I to jest fenomen Mirka , miałem wolne środki i nie chcę już dobierać Mirka i tupać w miejscu , podkupiłem Budimex i zakończyłem dzień na plusie mimo słabych wyników . Jak łykną strategię na najbliższe lata to na krótko coś się zarobi . Mirek dzisiaj miałby zjazd minimum 5 procencików po takich wynikach .
a serio to i Budimex i Mirbud w IVQ 2023 otrzymały spory zastrzyk z waloryzacji starych kontraktów. Stąd taki, a nie inny wynik Budimexu za IVQ. Mirbud też nie ma szans na powtórzenie wyników z zeszłego roku. Po reakcji cenowej na Budimex widać, że "rynek" to wie.
Dnia 2025-01-17 o godz. 07:40 ~xxx napisał(a): > a serio to i Budimex i Mirbud w IVQ 2023 otrzymały spory zastrzyk z waloryzacji starych kontraktów. Stąd taki, a nie inny wynik Budimexu za IVQ. > Mirbud też nie ma szans na powtórzenie wyników z zeszłego roku. > Po reakcji cenowej na Budimex widać, że "rynek" to wie.
IV kw. 2024 to już przeszłość. Miejmy nadzieję, że wyniki za IV kw. Mirbudu też już są "w cenie". Ponadto wszyscy eksperci zgodnie twierdzą , że 2024 rok był dla branży bardzo trudny, ale 2025 ma być ponoć lepszy. Tak więc bądźmy optymistami, że ten rok będzie dobry dla akcjonariuszy "budowlanki".