• Czas na korektę Autor: ~Cudak [185.186.152.*]
    Kurs osiągnął okolice 70 zł ( to mój poziom TP2) i jednocześnie maksimum wolumenu poprzedniego wzrostu. 66% papieru sprzedane....miejsce do odkupienia??? Według mnie - 58-60 zł. Pozdrawiam inwestorów. -
  • Re: Czas na korektę Autor: ~Cudak [185.186.152.*]
    Ciekawe.....nikt nie zajął stanowiska w temacie poruszanym przeze mnie. Ale pisanie - lecimy na 200 zł, to tak.....albo : spadamy na 30! Uwaga dystrybucja - to też tak......Eeeech.
  • Re: Czas na korektę Autor: szara-eminencja [89.64.103.*]
    Pięknie upchnęli towar napaleńcom na górce :)
  • Re: Czas na korektę Autor: ~fsf [37.225.84.*]
    Normalna sprawa. Rosło 30-40%, cześć realizuje zyski, stąd korekta. Krótkoterminowi wysiadają, długoterminowi lądują dalej
  • Re: Czas na korektę Autor: alicja1992 [83.7.77.*]
    Ja także trochę sprzedałam i czekam na korektę. Jeśli chodzi o longterm to " Albert Rokicki, założyciel portalu Longterm.pl, inwestor z 24-letnim doświadczeniem, autor książki "Longterm. Jak inwestować na giełdzie i osiągnąć zysk" PWN 2017

Prognoza (styczeń): Datawalk - „Spółka podpisała prestiżową umowę z Amazonem, a wcześniej pochwaliła się współpracą z Morgan Stanley. Kurs się odbudowuje po długotrwałej bessie i może w końcu hossa AI zawita również na nasz rynek. Największy konkurent i odpowiednik spółki - amerykański Palantir zyskał w 2024 toku ponad 360% (na dzień 27.12.2024).” - argumentuje Albert Rokicki"
  • Re: Czas na korektę Autor: ~zbir [81.95.192.*]
    Daj spokój z Rokickim
  • Re: Czas na korektę Autor: ~Misio [193.7.194.*]
    Ta on już w tamtym roku widział.hosse pokoleniowa rekordy na cdr haha żenada koleś
  • Re: Czas na korektę Autor: ~Cudak [185.186.152.*]
    Alicjo....to moim zdaniem najbardziej perspektywiczna spółka na GPW.
  • Re: Czas na korektę Autor: ~stockpicker [5.173.210.*]
    Dobrze zrobiłeś ze sprzedażą części pakietu przy 70 zł. Obawiam się takich ruchów na tej spółce, gdyż kolejne espi z info o kontrakcie może przyciągnąć większy kapitał. Trzymam więc cierpliwie akcje przez następnych kilka miesięcy. Uważam, że tu mogą być ponadprzeciętne zyski do wzięcia w 2025-2026, jeśli zaczną podpisywać średnio jedną znaczącą umowę w miesiącu.
  • Re: Czas na korektę Autor: alicja1992 [83.7.77.*]
    Ja też tak uważam ale obserwuję świece. Tutaj jest tak spekulacyjny akcjonariat że jeszcze cuda mogą się dziać i powroty na 55 i windy na 70
  • Re: Czas na korektę Autor: ~Gumiś [31.0.76.*]
    Sądzę że zbyt wiele osób i fundów czeka na korektę... Ciekawe na jakich OBROTACH ta korekta.
    Komunikaty z ostatnich 2 miesięcy wielu osobom dały duuuużo do myślenia. Tym bardziej jeżeli sprawdzi się zapowiedź-> w tym roku DAT samodzielnie sfinansuje swoją działalność. Espi z kolejnymi umowami będą tylko podkręcać kurs.

Wyniki DAT za ostatni i bieżący kwartał jeszcze na minusach, pewnie i drugi kwartał br. tak samo. Zobaczymy jakie trendy pokażą najbliższe sprawozdania.

Oby kurs szedł formującym się trójkątem od ok. roku :))) a nie tworzył formację podwójnego dna.
[x]
DATAWALK -2,84% 90,84 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.