Dla mnie ważniejsze są informacje, które zasadniczo zmienią sytuację spółki. Ktoś zbiera akcje HRS i być może za tym kryją się działania zarządu poprawiające sytuację spółki, dlatego wahania kursu, na ten moment, są mniej istotne, bo te ruchy mogą być początkiem zmiany trendu ale bez potwierdzonych informacji, to tylko ruchy spekulacyjne ? Czekam na konkrety, czyli na oficjalny komunikat dotyczący przyszłych działań z wykorzystaniem potencjału HRS!
Co do zasady się zgadzam. Sytuacja od strony fundamentalnej jest oczywista i nie widzę możliwości aby zaprzepaścić proces naprawczy. Od strony technicznej luka na wykresie dziennym jest magnesem. Gdzie ona jest trzeba sobie znaleźć.
Popieram wypowiedzi w zakresie kierunku, w którym podążą spółka. Ponieważ od kilku lat siedzę w tej łajbce i dość często mocno buja to wiem, że trzeba czekać. Chociaż żołądek wiele raz miałem i przy nerkach, i przy przełyku.
Akcji FF w obrocie jest znacznie mniej niż komukolwiek może się wydawać. Kurs będzie ciągnięty przez niemały kapitał. Jazdy będą zacne. Na razie trwa ostatnie płukanie PLANKTONU.
Wygląda jakby komuś ewidentnie zależało na przygotowaniu gruntu pod konkretne wybicie po raz kolejny ćwiczymy ten sam scenariusz spore wybicie inspirowane spontanicznymi zakupami niesprowokowanymi jakimikolwiek informacjami ze spółki która milczy od czasu info i sanacji. Takie wybicie nie jest podtrzymywane dalej po czym wygasa będąc zasypywane przez de facto słabą podaż która powoduje powrót do bazy przy całkowitym braku popytu. Raz za razem dzieje się to na coraz niższych szczytach na każdym kolejnym ruchu. Wg. mnie komuś zależy na wywołaniu efektu kapitulacji u ostatnich holderdów. Jak już wszyscy oddadzą to kurs w końcu po jakimś pozytywnym info ze spółki (kto tu jest dłużej niż od wczoraj wie co to może być) ma oczywisty potencjał podejścia pod 2zł - linia trendu spadk. Na profilu wolumenowym nie ma praktycznie nic od 2 do 3 zł i taki skok może odbyć się jednym ruchem. Co dalej to już każdy sobie sam obierze za cel. Szkopuł w tym że fundamentalnie spółka nadal jest trzymana pod wodą i pokazuje że nie jest w stanie zarabiać pieniędzy na działalności operacyjnej. Komuś ewidentnie zależy aby taki przekaz utrzymywał się jak najdłużej przy kursie oscylującym wokół bazy która jest pomiędzy 0,65 a 0,80zł. Dla mnie to wygląda na obrazek na którym każdy powinien zobaczyć że lepiej sprzedawać od razu na podbitce bo wyżej to już było a teraz to może być tylko gorzej czyt. niżej i niżej te szczyty co sobie tak raz za razem szkicuje nasz malarz wykresowy. Ewidentnie zbliżamy się do przesilenia w kontekście fundamentalnym bo technicznie to taka zabawa może jeszcze i rok potrwać tyle że malarz nie ma już tyle czasu bo to nie AT determinuje spółkę tylko spółka AT.
mamy do czynienia z sytuacją, która niestety jest poza kontrolą drobnych akcjonariuszy, tylko przez różnego rodzaju kapitał t/z. spekulacyjny., poza tym przypuszczam. że w grze giełdowej wykorzystywany jest kapitał inwestowany i sterowany przez specjalne algorytmy sztucznej inteligencji, dlatego drobni inwestorzy mają mniejsze szanse w grze giełdowej. Ponadto czasami niektóre informacje "dziwnym trafem" w postaci plotki przedostają się do przestrzeni medialnej ale wcześniej są odpowiednio przefiltrowane, a więc często podejmujemy niewłaściwe decyzje inwestycyjne pod wpływem emocji, co zostaje wykorzystane przez kapitał spekulacyjny, dlatego potrzebna jest rozwaga przy inwestowaniu, szczególnie w spółki z problemami finansowymi zagrożonymi bankructwem.