mogę się mylić ale najbardziej są najprawdopodobniejsze dwie opcje krotkoterminowe korekta z 2330 i po niej wybicie 2330 lub od razu ruch nad 2360 i dopiero korekta ...
Jankes nie pójdzie teraz na 5700 bo różnie z falami bywa ale nigdy ze szczytu fala 4 nie jest krótszą od 2 tak że tam już definitywnie że szczytu było pełne ABC ... to samo z ostatniego dołka gramy 1impuls wzrostowy a po korekcie fali pójdzie kolejny impuls wzrostowy ...
też nie zamierzam się napinać ale mądre książki mówią że w takiej sytuacji jak w usa że ze szczytu są 3 fale ... pozostaje 13 możliwości (wariantów) do rozegrania wszystkie wzrostowe ...
No tak tylko odbicie było. Wzrost zaliczył 3 falki. To myslisz że to jeszcze nie jest koniec? Bo ruch był wzrostowy to było pewne że tak będzie. Tu pełna zgoda.
Myślę że to co się dzieje od lat jest nieprawdopodobne ciężko to fundamentalnie zrozumieć wogole jakby at była oderwana od af ... do tego zakresy które z at powinny wystąpić są nie do uwierzenia w mojej wyobraźni:) ale to już lata trwa ...
Po całym tygodniu pracy w końcu mogę usiąść na spokojnie i poanalizować. No to mamy chęć zrobienia pięknej czerwonej świecy w nastepnym tyg na sam początek. Zagranica wysypała akcje na euforii i trzeba nizej odkupic. W poniedziałek jakieś minus 3% się kroi. Zerknijcie na epolus. Tam straszna świeca po malym 12345. Teraz winda w dół do wsparcia. Wybicie linii spadkowej na indeksie W20- najprawdopodobniej to fake. Dax końcowa faza szczytowania. Wszędzie kliny wzrostwe Dax, Jankes charakterystyczne dla spadków w najbliższym czasie.
W końcówce byczek sygnalizował korektę w poniedziałek ale przecież te elki odkupi po 22xx i będzie kontynłował wzrost lop chyba co nie ?
Tylko dolar słabo odbija , na usd pln w dłuższej ... jest jakby łykof czy coś nie za bardzo się wyznaje co by sugerowało wzrost powyżej 4,2 ale czy to możliwe przy tym napływie ojro, generalnie dla nas leszczy będzie dalej fosło w tym tygodniu i do końca miesiąca a w lutym chyba ten spadek upragniony nastąpi
Ja gram tylko eS w tym tyg. Zobacz ostatnią formację epolus 3drive pattern. Po takiej formacji tylko spadek, a u nas przełoży się to na kierunek 2200. Epolus kierunek poniżej 21 czyli to jakieś 5-6% w dół. Target wychodzi na ok 2200 FW.
Może zobaczymy :) krótkoterminowo średnioterminowy będzie podejrzewam zonk @gar-field ma zarabisty warsztat znowu kilka uwarunkowań podpowiedziało mu że zmiana wiew ja potrzebowałem kilku godzin na potwierdzenie z USA:) sprawni gracze poradzą sobie większość zapłaci...
do 311-12 jeszcze jestem po stronie szortów (na kasowym) Daje im szansę. To że wyciągnięto w miesięcznym czy tyg nie oznacza że musimy rosnąć. Po prostu rynek się ściera. Żeby miało rosnąć musi zrobić zaprzęg i zabrać gapowiczów i się wybronić - najczęściej tak jest bo inaczej będą ciążyć.
no zgadza sie ja przewidywalem ze najpozniej dzisiaj bedzie czerwono niestety poki co pomylka dobrze ze BP byłem dzisiaj juz na S40 czas pokaże czas pokaże bo to jest impreza konkretnie przygotowywana nie za 100 czy 200 złotych
Jassyr krótkiej pozycji , niedżwiedz miał korektę ale bardzo szybką. Zaraz ciążenie inauguracyjnie i umocnienie złotego jak eurusd odbije to będzie atak na 2400 fw2 , tak na dwa dni chociaż najbliższe
Ja wciąż o obstaje przy tym, że w średnim terminie to jedynie korekta w trendzie spadkowym, a zasieg korekty po spadkach z sierpnia wskazuje, że możemy i w okolice 2400 odbić i wciąż to nie musi oznaczać odwrócenia trendu spadkowego. Jestem mega ciekaw jak to się dalej rozwiąże bo tylu różnych sprzecznych sygnałów i teorii to Ja dawno nie widziałem haha
DAX oszalał, skoczył po danych o 14.30 powyżej 21000 pkt. Dolar spadł 1% do złotego ale odrabia straty. Rynki się cieszą na przyjście Trumpa ale mogą się rozczarować. Pewnie chodzi o utrzymanie dodruku dolarów bo nie o realna ekonomię bo ta będzie miała problemy.
Dnia 2025-01-20 o godz. 14:50 ~Placek napisał(a): > A jakie to były dane Jacuś bo nie zauważyłem?
Nie wiem jakie dane przyszły ale zwykle się pojawiają o 14,30. Może jakiś komunikat znany tylko grubasom. Bez silnego impulsu dolar by nie spadł w kilka chwil 1% do euro i złotego też.
Zwykle to nie oznacza, że dzisiaj też. Dzisiaj żadnych danych nie było a impuls pewnie był związany z dzisiejszą inauguracją Donalda Trumpa. LOP spada bo mądre niedźwiedzie uciekają obawiając się dla nich jutro masakry. Ravcio pewnie jednak nie pęka tylko uśrednia.
To wygląda na paniczną ucieczkę kapitałów z USA do Europy w ostatnim momencie. Pewnie amerykańskie grubasy uznały że Trump nie żartuje z tymi cłami i wyrzucaniem tanich robotników.
Dnia 2025-01-20 o godz. 15:31 jacek303 napisał(a): > Jednak impuls dla ruchów był ! W Bloombergu pojawiła się informacja, że Trump wstrzyma się z podwyższeniem ceł od razu po zaprzysiężeniu.
Przecież o tym napisałem, ale nie są to żadne dane makro.