takie moje przemyślenia, będą gonić cenę w klinie od dołu na 2,12 do 2,2X i tyle. Wezwanie jest do 28.02 więc reakcja może się pojawić po ogłoszeniu fiaska tego wezwania, prędzej raczej nie.
No właśnie nie wiem. Myślę, że kurs ruszy do góry, bo ludzie którzy kupili przy kursie 1,8 żeby podbić pod wezwanie na 2,18 już się wyprzedali, bo od dziś można przystąpić do wezwania. Myślę, że fundusze nie są zainteresowane wezwaniem po takiej cenie, więc będą ciągnąć kurs do góry, żeby tdj się zreflektowało, ze trzeba dać wiecej. Jeśli ktokolwiek z ff jesnak chce przystąpić do wezwania, to musi zablokować akcję. Więc nie może nimi obracać, co spowoduje brak podaży akcji. Więc, tak czy siak, kurs musi rosnąć.
Tak, tak chcą odkupić akcję na wezwaniu od biednych akcjonariuszy aby ich uratować. Bo przecież inwestor to wspaniały samarytanin i zainwestuje swoje pieniądze aby odkupić akcje i wycofać z GPW, i wszystkich drobnych akcjonariuszy uratować. Jak to czytam to mordka mi się nie przestaje śmiać. Zapraszam trochę do zapoznania się z sytuacją finansową spółki, chyba nie jest taka zła :)
Stąd nie chcą się dzielić bo i po co. Jest tylko pytanie jak mogą nam uprzykrzać życie. Fajnie by było gdyby fundy nie odpowiedziały a wręcz skupiła trochę