkusz nienaturalnie wypełniony. „”” ale gość!!!! Czy ty czytasz to co piszesz? Albo jeszcze lepsze”” sztuczne obroty między tymi samymi użytkownikami„”” i jeszcze jedno. „””zmowa cenowa mająca na celu oszukanie innych uczestników rynku”” gość ma na to konkretne dowody i wysyła zawiadomienie do KNF, Panie kolego!!!! Oszczędź sobie pośmiewiska. Podejrzewać to ty sobie możesz ale nie napisałeś ani jednego konkretnego dowodu na jakieś manipulacje ani bezprawne działania. Równie dobrze mogłabym nazwać Cię złodziejem. Mogę czy nie? Nie mam na to dowodu ale to nic. Rzucać oszczerstwami wolno. Ty tak właśnie robisz. Nie podoba ci się coś to zapewne kombinują. Nie idzie po twojej myśli to zapewne są oszustami. Rada na przyszłość. Zanim kogos o cos oskarżysz zbierz konkretne a nie twoje urojone dowody.
Żebyś się nie zdziwił pismo złożone do KNF przyjrzą się spółce i obrotom na niej także te spółki co kupują powiązane z dr miele pisze spółka że może 25 procent dziennie skupić a blackwaire skupuje ponad 70 procent powiązane ze spółką złamanie zasad skupowania to też zgłoszone i to wcale nie są żarty za to grozi kodeks karny i oszukiwanie drobnych inwestorów próba ominięcia zasad skupu akcji
Znowu piszesz głupoty , po pierwsze spółki powiązane mogą kupować z rynku akcji ile chcą , po drugie limit 25% obrotu tyczy się tylko do skupu akcji własnych . Proponuję dokształcić się trochę .
Dnia 2025-01-25 o godz. 10:44 ~Max napisał(a): > Znowu piszesz głupoty , po pierwsze spółki powiązane mogą kupować z rynku akcji ile chcą , po drugie limit 25% obrotu tyczy się tylko do skupu akcji własnych . Proponuję dokształcić się trochę .
mogą, ale jedni nie mogą blokować by inni kupowali to jest zmowa i wprowadzanie innych użytkowników rynku w błąd wg ciebie naturanie 50k jest stawiane co 2 grosze na każdej spółce rozumiem ? poczytaj przepisy i o manipulacji tam zawartej , tu jest tego pełno w arkuszu co do odp knf ... pisałem że mogę być wezwany w charakterze świadka, więc ... coś jednak analizują czy nie ?
Przejrzyjcie sobie stare ESPI z 2016, nie wiem czy obecna podaż akcji nie wynika z ówczesnego Trigona, jak się skończy to się nagle okaże, że nie ma komu sprzedawać akcji. Agnieszka, Martyna, Bosko, Damage, Jorguś, Max, Seler, Sped, Xyz, ja i jeszcze ze 40 osób może mieć w sumie 4-5 mln akcji a my nie sprzedajemy, co może zatem się stać z kurem akcji?
przecież to jest właśnie zmowa cenowa, inwestorzy ustalają zakres, reszta nie wie i jest wprowadzana w błąd, jak chcą sprzedawać to pakiety niech wala poza rynkiem