• Porażka Autor: ~Famfan [148.252.147.*]
    Przez swoją pazerność i chamstwo zapłacą za akcje więcej do tego ten komentarz do ceny skupu i ujadanie ze spółką nie radzi sobie itd czyli oddać akcje póki ktoś je w ogóle jeszcze chce cała ich strategia od dwóch lat zniechęcić kogo się da ,,wyludzic’’akcje najtaniej jak się da ściągnąć z giełdy i cieszyć die zyskami czytaj dywidendy jak dla mnie to wezwanie ma podwójne dno może chodzić ot żeby na jakiś czas cena nie wzrosła bo coś kombinują innego albo cały ten okres będą skupywać ile się da a później drugie wezwanie z wyższą ceną żeby mieć pewność tych 95%?
  • Re: Porażka Autor: ~Xxx [185.13.184.*]
    Na giełdzie kupią znikome ilości. Cały czas muszą tracić akcje aby kurs był trzymany w ryzach. Aby fundusze sprzedały po tej cenie to chyba musiałaby gruba walizka pod stołem zmienić właściciela xd.
  • Re: Porażka Autor: grinnek [31.61.188.*]
    Wiele walizek, bo wiele funduszy jest w grze
  • Re: Porażka Autor: ~Xxx [37.47.221.*]
    Z jednej strony nie ma co się dziwić tdj. Spółkę za grosze to chyba każdy chciałby skupować. Według mnie ten ostatni kontrakt trochę pokrzyżował im plany bo nie dość że rentowny to w dodatku musiał to być jakiś duży gracz. Myślę że najgorsze spółka ma za sobą, a ten rok może być przełomowy.
    Pozdrawiam akcjonariuszy i pamiętać aby nie oddawać za free!!
  • Re: Porażka Autor: ~Abox [83.144.73.*]
    Była kiedyś taka spółka na GPW pod nazwą Ciech. Trochę to zaczyna mi przypominać przypadek Grenevia.
  • Re: Porażka Autor: ~fanue [37.30.56.*]
    A kopex pamięta ktoś? To pokazuje etykę TDj. Tu może być podbnie. Tego się obawiam,
  • Co tam ostatni kontrakt Autor: ~Roman [188.137.117.*]
    Zamawiający – Południowy Koncern Węglowy S.A. w Jaworznie, na podstawie art. 253 ust. 2 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych, niniejszym pismem informuje o wyborze oferty najkorzystniejszej w Postepowaniu o udzielenie Zamówienia Publicznego w trybie przetargu nieograniczonego pn. „Modernizacja oraz dostawa urządzeń układu kompleksu ścianowego dla Południowego Koncernu Węglowego S. A. - Zakład Górniczy Janina.” złożonej przez Wykonawcę: Konsorcjum firm: 1) BECKER-WARKOP Sp. z o. o., 44-266 Świerklany , ul. Przemysłowa 11 – Pełnomocnik Konsorcjum 2) GRENEVIA S.A, , 40-202 Katowice, Aleja Walentego Roździeńskiego 1A, – Uczestnik Konsorcjum 3) HYDROTECH S.A., 44-251 RYBNIK, ul. Poligonowa 21 – Uczestnik Konsorcjum 4) ELGÓR + HANSEN S.A, 41-500 Chorzów, Opolska 19 – Uczestnik Konsorcjum
    Zamawiający informuje, że na sfinansowanie zamówienia zamierza przeznaczyć kwotę: Całość zamówienia brutto 442 677 000,00, w tym: 1. Dla części „Modernizacja oraz dostawa urządzeń układu kompleksu ścianowego dla Południowego Koncernu Węglowego S.A. - Zakładu Górniczego Janina” - 442 677 000,00 PLN brutto.
  • Re: Porażka Autor: ~Ktoscos [188.146.13.*]
    Czy jest możliwość żeby przekupili w jakiś sposób fundusz?
    Jest, ale nie tyle funduszy. W dodatku w obrocie poza funduszami też jest sporo akcji. Także spokojnie
  • Re: Porażka Autor: ~Xxx [37.47.221.*]
    Ja myślę że nie ma. Zbyt duża ilość aby pod stołem dawać. Jawność musi być tak uważam.
  • Re: Porażka Autor: ~xxx [37.225.92.*]
    A czy mozna zamówic rekomendację 2 zł akurat przed wezwaniem? No właśnie dziwny zbieg okoliczności xd
  • Re: Porażka Autor: ~Xxx [37.47.243.*]
    Rekomendacje owszem.
  • Re: Porażka Autor: ~KtośCoś [31.0.93.*]
    Dziękuję.
