• Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~jjjj [213.158.199.*]
    Netia OK. Zwracałem uwagę na AT MCI ale teraz dodałbym Groclin. Zobaczcie ciekawe spółki. Co Myślicie o tych spółkach? Akcjonariuszem Netii jeszcze jestem.
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~jjjj [213.158.199.*]
    Widzę, że zainteresowanie społkami które podałem jest nikłe a szkoda.
    Pozdrawiam
    Myślę, że jest czego żałować pisałem o MCI i Groclinie ale nikogo to nie zainteresowało.
    Pozdrowienia
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~andrew [89.151.17.*]
    Kupiłem kilka dni temu MCI i z zadowoleniem przypatrywałem się dzisiejszej końcówce sesji. Co do Netii to niestety ale sprzedałem po 4,10 i jak czytam dzisiejsze info o kontrolii skarbowej to ciarki mam na plechach co będzie jutro. Rada na takie dni to nie wywalać i przeczekać ten impuls....
    Oczywiście, że masz rację ja też zmniejszyłem udziały w Netii ale nie rezygnuje z niej. MCI sprzedałem wczoraj bo zbliżyło się do szczytu (na wykresie liniowym) i zobaczę co dalej a Groclin wyszedł prawidłowo z RGR i teraz korekci się do linii szyji.
    Pozdrowienia
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~efka [83.4.240.*]
    zobaczymy co do MCI, na razie formuje się wisielec na dziennym, RSI powyżej 70, czyli jak się tak zamknie to trzeba będzie zamykać bo jak jutro będzie potwierdzenie to...
    sprzedałem MCI dzisiaj po 5,78, bo papier aż się prosi o korektę. Masz rację trzeba zobaczyć co dalej. Co do Groclinu to nie analizowałem... Zresztą dzisiaj trochę posprzedawałem, bo robi się nerwowo i to może być właśnie TA korekta dzięki której człowiek przestanie się bac wchodzić na papiery z WIG-20-szczególnie jak kilka dni temu na CNBC słyszałem wypowiedzi geniuszy (komentatorów giełdowych) o szczęśliwości do jesieni, oznacza to że może szykować się ostra zwała.
    Mam jeszcze resztki swojego portfela i czekam na sygnały.
    Co do Netii- sprzedałem, ale czekam na odpowiedni moment zakupu... Może nawet się pokuszę na łapanie spadającego noża.
    Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~DJ Andrzej [79.191.27.*]
    Co taka cisza na forum
  • dzis bedzie wzrost Autor: ~mac [145.237.98.*]
    Dzisiaj zamknięcie notowań Netii powinno być na plusie. Wczorajsza sesja ukształtowała "młot" co daje podstawy do zakończenia ruchu korekcyjnego. Potwierdzeniem tego będzie wzrost notowań, za czym przemawia arkusz zleceń zakupu.
  • Re: dzis bedzie wzrost Autor: ~jjjj [213.158.196.*]
    Została mi tylko część Netii i chyba lepiej będzie poczekać co się wydarzy bo czas jest niepewny. MCI może też będzie miało korektę bo Groclin jest już w trakcie.
    Pozdrowienia
  • Re: dzis bedzie wzrost Autor: ~j. [195.114.160.*]
    Ciezko powiedziec co z ta kontrola skarbowa...

Dzisiaj w Pulsie pisali ze doradcy podatkowi mowia, ze to bzdura i ze Netia nic nie musi placic.... ale z drugiej strony US to US.

Jedyne co w zyciu pewne to "death and taxes".
    jjjj powiem Ci szczerze, że ta sytuacja na giełdzie to totalne zagubienie. Technika na MCI mówiła spadek a tu taka niespodzianka. Netia to też jeszcze gorący kartofel, chociaż ten papier zawsze był inny i nie wykluczone że w każdej chwili wejdę, ale liczy się dla mnie teraz tylko technika. Co do Groclinu to jak wczoraj zobaczyłem wykres to uważam że bynajmniej na razie trzeba odpuścić. Spójrz na Travel pl spółkę zależną od MCi- dziś rano grzała do góry a później? Wybacz że odpisuję dopiero teraz, ale w firmie gram i mam interesantów, więc pisze moja żona - Efka, która też się uczy grać :-))))))
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~cercio [89.231.13.*]
    No ładnie.A ja już chciałem Efkę "podrywać".Sorry.
    Cercio, nie ma sprawy :-))))) Zainteresowałem żonę parkietem, bo mi ciągle wyrzekała że marnuję czas itd. itp. a że razem pracujemy to mi czasami pomaga.
    Co sądzisz o tym co się teraz dzieje? Ja powychodziłem z większości papierów, a stany wczoraj w górę, Azja dzisiaj w górę, futures up i zaraz siadam do wykresów, czy wchodzić, a jeżeli tak to gdzie... Przejrzę sobie pewnie Orco, bo jak zachód będzie szedł w górę to francuskie Orco pewnie też, MCI, Immo i zobaczymy co jeszcze
    jjjj spójrz na tygodniowy na MCI i na tygodniowy na Orco...co sądzisz o travel pl? Według mnie troche strach.
    Spójrz na BBIZeneris i Żurawie

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1575322&strona=1

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1575751&strona=1
    MCI---- http://www.fwig20.pl/gpw/mci-17-sierpie/
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~jjjj [213.158.196.*]
    Trudno zdecydować czy wchodzić w MCI gdy wyrównuje szczyt, ja poczekam mimo, żę MCI i tak poszybuje dalej teraz czy później. Wstrzymuje mnie sytuacja na giełdzie czy będzie korekta głębsza, czy płaska i wybije się do góry. Jeśli chodzi o ORCO to wykres OK a na Travelplanet grałem wcześniej ale zrezygnowałem po tym jak sytuacja biur podróży się pogorszyła.
    Pozdrowienia
    Ecard ładnie wygląda.Tutaj to opisałem:

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1577175&strona=1
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~jjjj [213.158.196.*]
    Technicznie Ecard wygląda ciekawie ale chciałbym zwrócić uwagę, że wiele spółek małych i średnich jest w podobnej sytuacji i w związku z tym giełda powinna dalej rosnąć ale gdzie i kiedy korekta.
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~Behemot [81.210.83.*]
    ...rozumiem że ostatnich pare dni przespałeś? ;)
  • Re: Netia trzyma się dobrze ale... Autor: ~efka [83.8.54.*]
    Cercio- Żurawie wystrzeliły elegancko, weszliśmy- dziękuję bardzo za zwrócenie uwagi na tą spółkę, kiedyś ją mieliśmy ale już usunęłam ją z obserwowanych.
    Kupiłeś MCI albo Orco?
    jjjjjj - myślę że MCI potencjał wzrostowy ma spory chociaż może mieć mały przystanek.
    Pozdrawiam
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.