Myślisz, że jak przestanę pisać na forum to TUP pójdzie w górę? Wątpię, bo tutaj rozgrywa kto inny swoja partyjkę i nie jestem to ja bo jestem na to za cienki. Nie pcham się też tam gdzie mnie nie chcą, więc OK od dziś się zamknę. Życzę powodzenia w dalszych wzrostach.
Oczywiście, że TOP jest spóźniony do innych spółek, ale giełda ma to do siebie, że w czasie społki spóźnione nadrabiają do tych co wcześniej wzrosły, więc w tym momencie jak obecnie się nie sprzedaje.
Tupeczek ma rację. Jutro obstawiam spadek TUPA tak ok -3% , dzis kurs szedł do gory sztucznie pompowany przez spekułę. Racjonalne wzrosty beda dopiero wtedy gdy ktos gruby bedzie ladowal do woza, a w to jakos nie moge uwierzyc, aby w najblizszym czasie mialo miejsce naTUPIE...Pozdro dla Tupozbieraczy
Też sądzę,że w tym momencie na wchodzenie w papier to ryzyko. Chyba,że szybkie wejście i wyjście , ale ogólnie te wzrosty na tych poziomach to ubieranie leszczy i w pewnym momencie , wydaje się niedalekim, szykuje się zwała.
kupowany to on dopiero bedzie w duzych ilosciach po pozytywnych infach apropos inwestycji, a moze ameryka kupi sobie jakis pokazny pakiecik, oni tez beda chcieli kase zarobić a miasteczko powstanie za jakis czas i to spore
Oj panowie, panowie. Nie wiem czy to ja jestem ślepy, czy może wy nie widzicie co się dzieje. Ja widzę jak ktoś z dużym zaangażowaniem wywala codziennie paczuszki po 10k i 5k. Prawdą jest, że ktoś to odbiera ale skoro to taki rodzyneczek to dlaczego ten ktoś sprzedaje przy takim kursie i przed jak to mówicie takimi fantastycznymi infami i jeszcze lepszymi perspektywami? Mamy tu doczynienia z DT albo z kimś kto chce upłynnić dużo akcji (dlatego sprzedaje przy takim kursie). W obu przypadkach nie jest dobrze bo DT długo może się bawić przy takiej płynności, a i jeżeli ktoś sprzedaje takie ilości to chyba nie jest głupi.
Ludzie bądźcie realistami. Jak TUP urośnie do 20 zł (co nastąpi pewnie najwcześniej za kilka lat) to wszystko. O 50-60 zł można zapomnieć. Zresztą zobaczcie ile papiera się mieli w okolicach 5-7zł. Ten co teraz kupuje będzie sprzedawał po 12-15 zł. W poziomy w okolicach 50-60 zł. uwierzyłbym gdyby dziś był po 15-17zł (bo patrząc na rynek to w tej chwili tyle powinien kosztować).
No i widać nawet teraz, wszyscy się boja kupować bo się obawiają, że dostaną zaraz czapę w postaci kolenych 10k. Udało się wystraszyć popyt sprzedającemu.
zobacz na obroty ja był po kilkadziesiąt złotych to obroty były bardzo często po 15-35mln zł a teraz ja jest poniżej 15zł od miesiecy to ruch jak w warzywniaku, raz jeden był obrót 3,5mln
Jak bedzie powyzej 10 to obroty zaczną sie wzmagac, narazie jest za tani, w wiekszosci przypadków tak jest, jak zacznie ostro isc w góre to i klienci sie znajdą
Dnia 2009-08-14 o godz. 10:04 ~re napisał(a):
> zobacz na obroty ja był po kilkadziesiąt złotych to obroty
> były bardzo często po 15-35mln zł a teraz ja jest poniżej
> 15zł od miesiecy to ruch jak w warzywniaku, raz jeden był
> obrót 3,5mln
Dnia 2009-08-14 o godz. 10:04 ~re napisał(a):
> zobacz na obroty ja był po kilkadziesiąt złotych to obroty
> były bardzo często po 15-35mln zł a teraz ja jest poniżej
> 15zł od miesiecy to ruch jak w warzywniaku, raz jeden był
> obrót 3,5mln
no i dolicz az 5,5mln akcji po 20zł które nabyli grubasy po to żeby w odpowiednim momecie zarobić, skoro grubych stać na 100mln na emisję to na pewno nie stracą, gdy będą chcieli to zrobią z kursem co im się będzie podobało
5,5 mln. poszło do drobnicy (nikt z poważnych po tej emisji nie przekroczył 5%), a drobnica spowodowała właśnie to co teraz mamy. Nie miejcie nadzieji, że został jeszcze ktoś z akcjami po 20 zł i czeka na cud. Kto przy zdrowych zmysłach siedziałby i czekał na odrobienia tak gigantycznych strat na spółce, która od ponad 2 lat zachowuje się znacznie gorzej niż rynek.
co ty piszesz, na tupie jest piękny trend wzrostowy i nic tego nie zmieni. Wyleszczyło cię pewnie na tej małej korekcie i teraz chciałbyś odkupić ale nic z tego. Daj sobie spokój i poszukaj innej spółki np marvipol - niezły balonik o wartości księgowej 2,50 ale rośnie jak na droźdzach, na razie stoi na widłach.
Naśmiewacie się z Tupeczka, który wyskoczył po 5 zł a o ile dobrze pamiętam to właśnie on pisał, że kupił między innymi Techmex w okolicach 6 zł. Zobaczcie po ile jest dzisiaj Techmex.
techmex też jest dobrą spółką biorąc pod uwagę fundamenty, mam w portfelu ok 30 spółek i może właśnie coś jej łyknę bo mam więcej gotówki niż w akcjach. Chociaż Techmex technicznie nie wygląda tak dobrze jak Tup i nie ma takiego pięknego trendu wzrostowego i buja to myśle że warto kupić póki tanio. Odnośnie Tupa to ja mam tylko mały pakiecik tak dla śledzenia, jak odpali ze dwie sesje po 20% na dużym wolumenie to wejdę na średni termin z większą kaską.
narazie skup z ukrytych zlecen po 7 nikomu nie alezy bna wzrostach po20 proc skup trwa
a teraz pewnie zdecyduje sie wskoczyc powyzej 10pln ale to jeszcze potrwa
pozdrawiam wytrwalych a tacy odniosa sukces na tym walorze