Serio pojęcia nie macie co to za spolka. Oceniacie ja na podstawie wypowiedzi dwóch panów. Poczytajcie co mają w portfelu. Tutaj będzie znacznie znacznie wyżej.
Tak jak pisałem nie oddam moich akcji a mam ich ponad…:) no sporo…jeszcze dokupię w poniedziałek ten wafelek co stoi na 19,00zl i czekam do czerwca
mało wypowiadam na forum mogłem sprzedać ale czekam na dywidendę zobaczcie po historii zawsze dawali i to nie małą, zobaczymy… przepraszam, to tylko moje zdanie i nie chce nikogo obrazić ale szczekają tylko ci co sprzedali. Widzieliśmy wszyscy 12k ustawione ale NIK nie sprzeda. W banku na lokacie do czerwca możecie dostać około 3,5 % a tutaj może być 100% ale co tam
Pozdrawiam,
A kiedy chcesz ta dywidendę dostać? Bo tak na prosty, chłopski rozum to dywidendę wypłaca się od zysku... Oni mają mega straty za zeszły rok. W drugiej połowie tego roku może osiągnąć próg rentowności... Nigdzie nie jest powiedziane, że ten rok wyjdzie na plus. To kiedy liczysz na tą dywidendę?
1. Tu dlugo nie będzie żadnej dywidendy. Zresztą na jednym z pierwszych webinarów zarząd to jasno wypowiedzial. Tu plan był taki żeby zarobić na wzroście wartości spółki (rzekome zapowiedzi o wzroscie 10% powyżej sWIG80) - nie wyszło
2. Landis podpisał 5 umów z IDTF-ami w USA i odszedł do konkurencji. Jerzakowski nie podpisal nic i dalej grzeje ciepłą posadkę w spółce. Ten człowiek jest skompromitowny jako sprzedawca i powinien odejść.
3. Spólka uzyskała CE i FDA na swoje kluczowe produkty (DeepRythmAI, DRP) co jest wartością spolki ale sprzedaż tego lezy i kwiczy
4. Spolka uzyskała CE na VCAST-a który jest na prawdę przełomową technologią, przynajmniej jesli chodzi o rynki poza US. I to głównie poza USA należy upartywac zysków bo w USA rządzą Cleerly i Heartflow i jeżeli zarząd mysli że oni im ten rynek oddadzą to sie grubo myli.
5. Prawdopodobnie wystarczy kasy na doczłapanie do pozytywnego Cash-flow w Q3 ale czy to jest szczyt marzen? No chyba nie tego oczekiwali inwestorzy biorąc pod uwagę przychody w 2016-2017 na poziomie >200 mln zł
6. Czy wystarczy kasy na zarejestrownie VCAST w USA, prawdopodobnie tak a nawet jeśli zabraknie to nie będzie to duza kwota i nawet jak dojdzie do emisji to bedzie zamknieta dla okreslonego inwestora.
7. W spolce po przejęciu przez Biofund nie wykonano restrukturyzacji skutkiem czego koszty operacyjne są bardzo wysokie. Nie zwolniono nierobów którzy tylko grzeją stołki. I to jest bardzo duzy bląd zarządu ktory nalezy naprawic.