Donkey Kong Country Returns HD – recenzja i opinia o grze [Switch]. Polacy odświeżyli perłę Nintendo https://www.ppe.pl/recenzje/360677/donkey-kong-country-returns-hd-recenzja-gry-polacy-odswiezyli-perle-nintendo.html
Też uważam że jest bdb jak na FE. Po marudzeniu z komentarzy pod trailerem trochę się bałem że będzie lipa, a tutaj wszędzie się ludzie jarają jednak jak czytam te recki.
Oceny na poziomie 7-8/10 czyli nie są one złe, ale dla inwestorów są bardzo złe wiec nastąpi wyprzedaż akcji. Moja opinia jest oparta na obserwacjach ostatnio wydanych gier 1. Cyberpunk recenzje złe (zresztą gra tez była wydana z błedami), gra się sprzedała w duzych ilościach akcje CDprojektu poleciały na samo dno 2.Frostpunk- recenzje takie se, gra dała zarobić ale niestety nastąpiła wyprzedaż 3.The lord of the fallen, oceny 6-8, koszty się zwróciły,akcje na dnie 4. THoTD i Front mission1 sami pamiętacie. więc dlaczego teraz będzie inaczej? Żeby inwestora na warszawskiej giełdzie zadowolić oceny nie mogą być niższe niż 9,5 a to i tak nie da gwarancji , że nie dojdzie do wyprzedaży.
Popatrz na to co działo się na innych spólkach które wydawały duże gry. Jedym wyjatkiem jest bloober które wydało silent hill. Oceny na 8 a akcje nie siegneły dna, jedynie spadły do poziomy wyjscia. Ale dla ciebie kazdy kto nie mówi o wzrostach bedzie trolem, pomimo, że podałem argumenty. Jesli sie nie zgadzasz ze mną nawiaż dyskusje podajac argumenty. Argumenty typu moja racja jest mojsza niz twojsza nikogo nie przekonają, nie liczac tych co wiszą na haku. Ps. mam sporo akcji i i nie moge się już doczekać miliardowej kapitalizacji o której mówił prezes.
Słusznie tu zauważył ktoś, że przecież wszystkie spółki które wymieniłeś, były napompowane kosmicznie przed premierą, więc nie wiadomo co tam musiałoby się wydarzyć żeby każda z tych spółek rosła dalej, a w przypadku jakiegokolwiek rozczarowania lawina była pewna.
Tu jest inaczej, przecież kurs jest bardzo nisko w stosunku do ATH, tamte to wybijały sufity każdego dnia..
Tutaj nigdy nie będzie miliardowej kapitalizacji. Nigdy nie będzie takiego zysku, żeby uzasadnić taką kapitalizację. Jedna duża gra na 2-3 lata to za mało. Oszukujcie się dalej :)
Zobacz, wczoraj były pierwsze recenzje. I jak zachował się kurs spółki? -3%. Pewnie będzie tak jak zawsze w dniu premiery szybko do góry i przez następne dni spadek. Zgadzam się z opinia, że wymienione wczesniej spółki były napompowane i miały z czego spadać, chociaż dla mnie dziwne bo gry się sprzedawały i dały zarobić. Ja nie wiem co tu musi się wydarzyć, żeby utrzymac cene po premierze gry.
Chłopie, naucz się jakichś podstawowych wskaźników wyceny spółki z danego segmentu, to będziesz wiedział czemu kurs rośnie lub spada, a nie ślepo patrzysz na wykres.
Nie rozumiem wystawianie komentarzy negatyw nych ze wzgledu tylko na cene. To tak jakby napisać że mercedes s clasa jest do dupy bo kosztuje 1 milikon. Q R wa nie stać to nie kupuj . poczekaj na zniżkę .
Napisz to ludziom piszącym komentarze pod recenzjami DK, nie mi. Ja tłumaczę tylko jak ludzie rozumują, zakłamanie rzeczywistości nie pomaga w inwestowaniu.