Jakie tam ryzyko, Niemcy uruchamiają kopalnie węgla bo OZE nie wyrabia, z zielonej energii też nie będzie odchodzic...więc jakie ryzyko? Chyba tylko takie że zamiast 5 zł będzie 3 niebawem...
Nie przekonuje mnie argument TDJ, że spółka wypłaciła akcjonariuszom 1,3 mld dywidendy dlatego akcje trzeba im oddać prawie za darmo.
Ja kupiłem akcje Grenevia ostatnio i żadnej dywidendy jeszcze nie dostałem.
Nie wiem skąd takie info. Tak czy owak - nikt nie przystąpi do skupu ponizej 3zl. Powyżej 3zl przystąpi może z 1/4 ff i wolnego obrotu, powyżej 4zl prawie 100%
Jak to nie wiesz skąd takie info ?! Przecież dokładnie z tego samego źródła co Twoje które wskazuje gdzie ile na jakich poziomach kto sprzeda akcje . Razem macie tajny dostęp ...
17 dni roboczych od zawiadomienia o zamiarze. Źle policzyłem to jutro wychodzi. Punkt 77c ustawy.
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20051841539
16 czyli dzień zawiadomienia się chyba nie liczy . Do tego trochę mieszają z tymi zastawami . Komisja może mieć uwagi co do zabezpieczenia więc jest ewentualność przesunięcia ale to się raczej nie zdarzy. Jak dla mnie jutro rano poznamy treść wezwania .
No właśnie Roman . Napisane jest po upływie 17 dni od dnia zawiadomienia . Więc dziś jest 17 dzień roboczy jak wyliczyleś ale on jeszcze nie upłynął więc jutro .
No też tak myślałem ale mogą to też być jakieś formalne po prostu inne sprawy czasem jakieś głupie mało istotne formalne błedy. Zobaczymy jutro jak wygląda wezwanie czy będzie się wiązało z próbą delistingu na podstawie walnego zgromadzenia czy to sobie odpuszcza . Jakoś na dniach wyjdzie opinia zarządu co do ceny wezwania. Będzie wiadomo jak długo będzie trwało i co tam jeszcze ciekawego napiszą .