Pisałem na innym wątku że tak będzie, chcieli postraszyć batoniki powystawiali ale nie było chętnych do oddawania i muszą zbierac z prawej, jest wiele możliwych powodów ale poczekajmy cierpliwie na te oficjalne
Teraz przez kilka dni osuwanie się do okolic 1 zł tam można kupić pakiet. Z okolic 1 zł powinno być wybicie w kierunku luki na 1.40/1.45. Jeżeli nie będzie wybicia to była to tylko korekta w ruchu spadkowym i lecimy na 80gr a potem ba 50gr.
A co Ty tu robisz w sensie "my lecimy", skoro kilka dni temu pisałeś, że nie masz akcji? nudzi Ci się i swoje życie internetowe na Protektor akurat zakotwiczyłeś?
Ale mogę się nie doczekać i kurs poleci wyżej, zobaczymy. Według moje scenariusza powinno być tego poziomu zejść niżej do okolic 1 zł i tam dopiero atak na 1.40.
Kurs dalej siedzi na około +15% co chyba nie jest źle. Tutaj to raczej większych wzrostów nie ma się co spodziewać. Jak popatrzeć na notowania z ostatniego roku to tak dynamicznego odbicia chyba nie było - wiem dzisiejsza sesja jeszcze trwa. Na tych wzrostach jest też duży wolumen. Wariant optymistyczny to dojście teraz do około 1,40 potem niewielki spadek, który byłby uszkiem od filiżanki i może technicznie byłaby szansa na wzrost do około 2 zł. Jeżeli by to się zgrało z zamrożeniem wojny i rozpoczęciem jakichś rozmów to taki fundamentalny czynnik z pewnością by pomógł. Jak zwykle czas zweryfikuje nasze przemyślenia.