SNT w okolicach 13 zł za akcję był zaledwie przez 6 miesięcy w swojej prawie 14 letniej historii na rynku (nie licząc debiutu). Wątpię żebyś zbudował przy tak nieciekawych układach technicznych całą pozycję na spółce. Albo kłamiesz albo masz kilkaset akcji max.
Daj spokój - po pierwsze to jest podszywacz ,ja nigdy nie mam takiego IP co można sprawdzić na moich innych wpisach...po drugie Synektik był notowany poniżej 10 zł a po aferze z Altusem też spadł do 9,xx zł i to na dużych obrotach bo fundy musiały skracać pozycję,ja akurat wchodziłem parę tygodni przed ta afera po 12.50-13zl.Tak więc w przedziale 9- 13 zł mogłeś kupić spokojnie w tym czasie kilkadziesiąt kilo akcji...Kolega RR i (kilka innych ników) z ktorym sie tu spierałem mógłby ci to potwierdzicj.A jeżeli cię to interesuje to mam między 10k a mniej niz 20k akcji
Hę? Przecież tu nie chodzi o ilość % tylko ilość $... jesli kupiles po 150 i zarobiles i potem po 200 i dalej zarabiasz to brawo ty... co ma do tego średnia zakupu??
To normalne, robi tak wielu inwestorów prywatnych i instytucjonalnych, chyba że przekroczą wtedy próg raportowania. W tym przypadku trzeba dobrze liczyć ;)
Ja miałem średnią po 16 zł. Następnie sprzedałem w tej samej cenie i jestem na siebie o to wściekły. Później odkupiłem kilkaset akcji za 32 zł i więcej nie dokupowałem żeby nie psuć średniej. Czy słusznie zrobiłem? Chodzi mi o to że obawiam się że jak dokupię akcje po obecnej cenie to zamiast kilkaset % zysku będę mieć kilkadziesiąt % zysku i cały plan pójdzie w p... Czy dobrze kombinuje? jak do tego jak dostanę dywidendę to bedzie ona równowartości 1/4 mojego wkładu :D i po co tu psuć średnią. Nie mam doświadczenia wiięc jestem ciekaw waszych opinii. Przygodę z giełda zacząłem gdy wybuchł covid. Wtedy czułem że synektik jest przyszłościową firmą i warto zainwestować, ale nie sądziłem że pójdzie to tak szybko :) kurs w okolicy 15 zł kisił się tu przez około rok czasu. żałuję że nie zapakowałem wtedy całych swoich oszczednosci. Teraz mam ból d...
Żartujesz? Co ma do tego średnia, jeśli twój kapitał rośnie? Ja kupowalem po 11 i ostatnio po 175, podobnie jak wiceprezes, chyba ani ja ani on nie żałujemy, że nam średnia zakupu wzrosła.