Ja wolę nie ryzykować , kupuję już teraz ok. 56 - 57 zł . już raz mi się udało zarobić kilkanaście zł na 1 akcji, a kupiłem ich xxx...pod koniec listopada ubiegłego roku. Czy uda się to powtórzyć...?
Dnia 2025-01-08 o godz. 15:13 ~Marcin napisał(a): > Obstawiam, że jutro jeszcze spokojnie -10%, gdyż nie ma żadnych podstaw do wzrostu. Skoro nie ma żadnych podstaw do wzrostu to...powinno spać 100%, czyż nie?
Proszę bardzo, na 50 pln jest kolejny koszyczek. Niżej na razie nie mam nic ustawione, ale może zostanę mile zaskoczony. Za 40 pln tym chętniej i grubiej dobiorę.
A czym tu się chwalić. Część drobnych inwestorów obecna na tym forum płacze jak walor zostanie przeceniony 20-30-50%. Zakładam, że są krótkoterminowo. Dla mnie ważniejsze jest podejście fundamentalne i longterm, zwłaszcza w spółce, która wypłaca dywidendę. Nie wjeżdżam w nową spółke na pełnej petardzie, zwłaszcza jak jest długotrwale na szczycie i nie wywalam od razu jak mocno spada, chyba, że posypał się biznes. Tu się nie posypał, spółka nawet nie jest w dołku, osiągnęła pewien poziom i na razie nie rośnie. Zobaczymy jak to się będzie rozwijać, czy pojawią się nowe produkty, czy zrestrukturyzują obecne, poszerzą bazę klientów. W tym czasie, jeśli będzie stabilnie wypłacać dywidendę na poziomie 5-7% rocznie (a obecnie nawet 10%), ja spokojnie na niej siedzę. Koszyczki mam ustawiane na różnych spółkach, na różnych poziomach oraz w obu kierunkach, które uważam za uzasadnione. Dzięki temu codziennie nie sprawdzam z wypiekami wyników. Na koniec nie zapominajmy, że to jest GPW, tu bezkarnie szulerzy rozgrywają maluczkich i liczą na paniczną wyprzedaż lub skupowanie waloru gdy jest sztucznie napompowana wycena.
Przychylam się do Twoich zrównoważonych wniosków i rozważań. Ja również do niedawna byłem inwestorem krótkoterminowym na tej spółce. w tych dniach znowu powoli akumuluję jej akcje i możliwe, że teraz potrzymam te akcje dłużej. Kiedy jest termin wypłaty dywidendy? Kupiłem już raz spontanicznie akcje TEXT pod koniec listopada ubiegłego roku i z różnych względów sprzedałem wszystko na początku stycznia. Myślę , że jeśli chodzi o zachowania na parkiecie GPW to może tu być sytuacja podobna do spółki 11 BIT w ostatnich tygodniach, w którą również inwestowałem. Życzę wysokich zysków :)
I udało się dobrać poniżej 55 :). Podziękowania dla zbijających wycenę. Koleny koszyczek na 50. To będzie już zirka 12% brutto dywidendy za 2024. Zaniżajcie dalej. Nie zniechęcajcie się.