Dnia 2025-01-07 o godz. 14:07 ~LESZCZ napisał(a): > Próba wyjścia gora z konsolidacji ?
Jeszcze niedawno było wyjście dołem, daj se spokój z takimi dyrdymałami. Analizę to można sobie na płynnym walorze prowadzić a nie na spółce gdzie 50k może kurs w górę bądź w dół o kilka % pchnąć.
Dzisiaj po dobrych wiadomościach kurs skoczył bo zainteresowanych wreszcie pojawiło się sporo. Jeśli zainteresowanie się utrzyma to i ruch w górę będzie, jak oklapnie to i kurs wróci tam gdzie był. Wystarczy powiedzieć że kurs na tej spółce zaliczał zejście do kilkunastu złotych na relatywnie śmiesznych obrotach.
I mamy powrót, w okolicach 22.5 mamy górne ograniczenia konsolidacji zobaczymy czy zadziała jak wsparcie, jeżeli tak to będzie to dobre miejsce to podłączenia się do wzrostów.
Analiza techniczna nie pokazuje co będzie tylko jaka jest tendencja albo jest okazj albo jek nie ma. Ważne żeby oszacować ryzyko i wejść z ustawionym stop lossem.
co jest to każdy widzi, i nie potrzeba do tego analizy chłopczyno, analiza techniczna to teoretyczne założenie co się może wydarzyć w przyszłości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeśli zaistnieja takie a nie inne przesłanki !!!
No i jest jak pisałem wraca do górnego ograniczenia konsoli jak tam pojawi się obrona wsparcia można spróbować wejść na longa. Jak wróci do konsolidacji to trba będzie poczekać na kolejny impuls.
Bo wiec właśnie. I teraz widać wybicie z konsolidacji, teraz następuje powrót do górnego ograniczenia konsoli okolice 22.5 i tam warto rozważyć zakup na longa. Jeżeli okaże się 22.5 bedzie wsparciem to Kurso powinien ruszyć do góry jak nie wejdziemy znowu w konsolidacji ale jeżeli wyjdzie dołem poniżej 20zl trzeba zamknąć pozycje.