• RELPOL NA DŁUGO Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Relpol kosztował w szczycie hossy 260 PLN. Po uwzględnieniu PP maksymalna cena wyniosła 260-120= 140 PLN. Obecnie kiwa sie w okolicach 4PLN.
    Moim zdaniem kończy się korekta na RLP i za chwilę rozpocznie się trend wzrostowy średnioterminowy.
    RLP to mój ulubieniec uważam, że w ciągu kilku lat wróci do ceny w okolicach 100-120PLN.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: a.f.f.a [83.25.160.*]
    Witaj Macieju, też właśnie sobie oglądałem kilka wykresów i potknołem sie o Relpol, z technicznej strony wygląda nawet lepiej niż bardzo zachęcająco ;) jesli jest wogóle taka możliwośc, pozdrawiam i wsiadam.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~xxx [94.101.16.*]
    Macieju a w której falce w chwili obecnej jesteśmy wg Ciebie (duży cykl od początku GPW i od dołka ) - zakładając wzrosty w ciągu kilku lat

- ja zakładam że wzrosty do przyszłego roku a co dalej zobaczymy

patrzyłeś już na TravelPL

Czy odpisujesz na maile?
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    czasami odpisuję ale dostaje ich bardzo dużo i większość idzie do kosza, zwłaszcza takie, w których autorzy bardzo proszą o podanie spółek na których można zarobić.
    a jak poproszę o rozpis falek to mam szansę dostać odpowiedź ;)
    raczej nie. Nie widzę powodów aby dzielić się moja praca z nieznajomymi.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~ss [217.97.212.*]
    i co im z takich rad

