• Trudna decyzja Autor: gruby-cygan [89.64.104.*]
    Ja już redukuje pozycje
    Tu idzie wyjść tylko zleceniami PKC.

Nie wyobrażam sobie jak oni chcą zrobić emisje akcji będąc na NewConnect Alert.
    Prezes mówił że gotówki starczy do lipca.
    Straszy delistingiem.
    Sagan i Ruta znający się na finansach już zniknęli.

Fundusz wychodzi za wszelką cenę nie czeka na główny rynek GPW.
    Nie robią ABB bo nie ma chętnych.
    Fundusz "niszczy" indywidualnych i spółkę przez arkusz.
    Relacje inwestorskie przestały odpowiadać na maile.

Szczerzę wątpię że badania kliniczne ruszą już w marcu.
    A mogą trwać nawet do 2 lat.

Powodzenia :)
  • Re: Trudna decyzja Autor: alicja1992 [83.27.64.*]
    Ja akcje zakopuje ale jak widzisz uśrednienie po 10.50zl nie miało sensu, więcej gotówki to większa strata. Jak widzisz delisting jest możliwy. Dziś znajomy mi zadzwonił, że Sagan coś napisał na Twitterze, że nie będzie głosować za delisting i że nie tak łatwo spółkę ściągnąć z giełdy. Wyczuwam tam jakąś kosę pomiędzy nim a prezesem. Czyli coś jednak jest na rzeczy. Nie beż kozery po 28zl wychodził członek rady nadzorczej, którego potem chyba zwolnili. Coś tu nieładnie pachnie
  • Re: Trudna decyzja Autor: gruby-cygan [89.64.104.*]
    Przeczytać dokładnie ostatnie słowa prezesa:
    "W najbliższych miesiącach Spółka zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami planuje intensywne prace nad rozpoczęciem II części badania klinicznego;
    Naszym priorytetem jest także przeniesienie Spółki z powrotem na rynek notowań ciągłych NewConnect."

Zostają dwie perły BCX i NCL
    Główny rynek, fundusze na pokładzie i płynny obrót.
    Ogromny potencjał wzrostu.

Na NewConnect już nic nie zostało, wszyscy uciekli a fundusze omijają szerokim łukiem.
    A emisje akcji odwoływane są ciągle.
  • Re: Trudna decyzja Autor: ~Inwestor [37.47.147.*]
    Czyli mamy rozumieć cygan że zaraz będziesz obrzydzal spółkę? Dwa dni temu mówiłeś że super inwestycja.
    No pewnie :)

Ja zawsze obserwuje spółki które trzymałem :)
    Jesteś cho rym człowiekiem
    Jak będę komentował to tylko merytorycznie / jak zawsze z resztą :P

• Re: Trudna decyzja Autor: ~jojne [31.61.250.*]
    Wywalasz jutro pkc-em?
    BCX, Nocti no i oczywiście Datawalk powinny dać zarobić, Scope też trzymam i to ICE ale mało
    Ruszą badania ruszą, prawdopodobnie jest ten kontrahent, z którym umowę chcą podpisać i on zapewni finansowanie. Dawali akcje za 1zl ? Dawali, to dadzą ponownie
    To zadanie Szuby. I patrząc na to co to nazwisko znaczy dla dużych inwestorów to nie mam wątpliwości że inwestor będzie. Znany. Duży.
    Cygan, jak to było z tymi emocjami ? Przypomnij :)))
  • Re: Trudna decyzja Autor: ~Rotua [104.254.89.*]
    Mocne ręce cygana :) hahah
    Leszczyna
    Hihi Alicja ma średnią 20 zł :))))
    Czekaj na wezwanie po 10 zł :*
    Żaden polski fundusz nie weźmie emisji spółki z NewConnect Alert.
    Do tego segmentu trafiają najgorsze z najgorszych spółek, a statuty instytucji na pewno tego zabraniają.

