Możecie powiedzieć że się nabijam, ale czy tu jest wszystko normalne? Byczy rynek ogólnie perspektywy super dla budowlanki a tu? Zamkną dzisiaj na czerwono? Odpowiedź właściciel zarobi Zenek zarobi może Józek ale czy akcjonariusze?
Mam znajomego emerytowanego prezesa , który mi powiedział że kurs akcji nic go nie interesował po pozyskaniu środków z emisji . Dla nas to pępek świata . Dla nich robota bieżąca .
Fakt od ath zleciało około 30%. Jak ma rosnąć bez nowych, a nowym się mało opłaca. Dywidenda jeśli będzie 1-2% nie zachęci nikogo. Wiem wiem zaraz się zacznie że trzeba było kupować wcześniej. Ale nam tu potrzeba nowych a dla nowych jw. MRB w składzie portfela żeby była jasność, fakt zredukowany po emisji.
To prawda że spółka nie cieszy się popularnością . Mieli w miejscu wielu się przejechał i przede wszystkim źle reaguje niby wszystko ok dobre ifo to sobie gościu coś podkupuje ( żeby też nie było na longa ) a tu 5 sesji w plecy na dzień dobry . To odrzuca .
Myślę że tu są utopione pieniądze . Wzrostu nie będzie a korekta na rynkach światowych zepchnie kurs na minima . Z pozycji 25 zł byłby czas gładko wylądować . Perełka
Mirbud idzie podobna drogą co Budimex. Ostatni wywiad z szanowna konkurencja pokazuje że najbliższe lata będą pozytywne. Konkurencja niekiedy jest najlepszym źródłem informacji.
Może na Long jest dobra. Poziom 11 pln trzyma...ale poczytajcie o spółkach z branży elektroinstalacyjnej, teraz jest cicho, a stabilnie co kwartal w górę.
Nie naganiam, ale kapitał musi pracować, a tu od wakacji kiszonka
A na to nie wpadłem aby interpretować kondycję firmy po wynikach konkurencji . Myślałem że przegrane przetargi i ostra gra o kontrakty negatywnie odbiją się na wynikach . A może azjatyckie firmy zabierające mirkowi robotę też można podciągnąć że widzą duży potencjał na tym rynku . Podbijaj łapki może w poniedziałek coś się ruszy . I jeszcze zobacz na pozew który teraz BDX będzie musiał trawić , to też jakoś interpretujemy ?
Nie tak jak interpretujesz. Podałem marazm na kursie vs inne spółki/branże na KPO.
Fundamentalnie to zyski q4 pokażą albo moc Mirka albo marazm co kurs obrazuje.
Teraz już wiemy czemu tak poleciał. Fundusz NN sprzedał prawie 3% swoich udziałów. Zostawił tyle,aby mieć równe 10%. Po prostu jako fundusz mają strategie mieć maksymalnie 10% udziałów.
Po prostu przy takiej dywidendzie jak daje mrb to będą szybko wszystkie inne fundusze szukać nowego miejsca na kapitał. I nic dziwnego w końcu są po to żeby zarabiać.
2025, jesteś najmądrzejszy na tym forum. Narzekaj i jojcz więcej. Im więcej twojego gderania, tym bardziej rośnie. Nie kupisz po 8, ta okazja minęła. Czas się z tym pogodzić :)