Nie daje. Podliczając umowy z ostatnich lat i nakładając na to wyniki wychodzi mi że małe umowy stanowią średnio jakies 35% całego przychodu. Usuwając skrajne wyniki (lata 2020 i 2023) jest to około 8 mln rocznie. Także na dzisiaj można przyjąć (przy założeniu ze spółka wygra przetargi o których raportowała niedawno) ze mamy przychód na poziomie 16,5 mln + to co jeszcze podpiszą w ciagu roku. Średnia rentowność biznesu w ostatnich latach (znowu usuwając te skrajne) to 23% - 3,8 mln. Zakładam że coś dorzucą i powtórzymy ten rok może lekko poprawimy. Także 5 mln zysku netto powinno być w 2025.
Też bym chciał ale realnie przy zyskach 5 - 6 mln to wycena powinna być 50 max 60 mln czyli 10-12 zl pytanie czy zaskoczą czymś nowym ( nawozy, nieruchomości, jakieś nowe projekty) wtedy może być wyżej…
Tak, kompostownie to dobry biznes byłem dwa lata temu w okolicach Zielonej Góry zwiedzać taką inwestycję, prezes mówił że czuć pieniądze, my czuliśmy trochę coś innego hehe ale hajs na podciśnieniu więc niewiele tego smrodu w sortowni było
13 mln dużych umów + zakładam 8,5 mln małych to mamy 21,5 mln. Zakładam do końca roku 2,5-4 mln w kolejnych umowach. Wynik na poziomie 5 mln zysku netto
Aktualizacja! 12,2 mln z dużych umów plus 8 mln z małych. Czyli już jesteśmy na poziomie z 2024! Średnio w ostatnich latach w od marca do października podpisywali kontrakty na łącznie 5 mln. Wychodzi 25 mln przychodu i 5,8 mln zysku. Przy p/e 10 powinno być 11,60 za akcję…
Na tych wynikach do 19-20 nie dojedziemy ale jeśli pokażą jakieś ciekawe projekty (prezes w każdym raporcie pisze że prowadzą transformację do modelu powtarzalnych decyzji - ja to odczytuje tak że to nie są składowiska czy pola a kompostownie, biogazownie itd…) to myślę że może być dużo wyżej... Kasę mają może też wykorzystają środki UE… czas pokaże
Na walnym zgromadzeniu było coś, tylko nie pamiętam dokładnie którym..Na programy motywacyjne..Tylko ,że miała być kapitalizacja 100 baniek...że dodruk coś 500tys akcji wtedy by był..
Obroty na wzrostach solidne, a jak na spółkę z NC to już w ogóle kosmiczne można by powiedzieć ;p Dobry to prognostyk, uwiarygadnia zmianę trendu, póki co popyt nie słabnie. Pytanie tylko czy bez dopływu nowych espi też tak będzie. Póki co co parę dni dochodzi coś nowego