jak polecił NFI Victorie i pól roku piszesz że blisk wybicia

a to sie kisi i kisi

no widzisz same głupoty piszę. Dlatego nie odpisuję na te maile.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~kilerus [83.108.28.*]
    Witam
    Czemu tak wysoko wycieniasz Relpol ??Co jest w tej spolce takiego ze powinna twym zdaniem tyle kosztowac.Ja nie jestem techenikiem jak ty a raczej fundamentalista.W czaseie hossy liczylem na IDM WDM NETIE TRION I TRITON jak narzie mnie nie zawodza:) Relpol przy cenie 100 zl by mial kapitalizacje ok 1 mld zl to troche sporo nie wydaje Ci sie??pozdrawiam.
    PS Ciesze sie ze jest taka osoba na forum ktora nie tylko pisza,, jazda plus 100, rekieta itp itd lecz staraja sie argumentowac swe decyzje inwestycyjne tak jak ty.Wydaje mi sie ze gro osob kupuje acje na gildzie czytajac tylko fora internetowe a potem maja pretensje do autoriw o tzw ,,naganianie,,.Niestety normalnych ludzi jest tu za maalo dla tego nie czesto sie tu wypowiadam.pozdarwiam
    no bo RLP już tyle kosztował. Ja nie wyceniam spółki tylko mówię, że w pzrzesżłości RLP juz tyle kosztował a to oznacza, że jest szansa aby wrócił do tamtej ceny skoro w spółka jest rentowna i nie bankrutuje
    Na Relpol jest mała różnica ja wchodze w spółke więc może byc bardzo kolorowo.
    Macieju to tylko rozpis fal, który jak wiadomo może być zanegowany i będzie trzeba rozpisywać na nowo - od tegorocznego dołka falki można rozpisać na conajmniej 3 różne sposoby z zachowaniem wszystkich założeń TFE
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: redaktor [83.14.170.*]
    Tylko taka mała różnica, że po uwzględnieniu PP i innych zdarzeń, maksymalna cena RELPOLa to ca 45 złotych a nie 140 zł.
    40pln też wystarczy ;) wsiadac.
    Odcięcie PP to 120PLN
    Odcięcie nastąpiło z poziomu ~160PLN i po odcięciu RLP kosztował 40PLN Było to w październiku 2007
    Cena maksymalna wynosiła 260 PLN w czerwcu 2007.
    Jeżeli odejmiesz 260-120 otrzymasz 140PLN
    Nie zauważyłeś że napisałem iż Relpol w szczycie kosztował 260PLN? Nie w dniu odcięcia PP
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~qr [79.185.82.*]
    jak relpol pójdzie to automatycznie ponar musi być wwyżej wyceniany, ja stawiam bardziej na ten drugi chociaż i relpolu mam pakiecik
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~CWKS [89.228.18.*]
    Restrukturyzacja przynosi efekty. France i Hungary sprzedamy i na polnoc ruszamy. Spoko bedzie. Pozdrawiam!!!
    Macieju zobacz na wykres ze stooq pl tam uwzględniają PP i inne rzeczy - max 2007 to 47zł
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: redaktor [83.14.170.*]
    Żartujesz, gdyby tak liczyć, że od szczytu odejmujemy PP to PP w momencie szczytu miało by 220 zł a nie 120 zł. I dalej wyszła by cena około 40 złotych.
    Ale wiem, że żartujesz, bo nie wierzę żebyś naprawdę tego nie wiedział.
    ktoś odświeżył Twój stary post wg którego jesteśmy teraz w 5 dużego cyklu - wg Twojego oznaczenia - chyba że coś się zmieniło bo potem pisałeś że może to nowy cykl ...
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~CWKS [89.228.18.*]
    Nie znam daty ale maja wprowadzic na rynek 2 HITY : przekaznik solarny kierowany do urzadzen energii odnawialej i system stacjonarny monitorow promieniowania do wykrywania materialow radioaktywnych . 2 swietne tematy na czasie i z przyszloscia !!! MILEGO WEEKENDU !!!
    rzeczywiście popełniłem błąd z PP
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~kuku [213.192.66.*]
    A ja w dodam, gwoli ścisłości, że po odcięciu PP kurs odniesienia Relpolu wynosił ok 21zł. Na koniec dnia było ok 40 (100% wzrostu). Pzdr.
    wartość teoretyczna po odcięciu PP wynosiła około 20PLN ale takiej ceny chyba nie było
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~to ile w końcu [62.111.178.*]
    to ile w końcu ten RELPOL będzie kosztował za 2-4 lata. Już się pogubiłem. Mnie się wydaje że maksymalny zasięg w najbliższej hossie to 16 PLN..... co na to maciej z krakowa?
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~dw [94.254.189.*]
    ...ale wy pierdoły piszecie, to rządzi spekuła a nie żadne wskażniki, mam w giełdzie "utopione" trochę kasy i się tym nie przejmuję, siedze tu kilka lat i w tej chwili jestem na zero, ale mnie to wali bo za jakis czas ze swojej pracy będę miał drugie tyle co tu zainewstowałem, a dzięki takim leszczom jak wy da sie to potroić, co wy to piszecie?? jakie inwesycje, jest bessa w której zarabia spekuła, w co wy inwestujecie??? relpol taka sobie spólka, na której do się zarobić w najbliższym czasie, ale mi tu nie sypcie jakimiś wskażnikami, bo mnie to rozpierdzla
    świetny jesteś. Popracuj tylko nad interpunkcją - może wówczas ktoś zrozumie o czym piszesz.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~POLATACH [83.7.160.*]
    zysk kilkunasto % zebralem
    ale papier trzymam na dlugo
    za zyski dobralem "smiecia" BIOTON przed wybiciem
    pozdr
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~lolek [89.228.150.*]
    Gdy relpol chodzil po 250zl to bylo 873563 akcji kapitalizacja 220mln zl
    teraz jest 9.609193 akcji przy kapitalizacji 220mln zl daje cene 22zl
    Jedyne co to potrzebny nam nowy Wiaderek firma pokaze zysk ucichlo o skupie akcji wlasnych (mial byc prowadzony gdy spolka osiagnie zysk)
    trzeba jeszcze dodać, ze emisja 8.735mln akcji po cenie emisyjnej 6PLN dała wpływy w wysokości 50mln PLN. Jednym słowem kapitalizacja w szczycie 220+50=270 mln
    270PLN / 9.6mln akcji = 28PLN na akcję - to ze szczytu hossy
    W szczycie hossy C/WK wynosiło 7.2. Dla takiego poziomu wskaźnika cena RLP wynosi 7.2x7.24=52PLN
    Poza tym takie wyliczanki nie maja sensu - szalony tłum i może doprowadzić każdy trend do niewyobrażalnych poziomów w obu kierunkach.
    Świetnym przykładem jest MCI który z 0.32 PLN wyjechał na 38PLN (11 775%) w ciągu 4.5 roku aby spaść do 1.75PLN (95.4%) w ciągu 1.5 roku.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~mk-xxx [84.38.88.*]
    to jedziemy
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~POLATACH [83.7.168.*]
    WITAM CIE MACIEJU
    ZNOWU NA JEDNEJ SPOŁCE JESTESMY
    WSZEDLEM DZISIAJ NA KILKA KILO BO TANIO DAWALI W RELPOLA
    NA DŁUGO
    ZAKUPILEM BIOTONA TEZ NA DŁUGO
    POZDRAWIAM
    no to znowu życzę Ci dużych zysków (he he życzenia są trochę wspólne)

• Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~Grz [213.134.160.*]
    Co sadzisz Macieju z Krakowa o dzisiejszej sesji Relpola??? Duży zjazd. Fakt wyniki były slabe, ale trzeba bylo sie z tym liczyc. Spadek eksporty i mniejszy popyt wewnetrzny w czasie kryzysu to rzecz normalna. Dodatkowo nizsza wycena ponaru. Jak zwykle i wielu pojawila sie sraczka i liczyla na niebotyczne zyski.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: pablo7 [87.96.88.*]
    j.w czas dobierac pozdr
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~mła [62.111.178.*]
    to ile w końcu ten RELPOL będzie kosztował za 2-4 lata. Już się pogubiłem. Mnie się wydaje że maksymalny zasięg w najbliższej hossie to 16 PLN..... co na to maciej z krakowa? a i to szybciej za 4 lata a może i za 6 a nie za rok ani dwa....
  • Re: RELPOL kiedy odbije?? Autor: ~skay [89.72.92.*]
    Witam, mam ten papier długo kupilam za 7,00 zł czekam aż odbije.
    Pozdrowienia dla wytrwałych.
  • Macku dlaczego nie podbijasz tego postu Autor: ~trez [195.117.31.*]
    czy już odrobiłeś zakup po 260 zeta
  • Re: Macku dlaczego nie podbijasz tego postu Autor: ~HobbyTrez [79.162.120.*]
    Trez widzę ze masz nowe hobby wylapywanie postów i czytanie ich - bez zrozumienia - pomine to jednak bo żeby czytać ze zrozumieniem trzeba umieć czytać a+d+a czytaj Ada. Jednak nic takie hobby jak wylapywanie postów przy hobby polegajacym na robieniu z siebie idioty.
    Jak przeczytasz swój post może ktoś ci przeczyta to jest pod nim taki załącznik zgłoś do moderatora - wynikiem zaznaczenia tego napisu będzie efekt w którym wiecej takich jak ja, hobbystow wylapujacych najbardziej ograniczonych forumowych pismakow nie będzie wytykala ci tego bledu. Przyznam ci jednak ze będzie mi Ciebie brakowało i twoich idiotyzmow a zasypales nimi forum.

A teraz do książki i uczyć się czytać najlepiej ze zrozumieniem.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~trez [195.117.31.*]
    skoro dalej zachwycasz się sowją facjatą w lusterku i już grywasz to prosze bardzo
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~Zonik [83.19.60.*]
    Wydaje sie że jesteśmy przed wystrzałem w góre!
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: maciej_z_krakowa [178.37.67.*]
    mówiłem, że RELPOL jest na długo.
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~Henio [89.108.237.*]
    Dnia 2010-10-12 o godz. 18:30 maciej_z_krakowa napisał(a):
    > mówiłem, że RELPOL jest na długo.

cześć maciuś
    siedzę tu od 4,70 i tak jak piszesz posiedzę długo
    będziemy wcinać drożdżóweczki ?
    hi hi
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~do Macieja. [83.24.23.*]
    na wstepie pozdrawiam serdecznie. czytam posty ale się nie wypowiadam. Jednak prosiłbym o wyjątek, kupiłem również KCI. i na tej spółce nie mogę się doczekać wzrostu. :( Co Pan o niej sądzi? tu wykres wygląda podobie do Relpolu .
  • Re: RELPOL NA DŁUGO Autor: ~tez [83.24.170.*]
    Przepraszam że się wtrącę, ale nie widzę żadnego podobieństwa Relpolu do KCI czyli Ponaru. Relpol dlatego idzie w górę bo się nareszcie od tego trupa uwolnił! A co do wykresu to nie wiem gdzie podobieństwo. KCI jest na dnie a Relpol wręcz przeciwnie.
[x]
RELPOL 0,00% 5,06 2025-11-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.