• Perspektywy Autor: ~Plankton [185.15.3.*]
    Już za rok zgodnie z dyrektywą EPBD w Unii Europejskiej wprowadzany będzie obowiązek montażu na budynkach systemów produkujących energię elektryczną lub/i cieplną ze słońca. Od 1 stycznia 2026 r. obowiązkowe stanie się wyposażanie nowych budynków – jeśli będą do tego odpowiednie warunki – w panele fotowoltaiczne lub/i kolektory słoneczne.
    Solarny obowiązek będzie wprowadzany na terenie Unii Europejskiej stopniowo. Najpierw od 1 stycznia 2026 r. wymóg instalacji systemów zasilanych energią słoneczną obejmie nowe budynki komercyjne i publiczne. W kolejnych latach będzie on obejmować kolejno istniejące budynki komercyjne i publiczne przechodzące gruntowną modernizację (2027), nowe budynki mieszkalne (2028), a ostatecznie także wszystkie istniejące budynki należące do sektora publicznego (2030).
  • Re: Perspektywy Autor: ~Saulestarter [89.64.86.*]
    Dla mnie Saule - to pieśń bliskiej przyszłości - jeszcze jak kilka lat temu widziałem starytelefon ładowany panelem pani Olgi - odrazu widzialem iż chciałbym mieć akcje firmy która będzie miała tę technologię - A z czasem wierzę iż to zaprocentuje - rynek dostrzeże kiedyś potencjał firmy i akcje będą sporo kosztowały ...Co oczywiście wsparte będzie różnego rodzaju umowami i ulepszeniami technologi...
  • Re: Perspektywy Autor: ~hormon [91.94.28.*]
    A ja czekam, z moimi akcjami, na sprzedaż pakietu większościowego lub całej firmy. Co wg mnie stanie się w 1 półroczu 2025
  • Re: Perspektywy Autor: ~jk [37.47.188.*]
    Jaka cene przewidujecie ?
  • Re: Perspektywy Autor: ~hormon [91.94.28.*]
    Sam jestem ciekawy na ile ich wycena z raportów jest zbliżona do wartości transakcyjnej.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Jar [109.206.198.*]
    Tylko która wycena, ta na 750 mln zł czy ostatnia na 100 mln zł?
  • Re: Perspektywy Autor: ~hormon [79.188.89.*]
    750 mln
  • Re: Perspektywy Autor: ~Jaro [91.229.88.*]
    Co to jest 100mln.
    Tyle to Lech miał dać każdemu.
    Chodzi o wycenę z 4 lipca 2024, była w którymś z raportów bieżących dotyczących 240 tys akcji Olgi w Saule SA przenoszonych na SLT.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Amator [37.248.170.*]
    Z niecierpliwością czekam na jakieś skokowe wzrosty... Bo zapakowałem się po 1,12 i mam marzenia :)
  • Re: Perspektywy Autor: ~jk [94.254.233.*]
    I po co się chwaliłeś, teraz oddasz po 50 groni :p
    Gratulacje, a czy przed zapakowaniem przeczytałeś chociaż jeden raport okresowy spółki?
  • Re: Perspektywy Autor: ~Amator [94.40.73.*]
    Nie. Nie znam się na tym... Liczę że kupiłem tanio więc jakiś zysk musi być...
    Dzięki za wyjaśnienie. Na Spółce utrzymują się względnie spore obroty, i zastanawiałem się kto to kupuje i jaki proces myślowy za tym stoi. Teraz już wiem :)
  • Re: Perspektywy Autor: ~Jery [90.156.116.*]
    Perspektywy to były tu kilka lat temu. Przespali swój czas. Konkurencja i to potężna już robi to w czym oni mogli być pierwsi. W zasadzie nie mają nic co mogą zaoferować a już napewno przejść w komercje a najpewniej nie poradzili sobie z trwałością produktu i nie posiadał odpowiedniej żywotności a inni sobie poradzili. Moim zdaniem będzie tu upadłość i lepiej ratować ostatki kapitału jak najszybciej.
  • Re: Perspektywy Autor: ~Jery [90.156.116.*]
    Może jakby nie było tak że konkurencja już to zrobiła co oni planowali dałoby się w to wierzyć bo teraz kto zainwestuje w to mając tak olbrzymie koszty początkowe jak już inni to robią komercyjnie
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.