• Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Holender40 [5.173.250.*]
    Nowa umowa na 50% kapitalizacji:

Zarząd Madkom SA informuje, iż w skutek przeprowadzonego zamówienia publicznego Emitent w dniu 13.01.2025 r. podpisał umowę na realizację zamówienia, pn. "Cyfryzacja Gminy Miasta Sanoka" z Miastem Sanok.

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach programu Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, ma na celu zmodernizowanie systemów administracyjnych miasta Sanoka oraz wprowadzenie nowoczesnych rozwiązań informatycznych.

Termin realizacji: 13 lipca 2025 r.
    Wartość kontraktu: 3 910 788,69 zł

Czy kolejne umowy, tym z razem z KPO, już czekają?
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Edi27 [78.30.74.*]
    Nie wiem dlaczego ale zbieram akcje tej spółki od kilku lat. Część sprzedałem jak poszło do góry jakiś czas temu. Sprzedawałem wtedy od 4 zł pakietami po 5000. Jeden pakiet udało mi się sprzedać nawet w okolicach szczytu. Od tamtej pory zbieram znowu powoli. Mam około 1% całości. Myślę że niedługo zacznie się powtórka z rozrywki. Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Ferdek [37.225.55.*]
    Myślę, ze to nie bedzie powtórka tylko minimum podwójne przebicie licząc od poprzedniego maksimum . Porównując Madkom z DataWalk dochodzę do wniosku, że gdy Madkom odbije, zacznie płacić dywidendę i noze nawet wejdzie na duży parkiet, to rynkowa cena akcji może wynieść nawet 50 PLN. Cierpliwi zyskają.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Holender40 [80.51.132.*]
    Z komentarza Zarządu za Q3 2024, biorąc pod uwagę że Q4 według miesięcznych raportów był juz znacznie lepszy, a te większe umowy, jak widać dzisiaj, też zaczynają wpływać na wyniki:
    W dużej mierze na wartość przychodów w 3Q2024 miała wpływ wartość wystawionych faktur sprzedaży
    z tytułu świadczenia opieki serwisowej własnego oprogramowania. Wzrost przychodów z tytułu świadczenia
    usług serwisowych wynika z podpisania przez Jednostkę Dominującą nowych umów serwisowych, jak
    również z faktu zakończenia przez wielu klientów okresu gwarancyjnego i rozpoczęcia przez nich tzw.
    ”płatnego serwisu”. Wartość zafakturowanej sprzedaży usług serwisowych w okresie
    01-09.2024 roku wyniosła 7,41 mln zł, a w analogicznym okresie ubiegłego roku 6,33 mln zł, co stanowi 17%
    wzrost rok do roku. Potwierdza to realizację strategii Grupy w umacnianiu swojej pozycji w obszarze usług
    serwisowych, aby zapewnić stabilne źródło przychodów. Przy czym należy zwrócić uwagę, iż świadczone
    usługi serwisowe fakturowane są najczęściej z początkiem roku i rozliczane liniowo w okresie trwania umowy,
    stąd część sprzedaży zafakturowanej do 30.09.2024 r. w wysokości 2,18 mln zł będzie rozpoznana
    w rachunku wyników w kolejnych miesiącach.
    W III kwartale 2024 r. w Grupie MADKOM wartość wystawionych faktur z tytułu realizacji kontraktów
    wyniosła jedynie 21,97 tys. zł. Jednocześnie w tym okresie została uruchomiona sprzedaż odpłatnych
    pakietów usług w ramach portalu weryfikacjapodpisu.pl., co pozwoliło częściowo odrobić straty wynikające
    z braku sprzedaży projektów w III kwartale 2024.
    Tegoroczny spadek przychodów ze sprzedaży projektów wywołany jest zjawiskiem „sezonowości”, które
    pokrywa się z cyklami wyborczymi i cyklami wydatkowania pieniędzy unijnych. Nie jest to tendencja, która
    powinna wzbudzać niepokój akcjonariuszy, gdyż takie cykle miały już miejsce np. w latach 2016 i 2019.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~aaaa [79.185.136.*]
    tylko co nam z tego, jak tu nie ma co liczyć na dywidendę. można grać pod to, że ktoś ich przejmie, żeby sobie poszerzyć kompetencje. i chyba tylko na to liczę. bo wielkiego rozwoju to tutaj oczekiwać nie można, bo niby z czego? musieliby wyjść poza usługi dla samorządów, a to nie jest takie proste.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Holender40 [5.173.224.*]
    Dlaczego myślisz że dywidendy nie będzie? Co do dywersyfikacji usług się zgadzam, ale z drugiej strony może lepiej robić to w czym się jest dobrym. Mnie najbardziej ciekawi fakt że w roku 2024, mimo prawie całkowitego braku większych umów, w dużej mierze zachowali rentowność, prawdopodobnie dzięki usługom serwisowym, które stale rosną i według mnie mogą mieć lepszą rentowność. Powiedzmy że w 2025 utrzymają tempo wzrostu usług serwisowych, np. do 12 mln za cały 2025. Do tego umowy, tak jak ta wczorajsza, powiedzmy na poziomie z 2020 lub 2023, czyli około 20 mln za 2025. To już wychodzi ponad 30 mln przychodów, rentowność np. 8%, czyli 2,5 mln zysku. Przy obecnej kapitalizacji to bardzo dobry wynik.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Ed [31.183.147.*]
    Rok 2024 był zastopowany na nowe umory w zwiazku z wyborami i "przerwą" w organizowaniu przetargów na informatyzację gmin. Zarząd o tym informował. Styczeń zaczyna się ciekawie. Problemem Madkom jest NC. NCIndex lezy na łopatkach. Jak na rynek wrocą pieniadze to bedzie ostro szło do góry. Przed tym wzrośnie pewnie do 5-6 zł , a jak pójdą nowe zamówienia i na rynek pójda pieniadze to nawet kilka razy tyle. Moim zdaniem spólka moze zacząć płacić dywidendę. Jeszcze niedawno na kapitale zapasowym wisiało kilka milionów PLN.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Ferdek [37.225.53.*]
    Ostatnio NCIndex odbił o 7% czy wreszcie ruszył?
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~koper [77.65.98.*]
    po kursie nie widać wiary w madkom
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Ja [5.173.164.*]
    Nie widać bo niema pod co rosnąć kiszonki dalszy ciag
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~aaaa [79.185.127.*]
    co to znaczy? przetargi się rozkręcają. jak nie będzie niedługo kolejnej większej umowy, to będę szczerze zdziwiony
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Edi27 [31.0.1.*]
    Nie ma co narzekać. Jest okazja żeby coś dokupić w dobrej cenie. Ja jestem tutaj już bardzo długo i wiem że po 2 czy 3 umowach raczej nie ruszy. Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Holender40 [37.30.10.*]
    Wstaję sobie na nocne siusiu a tu kolejna umowa
    Zarząd Madkom SA informuje, iż w skutek przeprowadzonego zamówienia publicznego Emitent w dniu 22.01.2025 r. podpisał umowę na realizację zamówienia, pn. "e-Urząd w Gminie Krasiczyn" z Gminą Krasiczyn.

Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach priorytetu FEPK.01 Konkurencyjna i Cyfrowa Gospodarka, działanie FEPK.01.02 Cyfryzacja programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia na lata 2021-2027.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Edi27 [31.0.26.*]
    Myślę że w ciągu 3 miesięcy trochę ich wskoczy. Powoli zacznie reagować kurs. Wszystko w dobrym kierunku.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~aaaa [79.185.127.*]
    hehe, przeglądałem sobie zamówienia z ostatnich miesięcy, ale akurat Krasiczyn przegapiłem, a tam faktycznie, już 8 stycznia informacja o tym, że Madkom wybrany.
    pewnie zostało im mało mocy przerobowych, ale w styczniu, lutym kilka rozstrzygnięć się szykuje. jak gdzieś będzie Madkom to tu napiszę.
    swoją drogą, zarówno w Sanoku, jak i tutaj Madkom był jedynym oferentem. w przypadku innych przetargów również często był jeden oferent.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Edi27 [31.0.26.*]
    Chyba już nie uda mi się dokupić poniżej 2 zł. Myślałem że uda się jeszcze pod koniec miesiąca. No nic musi wystarczyć tyle co mam.
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~Holender40 [37.30.10.*]
    Na razie jest silny opór na 1.60, dokupiłem kilkaset sztuk, resztę ustawiłem na 1.55
  • Re: Nowa umowa - rok 2025 rokiem Madkom? Autor: ~EquityValue [37.225.17.*]
    Zgadza się, w sśsiednim wątku wskazalem ponad 20 postepowań otwartych już w styczniu 2025.
[x]
MADKOM 5,26% 2,80 2025-09-09 12:05:12
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.