• Kolejna sesja spadkowa Autor: ~Szymon [31.0.63.*]
    Ja już nie mogę.
    Powodzenia wszystkim.
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~Krzanu1988 [193.192.177.*]
    Ta wycena jest nie do utrzymania... Mirbud może śmiało kosztować 7zł i nie byłoby w tym nic dziwnego.
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~jcf [80.54.213.*]
    Tak gościu wiemy. Wtopiłeś dużo kasy. Czas się pogodzić ze stratą, bo jak kurs pójdzie na 20 to chyba tego nie przetrzymasz.
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~vader [77.79.209.*]
    na czym opierasz swoją wnikliwą analizę miszczu analizy fundamentalnej :) marnujesz się tu na forum z taką błyskotliwością:)
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~Krzanu1988 [193.192.177.*]
    Opieram na tym, że wyniki są słabe.. .reszta mnie już nie interesuje, bo nic mi z podniecania się ilością kontraktów czy super przyszłością, gdy na ten moment czas zweryfikował Mirbud, że z ilości kontraktów nic tu lepszego nie wyniknie. Mirbud na tle sektora jest wysoko wyceniony na ten moment. Tak wiem, budimex.. ale to balon. A Torpol też jest sztucznie trzymany bo ile to już czasu temu mialy ruszyć kontrakty kolejowe i co.. do tej pory posucha była to i wyniki były słabe. Mirbud zawodzi wynikami od blisko roku i informowali, że następne wyniki za 2025 będą zbliżone do obecnych.. zatem oni lepiej wiedzą niż forumowicze.
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~Qqwe [37.130.40.*]
    Slabe wyniki xD deweloperka cykła rekord u mirka do tego duzy backlog i wejscie w kolej. Sprawdz torkol i jaki to jest worek z hajsem juz na sam start. Do tego duza część hajsu z emisji moze byc wykorzystywana do dofinansowania spolki lub wiekszy udział w torpolu. Wielu graczy z gpw marzy o takich STABILNYCH zyskach rok w rok
    Krzanu, kiedyś miałeś coś sensownego do powiedzenia. Od kiedy sprzedałeś Mirka w dołku, padło ci na umysł. 2 miesiące temu pisałeś peany pochwalne, a teraz od roku złe wyniki. Chłopie ogarnij się, bo jak papier pójdzie na 20, to tego nie wytrzymasz.
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~2025 [31.0.90.*]
    Ale że -20% w jeden dzień? No to akurat na mrb chyba dość trudne to nie jest niemożliwe, choć mało prawdopodobne.
    Dnia 2025-01-08 o godz. 13:36 ~2025 napisał(a):
    > Ale że -20% w jeden dzień? No to akurat na mrb chyba dość trudne to nie jest niemożliwe, choć mało prawdopodobne.

Nie chcesz zrozumieć, czy nie możesz? W obu wersjach współczuję. Jestem z tobą :).
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~2025 [31.0.90.*]
    Ale jednak czerwone wygrywa?
    Ale nie współczuję.
    Jestem tu od lat i na lata. Żeby wygrało czerwone, to musiałby meteoryt w Skierniewice przywalić, co jest oczywiście możliwe, ale mało prawdopodobne. Papier jest fundamentalnie mocny i uważam, ze w średnim terminie będzie kosztował minimum 20 pln. Jak ktoś kupił i oczekuje, że za 10 minut będzie +10 procent, to może czas wrócić do podstawówki?
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~Qb [188.146.46.*]
    Każdy kto minimalnie śledzi co się dzieje i dziać będzie w branży (minimalnie) powinien zdać sobie sprawę że warto kupić i trzymać do 2030. Każdy kto bierze udział w konferencjach, śledzi na bieżąco co się dzieje na każdym z segmentów, regularnie wertuje informacje wie co robić.
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~brek [89.174.29.*]
    zgadza się, że trzeba trzymać do 2030 i nawet dłużej. kupowałam po 0,90zl i też po 10 zł , średnia około 4zl. Czekam cierlpliwie, drogi na pewno bedą budowane.
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~Greg [83.218.98.*]
    Ta wycena jest nie do utrzymania... Mirbud może śmiało kosztować 27zł i nie byłoby w tym nic dziwnego.
  • Re: Kolejna sesja spadkowa Autor: ~Qb [188.146.46.*]
    Patrząc na kontrakty, dywersyfikację powinien biegać w okolicach ceny Torpolu.
[x]
MIRBUD 0,41% 14,55 2025-12-19 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.