witam co jest grane niby hossa niby wszystkie akcje nowe szczyty uzukują a ja dziś kupiłem sobie rano prawie 10000 akcji moja po 4.91 a teraz cena jest i tu co mnie dziwi cena 3.70 co jest grane bo jak dla mnie to już mam ponad 10 tysiecy złotych straty co sie dzieje
prosze osoby które znaja sie na tej spółce o odpowiedz czy 3mać czy sprzedawac bo niewiem co jest grane
no i innego wyboru niemam heh co prawda zachciało mi sie spekulacji tyle że ciezko zarobionymi pieniedzmi i to najbardziej boli tyrało sie po 16 godzin dziennie a tu w niespełna pare godzin strata jak narazie wirtuala ale duza i to boli :(
żeby ktoś musiał jeść to ktoś musi inny być zjedzony HA HA HA, a tak poważnie to po jaki diabeł kupowałes na górce? ja inwestuje już od jakiegos czasu i na poczatku tez miałem gorąca głowę i kupowałem akcje po odpale i życie mnie nauczyło szybko!! że takich akcji się nie tyka!! jak jest taki odpał to juz za późno i nie trzeba brać pochopnie bo zawsze można kupic taniej tylko trzeba poczekać;). a nie patrz na chemosa czy skoka bo tam spekuła się dorwała i sztucznie wywindowali kurs dzis juz zostali pokarani na skoku a to dlatego ze tam jest 4 miliony ff i ktos wreszczie puscił zwieracze i poszło jak lawina w przypadku chemosa jest lepiej bo tam tylko 1 milion akcji jest więc trudniej o taka akcje ale predzej czy później i tam uwalą bo ktos zadowoli sie zyskiem i lawina też pójdzie. W Twoim przypadku wiem że byłeś nakręcony tym że łatwo się obecnie na gpw zarabia i nic w tym dziwnego bo każdy chce łatwo zarobic ;) natomiast o strategii gry musisz sam zadecydować tu moze byc wszystko bo ff też jest 4 miliony tylko ze obecna cena jest wartościa księgowa spółki więc tyle jest warta ale ci co kupowali po 2,5 moga być zadowoleni zyskiem i sprzedać po 4 wtedy zjedziecie w okolice 3 z hakiem tylko jakim ;) I TU MOJA RADA NIE SŁUCHAJ NAGANIACZY NA ŻADNYM FORUM PRZECZYTAJ RAPORTY CZY CHOĆBY sprawdż c/wk spółki bo inaczej jak będziesz polegał na tym to szybko stracisz swoje pieniądze!!!! I TU MOJA RADA JAK JUŻ WIDZISZ ODPAŁ TO NIE ŁADUJ SIĘ BO ZAWSZE JAKAŚ INNA OKAZJA BĘDZIE!!!! JAK NIE TA TO INNA!!
PS jest wiele niedocenionych spółek na naszej giełdzie jak jesteś nowym inwestorem trzeba było na wigu20 grać i popatrz tylko że np BZWBK mogłeś kupić na początku miesiąca za 88zł a dziś 124 ładny zysk nie? ale tam odpałów nie bylo więc po co obserwować ;)
POZDRAWIAM
nie ma co się przejmować, lepiej wyłączyć kompa po się denerwować, po prostu zjechali na dół by wyrwać ostatnie tanie akcje przed odjazdem na 15zł, tak samo robili na chemosie i skoku i hawe kiedyś, jeszcze dziś zielono
Dnia 2009-07-30 o godz. 14:24 ~SS napisał(a):
> dzisiaj dzwonili do mnie z biura maklerskiego i chcieli
> odkupić odemnie po 5 PLN.
Po co? Aby stracić? nie sądze.
O kurcze -przecież mogą sobie kupić po 3,7-8 teraz
Pamiętajcie. Niektóre spółki nigdy już nie wracają na szczyty. Ale życze szczęścia.
Pytanie tylko czy petrolinvest będzie kiedys po 800zł?
Po takiej cenie chodził jako PDA w dwa dni po debiucie. A cena była 256zł jak dobrze pamietam. A potem tylko niżej i niżej.
Dnia 2009-07-30 o godz. 21:54 ~ola napisał(a):
> ciekawe dzis do mnie rano tez dzwonilo biuro
> maklerskie ze chca dokupic 3166 sztuk po 5 plmn przed
> poranym otwarciem czy tak w ogole mozna?
HAHAHAHAHA
Jesteście śmieszni i żałośni zarazem! Myślicie że taką historyjką o biurze maklerskim na jakimś tam forum witryny bankier.pl nakłonicie do zakupu MOJ'a rzeszę inwestorów których zakupy spowodują ponowny odpał na okolice 5 zł ?! DEBILE Z WAS! A te fałszywe głupoty które wypisujecie by nagonić innych na zakup są gówno warte!
Weszliście w tą spółkę wysoko na pograniczu 5zł a teraz żalicie się i sracie na forum by wcisnąć innym kit i pocieszać siebie nawzajem ! so pathetic...
P.S Jestem ubrany w 1000 akcji po cenie 4,94zł i mam tego świadomość że popełniłem głupstwo wchodząc na górce. Jestem nieźle wkurwiony i w przeciwieństwie do tych wszystkich optymistycznie nastawionych i wzajemnie nakręcających się i pocieszających leszczy, piszę jak jest i jakie są realia. Będzie odpał - sprzedam w mgnieniu oka i odetchnę z ulgą. Nie będzie odpału - wyłożę na to lache i nie tknę akcji przez najbliższe półrocze.. thanks for the attention lamusy.. ; /
do mnie tez dzwonili z biura maklerskiego PKOBP i pytali o te akcje, ale jeszcze przed rozpoczęciem handlu tymi akcjami i tez proponowali mi 5 PLN. W tym czasie myslę, ze jeszcze nikt nie wiedzial, jak potoczy się dalszy kurs. Wszystko wskazywalo na dalszy wzrost. Więc to nie jest bujda. Żałuje, że nie sprzedałem, ale też liczyłem, że jeszcze troche urośnie. Chciałem za dużo na raz. Pozdrawiam
wytłumacz mi, co miałbym na celu, aby kłamać? Nawet jak sprzedam po 3.5 PLN to i tak zarobię. Nie jestem jedynym na tym forum, do których dzwonili, więc myślisz, że się zmówiliśmy? Nie mam zamiaru nikomu się tłumaczyć. W tej chwili posiadam 30 tys akcji MOJ. Kupiłem po 2.81 PLN. Mogę sprzedać nawet za 3.5 PLN i będe miał do przodu.