  • Re: Porażka Autor: ~Hrabia [83.20.204.*]
    liczyliście że dadzą da zarobić? nic bardziej mylnego oni tu przyszli po pieniądze a nie by drobnicę uszczęśliwić...
  • Re: Porażka Autor: ~Zbych [46.134.72.*]
    A jak dla mnie to tak bardzo im nie zalezy uda sie to sie uda ile zbiora to ich ?bo tak juz by zbijali kurs albo trupy z szafy by lataly
  • Re: Porażka Autor: alicja1992 [83.27.64.*]
    Też tak uważam, tak było na Lubawa, Mercator po 40zl o ile pamiętam. Nie uda się to trudno
  • Re: Porażka Autor: ~xxx [37.225.92.*]
    Tylko po co 2,5 miesiąca robić skup i gotować mniejszoscowych i fundusze na minimach? Ja uważam że im zależy bo może być to ostatnia szansa.
  • Re: Porażka Autor: ~Famfan [148.252.129.*]
    A co będzie w przypadku jak im się uda zebrać np90% to reszta nie poleci w kosmos bo wtedy będą walczyć o każdą akcję
    A skąd wiesz, że będą minima ? Może niebawem skoczy. Gdyby im zależało to daliby 2.6zl, a 2.12zl to teraz kalkulując ryzyko to 2.25zl jest nadal tanio
    Jemu chodzi o to, że od roku zaniżali kurs
    Zaniżali, a teraz grają pod fundusze pt macie stratę ale dajemy wam wyjść z akcji w ilości każdej. Inaczej propozycja będzie nieaktualna a my nadal będziemy zaniżać kurs i nigdy nie wyjdziecie.
    Pisałem do funduszy i nie są zainteresowani przystąpieniem do wezwania. Pisałem jak było ogłoszenie, ze wezwą
  • Re: Porażka Autor: alicja1992 [37.31.44.*]
    Będą hece jak fundusze powiedzą, mamy kasę i będziemy powiększać pozycję
  • Re: Porażka Autor: ~Ketchup1 [37.31.54.*]
    Fajnie że odpowiedzieli super też bym tak chciała to zapytaj przy okazji czy się u nich jaka robota nie znajdzie .
    Może i się znajdzie. Zadzwoń, zapytaj
    Mi powiedzieli że takie informacje udzielają tylko tym co obiecają że się na forum tymi informacjami nie podzielą i przyłożą rękę do serca i ślubują ciszę . Ale dali mi robotę mam tu trolowac
    No to kto zaniżał, trzymał kurs przez ostatni rok ? Zakładam TDJ. Nikt chyba się nie wysypał Teraz tych akcji za dużo nie mają bo nieco ponad 50proc i pewnie ich to boli
    Chociaż teraz widzę że Goldman, PekaoSA, PZU sypali w zeszłym roku
    Ciężko się odnosić do czegoś co jest tylko przypuszczeniem. Ja tak sobie czasem po bankierze zaglądam i naprawdę ale naprawdę wszędzie zaniżają celowo źli ludzie podstępni. Naprawdę możesz się przejść pi wątkach innych spółek wszedzie ten sam problem występuje , no chyba że akurat rośnie . To są schematy myślenia nie fakty .
    Mam trochę akcji Energa i jak wejdę na forum to tam wciąż Orlen zaniża i skupuje na słupy od 4 lat etc i to nawet mimo że rośnie to same wątki o trzymaniu kursu na smyczy idt itd . Serio wszędzie wszędzie . Bandyty wszędzie działają
    To odpowiedz na pytanie kto przez rok zbijał kurs z 3.5 na 2zl ? Bo trend jest spadkowy. Dla mnie powyższe fundy
    Kilka razy w zeszłym roku była sprzedaż jednorazowo 500k akcji i nawet widziałem jedna przerzutkę, kiedy akcję stały max minutę i ktoś to cyknal. Ewidentnie wymiana akcji pod jakieś uwalanie. Nikt tego nie kontroluje, taka właśnie akcja jak jednorazowy duży przerzut akcji powinien od razu być kontrolowany, tak jak przelew w banku.
    No ale to wystarczy na kilka dni maks. Tutaj ktoś cały czas musi sypać, przy tak małym FF to nie ulica
    Alicja a tak serio to jak fundusze mają 40 procent drobni powiedzmy 6,7 procent to czym mają zaniżać ? Wyciągną jakieś akcje z kapelusza czy jak bo nie rozumiem . Tak naprawdę jedyne co mogło by ta spółkę wynieść na np 10 zł to jak by te śląskie biznesmeny sprzedały jeszcze 10 procent w ABB to wtedy dopiero można było by mówić o fair wycenie .
[x]
GRENEVIA 0,31% 3,27 2026-02-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.