Rozumiem, że sensację widzisz w tej wartości nominalnej 0, 01. Pomijając kwestie merytoryczne ale wystarczyło wysilić się choć i sprawdzić jaka jedt wartość nominalna jest pozostałych. Puenta: straszyć też trzeba umieć. Bez odbioru
Nie obstawiam. Po drugie zdefiniuj "podpompywanie" i "inwestorów ". Wg mnie to sprzeczne wewnętrznie założenie. Oksymoron. Wyjaśnij jak można ubrać "inwestorów ". Przypuszczam, że wszystko pomyliłeś. Np inwestora z tzw ulicą. Mniejsza z tym. Najistotniejsze, to , że według mojej oceny o żadnej pompce NADAL nie ma jeszcze co mówić tj jeszcze po prostu się nie zaczęła. Dla mnie warunek konieczny luka startu ( na dziennym nie zamknieta) wraz z przynajmniej 3× wzrostem wolumenu i brak negacji w dniu kolejnym. Bez urazy ale nie mam czasu na banały. Bez odbioru
Jak można ubrać inwestorów? Zjawisko stare jak GPW. Dziesiątki przypadków opisanych w mediach branżowych. Przeanalizuj poprzednią emisję, newsflow, obroty oraz cenę. Tak technicznie wygląda pozyskiwanie kapitału bezkosztowo i to jest przywilej spółek giełdowych. A ty możesz sobie myśleć że molecure to klub naukowców o dżentelmenów.
A po co ktoś robi emisje ponad 3mln akcji na okaziciela po 0.01, przecież 30tys to wiele nie wniesie ale za to ile można wyjąć , 3.367.200xkurs=cos_pięknego
Spółka pozyskała 30 mln, przez miesiąc obrót 360 k akcji daje jakieś 3 mln zł po tej cenie bezkosztowo, bez odsetek itd.
Zobaczymy co się wydarzy jak obrócą 3 mln akcji.
Spółka zrobiła ponad 3 mln akcji na okaziciela po 0.01 które od ulicy sa w stanie dydoić ponad 30 baniek. Czego nie rozumiesz. Tego że infa z Ameryki tylko brakuje?
Podwyższenie kapitału zakładowego spółka ustala na jak najniższym poziomie żeby zapłacić od tej kwoty jak najniższy podatek czyli 1 gr za akcje, pomimo że cena emisyjna wynosiła 9 zł za akcję.