Po obejrzeniu materiałów z Survival Machine (najbardziej popularne filmiki z ogrywania dema na YT) po prostu nie pojmuje co takiego fajnego ta gra może zaoferować graczom w roku 2025.
Zresztą 10-15 lat temu też bym był pesymista co do niej.
Obym się mylił, ale obawiam się że mam rację :)
Griszka widzę zmieniasz naracje bogobojny inwestorze bez akcji. A co jest w Palworld? Jakieś stworki kolorowe ganiają po trawie i domki budują. Chłopie ty nie masz albo udajesz, że nie masz najmniejszego pojęcia o gamingu.... Znikaj już z tego forum.
Znawco Gamdevu ---w 2024 roku na stemie zadebiutowało 19 K gier --tylko niewielka część z tych gier odniosła Sukces lub jakis sukces ( IFZ był jedna z nich ) ---- o Sukcesie w obecnych czasach decyduje mnóstwo rzeczy szcegółnie przy tak silnej konkurencji ---jednym z wyznaczników czy gra zaistniała sa Followers pozycja na WL i PEAK demo ---IFZ dawało mocne sygnały ze zaistniała i faktycznie zaistniała tylko szybko sie spaliła ---- w przypadku SM ---z ich peakiem pierwszego DEMO 158 --mozna powiedzieć ze NIe zaistniała jak bedzie w kolejnym demo wkrótce sie przekonamy.
I wlasnie tym rozni sie PAlworld od SM --ze tam było followersów 250 K przed debiutem i max PEAK graczy wyniósł 2 M graczy a SM w 3.5 Roku zbudował 11 K followers i miał peak graczy w DEMO 158 ---- znawco Gamedevu. :))
Pełna zgoda fuksie SM na razie nie ma najmniejszych szans na powtórzenie sukcesu PALWORLD, choć myślę, że profowi chodziło o to, że nigdy do końca nie wiadomo co się graczom spodoba, a co nie. Nie zawsze musi to być produkcja na miarę Wiedźmina. Dodam jeszcze tylko jeden aspekt, a mianowicie koszty związane z produkcją, marketingiem i wydaniem gry. Jeśli koszt produkcji i wydania gry to np. 500 tys. to jak sprzedaż przyniesie 3M to należy to uznać za sukces, chociaż gra prawdopodobnie nie zaistnieje TOP SELLERS na żadnej godnej uwagi pozycji i odwrotnie jeśli koszty produkcji i wydania to np. 50 mln PLN to gra musi się naprawdę świetnie sprzedać, żeby mówić o sukcesie.
Zobaczymy co wyjdzie z SM i przy jakich kosztach dla GOP. Na razie nie pokładał bym wielkich nadziei.
Dokładnie. Ja nie mówię, że to będzie Palworld ale chodzi mi o formę, grafikę cukierkową, odbiorców. Niech mi tu jakiś trol mówi, że to nieciekawa gra. Odbiorca zdecyduje. Każda gra może zaskoczyć. Tematyka zombie, grupa docelowa i grafika są na czasie. Wiem co chlop będzie gre już skreślał. Znafca i tyle.
Znafco gamingu. Jeden film na YouTubie, jedna drobna zmiana gamepleyu, jedno demo może zjednać nam miliony graczy. Oczywiście to nie top 3 steam wishlist. Bo gdyby tak było to kurs by wynosił już 150 zł. Dopiero peak premierowy prawdę powie.
Dnia 2025-01-19 o godz. 10:33 ~prof_ekonomii napisał(a): > Znafco gamingu. Jeden film na YouTubie, jedna drobna zmiana gamepleyu, jedno demo może zjednać nam miliony graczy. Oczywiście to nie top 3 steam wishlist. Bo gdyby tak było to kurs by wynosił już 150 zł. Dopiero peak premierowy prawdę powie.
BBBUUUUUHAHAHAHHAA ---- YNTELIGENT. --skoro TWIERDZISZ że jedna drobna zmiana gamepleyu zjedna SM machine miliony graczy to Powiewiedz jaką tą zmiane powinni uskutecznić ci z GOP ---bo w sumie od tego zależy to czy bedziesz miał jakies zwyzki w swym portfelu czy bedziesz dalej BATY dostawał wraz z potencjalnym osówaniem sie kursu spowodowanym coraz gorszymi wynikami spółki .
Wiesz co ma wspólnego SM z PALWORLD --- dokładnie to samo co Trabant z Ferrarii :)) niby oba maja 4 kółka kierownice silnik karoserie fotele wyciaraczki I innego typu " składowe" i ----A jednak to zupełnie INNE PRODUKTY . :)) ---tego prostego FAKTU nie kumasz ZNAFFCO GAMINGU.
Dnia 2025-01-19 o godz. 10:33 ~prof_ekonomii napisał(a): > Znafco gamingu. Jeden film na YouTubie, jedna drobna zmiana gamepleyu, jedno demo może zjednać nam miliony graczy. Oczywiście to nie top 3 steam wishlist. Bo gdyby tak było to kurs by wynosił już 150 zł. Dopiero peak premierowy prawdę powie.
BBBBBUUUUHAHAHAHA --- Pownienieeś Społecznie zaoferowac swoje usługi GOP bo ----NIewiedzą co czynia skoro mają taki Drętwy peak DEMO SM .
geniusz ----NORMALNIE growy geniusz NAM SIE NARODZIŁ na forumie bankiera ---MAŁA Gameplayu i MELIONY beda grali w niszowa mała gre od GOP. ---- CYMESSS.
skoro mowisz ze jedna drobna zmiana w SM spowoduje ze miliony bedą grali w tą gre ---i masz świadomosc co tzreba zmienic to Poradź zespołowi GOP ---co ma zmienić bo wiele wskazuje na to że robią kolejna gre a'la " padaka " sprzedazowa .
w koncu chyba mocno zaangazowałeś sie w GOP akcyjnie wiec to jest tez w twoim interesie . :))
Huuugew to najbardziej niedowartosciowana spolka w polskim Gamedevie ale ---Gamedev( poza cdr ) jest w niełasce wiec tak mam HUGE ale gram rowniez na innych spoleczkach bo jest czas ogryuwania roznego rodzaju Kawitów.
Trzeba pamiętać, że demo SM jest na ten moment ograniczone czasowo. Jeżeli chcemy zagrać dłużej trzeba zaczynać od nowa. To także obniża peak dema. Nowe demo zniesie te ograniczenia.
Ach, żeby tak jeszcze umieć czytać ze zrozumieniem co? Jeśli matura z poslkiego jeszcze przed tobą, to proponuję wziąć się za czytanie! Wskaż post na forum w którym twoim zdaniem wychwalam Survival Machine, bo na pewno nie jest to ten ujęty w konwersacji powyżej ;)