Zakładam że jeśli chodzi o prawa własności, to może być standardowe D+2. Ale tak czy inaczej niedługo się okaże. Mam tylko nadzieję że nie sprzedał Szwed, czyli Spinoza.
NN OFE sprzedawał juz w ubieglym roku. W ich sprawozdaniu na koniec roku mieli jedynie 5.5 mln akcji (6.1mln wg. danych z polowy 24). Czyli to oni byli podazą na papierze. Pewnie te 3mln szt to też oni sprzedali, czekamy na potwierdzenie.
Cóż.. Pan Nadolny najwyrażniej gra vabank. Spójrzcie na wykres 5-letni , gdzie jest kurs. No chyba że coś jest na rzeczy, coś czego jeszcze nie wiemy ..
Zobaczymy, ale jedno jest pewne, ze Spolka ma b.duzy poyencjał, a mowiac kolokwialnie nie miala ostatnio "personalnego szczęscia". Licze jednak że Akcjonariusze ktorym zależy wydobędą ten potencjał. Prezes Roman byl sam i otoczony przez OFe i Tfi ktore duzo mają malo dają, pomagaja bo to nie ich kasa i to problem. Tak to niestety wyglada, ale jest szansa ze sie zmieni, przynajmniej w Atende
Pola podoba mi się Twój wpis. W związku z tym chciałbym przeprosić Ciebie i innych obecnych na tym forum. To zdanie o czyszczeniu butów było nie potrzebne. Cóż, czasami nerwy puszczają. Ciekawe co kierowało panem Nadolskim. Wyłożyć tak sobie kilka milionów, nie wierzę w to. Musi mieć jakąś fundamentalną wiedzę o spółce, że jakieś zmiany nastąpią, coś o czym my nie wiemy. W końcu spółka leży a on wykłada parę baniek. Co myślicie ?
jazz, raczej nie wiemy, ale mozemy się tylko domyślać i kibicować. Fakt jest taki ze kupil 1,5 mln akcji wczesniej czyli drozej niz paczke 3 mln czyli wydal ok 10-11 mln zl, to sporo. Drugi fakt, bo moze nie wszyscy wiedzą jak powstalo Atende? dokladnie z podzialu/ wydzielenia ze spolki ATM SA. dlaczego to wazne, bo jak dobrze pamietam to pan P.N. był czlonkiem RN ATM SA ?!?
Reszta to dedukcja wynikajaca z jego dotychczasowych inwestycji oraz teho ze byl tez w RN Qantum, Vigo i ATM czyli branze zna.... To tyle.
Jeśli kupował akcje niedawno, to niekoniecznie drożej niż pakiet! Mnie (w swoim szaleństwie) zdarzyło się dokupić w grudniu w cenie 2,26 2,29 i 2,30 Nie wiem, czy to był dobry pomysł, ale na tym papierze miewam takie odjazdy :) Nadal nie przyznał się ten, co sprzedał. Zastanawiające...
Pola, byly takie ceny ale nie 1.5 mln akcji. Na koniec roku raczej byly obroty robione pod podatki czyli w lewo i w prawo. Nie mogł kupic tyle w miesiac czy dwa bez ruchu w góre, to technicznie niemozliwe. Ja stalem tez jak bylo 2.3-2.4 po lewej to dostalem ze 25 tysi. Tarcze zrobilem w list. wiec stalem spokojnie ale nie wpadalo duzo
No fakt. Piszę o sobie a to nie ta skala :) Chociaż w ostatnim czasie były dni ze sporym wolumenem. Oczywiście jak na ten papier. Historii sprzed podziału ATM nie znam. Jeśli faktycznie był w RN, to by sporo wyjaśniało.
Ma jeszcze chwilę(6 dni sesyjnych od dnia zawarcia transakcji). Mysle ze stoi po prawej i dalej sprzedaje... jak pisalem obstawiam NN OFE, bo juz sprzedawali w ubieglym roku. Zobaczymy
Jeśli 6 dni sesyjnych, to najdalej jutro po sesji lub pojutrze przed sesją. Też czekam z zainteresowaniem. Gdzie można zobaczyć stan posiadania NN na koniec roku?
Dzięki za info, choć link o wszystkich OFE mi się nie otworzył. Jednak jedno mi nie pasuje: To są dane z 17-go. Tymczasem 10-go te 3 miliony miał już Nadolski. 6 dni to pewnie dotyczy obowiązku informacyjnego a nie własności akcji. Nadal czekam na ujawnienie się sprzedawcy.
Mi raczej nie jest, ale faktyczniekto bedzie miał powody do śmiechu to zobaczymy w terminie raczej późniejszym. Widac ze od konca roku do 13/01 wywalili w rynek ok 100k akcji. Zostalo duzo i wydaje sie ze stoja caly czas. Na ruch do gory przyjdzie czas jak ich wybiorą. Pierwsze info jak zejda do 5%. Chyba ze ktos podejdzie i weźmie paczkę.
Szczerze powiedziawszy jeszcze nie wiem co o tym myśleć. Takie dziwne powiązania: ATM, NN, Nadolski... Wydawało mi się że widziałem orła cień. A to była awionetka Czichona... No dobra. Trochę mnie poniosło.
Dnia 2025-01-21 o godz. 20:45 ~Sowa napisał(a): > Pola, trzeba czekać na rozwój sytuacji, ale raczej Inwestor nie po to kupuje zeby nie pilnować tematu i stracić. To tylko lepiej moze być, tak myślę
---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hejka Wszystkim -- To już wiemy ile NN sprzedało akcji -- 3 649 954
Pewnie sie nie dowiemy, moze dlatego ze pozbywaja sie wielu tematow od jakiegos czasu. OFE wolą papiery zagraniczne, plynne i bez politycznych wplywów.
Mnie nie obchodzi. Ze spółek które śledziłem. Pamiętam jak Metlife sprzedawal 11B po 10-11 zł przed premierą TWOM w 2013. Albo forumowe dyskusje czemu Amplico OFE zeszlo poniżej 5% jak CDR przebił 40 zł .