Panie profesorze warto brać ten papier po tej jeszcze cenie gdy mamy rekomendacje w tej cenie ? Goldman Sachs w tym tygodniu napisał że NBP w tym roku obniży stopy % o 1.5 pp.
Obligacje 10 letnie przekroczyło 6% , czyli rynek widzi coś przeciwneego, surowce drozeja, zlotowka słabnie i nie umacnia się, deficyt budżetowy rekordowy i rosnące wydatki budżetowe, wiec dlaczego stopy powinny zostać obniżone?
1. Warto się zastanowić co stanowi główne zródło przychodów/ zysków BH ? 2.Nadal mamy: styczeń 2025, a o sprzedaży detalu CICHO.... ( a papirerologia przy sprzedaży to min 9 miesiecy..? 3.Widać non stop reklany o wysokim oprocentowaniem lokat dla nowych klientów- dlaczego?. I po co? Ale dla takich z wiekszą kasą. Prawda? 4.Dla mnie akcje Handlowego to taka wieloletnia wysokooprocentowana lokata + zyska z ale nie z DT, a raczej ze ST. Spokojnie daje mi 15-20% ZN rocznie. 5. Nawet nową rekomendacje przyjałem spokojnie, dodatkowo licząc na poważną korekte styczeń - marzec na naszym rynku. itd.