Może zdejmą spółkę jak kiedyś zagraniczny fundusz zdjął InPost z GPW :)
  • Re: Trudna decyzja Autor: ~tomek [31.0.124.*]
    Tydzień temu ktoś tu pisał "SDS ja będę brał po 8 i 7 jak dadzą :D" , a teraz chyba ten sam " ktoś" pisze "Ja już redukuje pozycje Tu idzie wyjść tylko zleceniami PKC".
    Parę godzin, zmiana optyki o 180 stopni. W tym czasie nie zdarzyło się nic nowego, nie było żadnych nowych wiadomości ze Spółki.
    Zmieniły się tylko notowania spółki na NC- wymiana trochę ponad 2000 akcji o wartości 16 000 PLN na 2 fixie wycenę spółki o kolejne prawie 3mln PLN. Psychologia inwestowania w praktyce.
    Cyganowi puścił nerw, na ICE też mówił, że kupował po 9zl, przy 8 się wysypał. A mnie cały czas pachnie tu emisją dla Lacha niebawem
  • Re: Trudna decyzja Autor: ~Zibikor [79.139.117.*]
    Może dla jakiegoś łacha tak. Ja tu nie widzę poważnego inwestora w natarciu. Raczej zrzut balastu, który komuś ciąży. Ktoś pisze ze ktoś odbiera, tak odbiera na coraz niższych poziomach. Później kurs urosnie 500% z 3zl do 15 i zarząd będzie pial zarobek 300% w 3 miesiące. Hehe tak to tu wygląda rzeczywistość
    Może tak być. Wygra ten kto kupi na dołku. Może dokładnie być realizowany scenariusz PURE
    Ja tu siedziałem od debiutu ze średnią 11 zł i mam dość.
    Tu w najbliższym czasie nic dobrego się nie wydarzy.
    Ja potrafię wyjść na małej stracie, a nie trzymać do -90% jak znawcy np. z Miltona :)
    Może będzie okazja kupić jeszcze po 5 zł :P
    Czyli 3 perły to już nie SDS ? Ncalert nie pomógł w uspokojeniu kursu a sprowadził kurs do minimum, PFP nadal sprzedaje i drobnica też się przyczynia. Trzeba mieć tutaj stalowe nerwy. Czas pokaże.
  • Re: Trudna decyzja Autor: ~Qwer [95.160.103.*]
    Dla mnie to jestes tak szczery, jak pracownik lombardu.
    Twoje wypowiedzi niosa odwrotne intencje do tego, co robisz.
    Piejesz, jak jestes gotowy do lotu. Jak zbierasz, to jojczysz i marudzisz, prowadzac niemalze dziennik pokladowy z wirtualnej gieldy cyganskiej.
  • Re: Trudna decyzja Autor: alicja1992 [37.31.44.*]
    Cygan zapewne skupuje po cichu :)
    Tu jest jeszcze jeden problem
    W BCX, NCL, SCP, GMT, XTPL są zaangażowane fundusze które pomagają finansowo przy emisjach lub pożyczkami.

A tutaj kompletnie tego nie ma spółka jest zdana na zwykłych inwestorów i ich humory.
    A co gorsze ma obecnie na pokładzie fundusz który sypie w rynek akcjami.
  • Re: Trudna decyzja Autor: ~tomek [31.0.124.*]
    No popatrz nagle same problemy na SDS, już nie perła:)))) Jak widać punkt widzenia zależy od posiadania lub akcji. Już wolę Alicję- narzeka, psioczy ale przynajmniej przyznaje, ze akcje ma i nie sprzedaje. Podobnie jak np. na DAT. Brawo Alicja!

Ja się czepiam tylko pomysłu delistingu
    Pamiętaj Cygannie że fundusz doprowadził do zwałki Scope tuż przed komercjalizacją. Tak było. A może tutaj fundusz wywala bo taniej emisji chce ? Nie wiemy tego. Sagan pewnie wie ale on wg tego co otrzymałam jako screen bo Twittera nie mam, to napisał że delisting nie jest brany pod uwagę i zaleca spokój. Jeśli oczywiście mu wierzyć
    Czy ja wiem Cygannie czy to jest gorsze? Pomyśl o tych którzy kupią np te akcje teraz lub po 5zl, a to urośnie jak PURE lub Mercator, jacy oni będą zarobieni. A może teraz kupują króliki prezesa tego funduszu. To tylko fundusz ... jak na Scope ...
  • Re: Trudna decyzja Autor: ~Ecnology [188.33.234.*]
    Datawalk radzę wywalić, wyniki to totalna loteria a spolka slaba.Lepiej już ten Cash zainwestować tu lub Bcx.
  • Re: Trudna decyzja Autor: ~Ecnology [188.33.234.*]
    A najlepiej na krótki termin w Ecnology. Spekula wsiadla, fundusz Ragnar na pokładzie i jedziemy wysoko. W piątek blisko 1 mln. Obrotu.
  • Re: Trudna decyzja Autor: alicja1992 [188.146.131.*]
    Zobaczymy za pół roku kto miał rację..Ja Datawalk trzymam
[x]
SDSOPTIC -5,21% 4,55 2025-12-15 12:12:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.