Magna pod te 100 mln ,Celina pod lek na schizofrenię,Columbia pod przywrócenie w marcu dotacji, genomtec pod onco, medinice pod kilka urządzeń medycznych, medical pod dużego klienta z USA, molecure pod 2 projekty po za tym emisję objął solowow a on nie wchodzi w niepewne biznesy,pure pod kasę od firmy z USA,PKP prezes dokupuje akcje to chyba wierzy w restrukturyzacjie,onde pod wiatraki jest jeszcze kilka spółek które zaliczyły dołek i zaczynają odbijać np:pointpack ,vee i kilka innych.
Oczywiście novine również posiadam procentowo aż za dużo jak na nc bo około 5 procent portfela ale muszę powiedzieć że novina jest najlepszą spółką w moim portfelu jeśli chodzi o zysk mam średnią 0.84 zł a na większości spółkach jestem na stratach zwłaszcza na biotechnologi ale myślę że w najbliższych tygodniach się to zmieni,mam jeszcze movigems ale to porażka mirbud tu akurat mały plus i zepak pod atom ale też porażka.
Największy błąd zrobiłem na synektiku miałem go od 35 zł jeszcze dokupiłem po 46 a sprzedałem po 94 dużo za szybko ale wtedy z miesiąc się bujał w tych okolicach myślałem że się z korekci a teraz jest po ponad 200 i cały czas idzie do góry,a przecież po30-35 zł bujał się z pół roku a już miał Vinci a ja bardziej wierzyłem w medical i ich karierę w stanach a zobaczcie gdzie jest teraz kurs medical 18 zł a 3-4 lata temu chodził podobnie jak synektik
Bio Planet ( pod budowę nowych zakładów konfekcjonowania ekologicznej żywności ) Cherry Pick ( pod premierę dwóch gier w tym roku ) Novina ( wiadomo ) pepco ( mam średnią 15 i liczę na minimum 30 )
Też mam Nano, JSW, Datę i Graphene. Taki zestaw. O gamingu dużo piszą, że typ na 25 rok, aczkolwiek ja może bardziej skłaniam się może ku budowlance, jakoś te gry do mnie nie przemawiają, w sensie, że będą zyski. Może się mylę.
To jednak jest forum Noviny, więc jeśli wymieniliście się już informacjami, w co inwestujecie, to skupcie się na naszej perle, bo być może następny rekordowy kwartał przed nami.
Zgadzam się z tym ale z drugiej strony fajnie że nasze forum staje się bardziej merytoryczne i piszemy kto gdzie widzi potencjał
Graphene dostało wczoraj skrzydeł
Powodzenia
Greenx podobnie jak magna jak by miał rosnąć to powinien kilka miesięcy temu widocznie inwestorzy nie ufają zarządowi,nano już dużo wzrosło od dołka teraz widzę że movigems pięknie rośnie emisja akcji chwilowo zablokowana,zyski rosną, możliwość wydania w tym roku narcosa i umowa z Microsoftem poza tym kurs zdołowany, dziwię się tylko że Ten sguer games po takich wynikach nie rośnie ale to jest banan.
No właśnie dla mnie Greenx jest ciekawą opcją. Obecnie jest ciągle pilnowany kurs, ale społka wygrała z RP dwa arbitraże, jeden na 1.3mld zł, drugi na 900mln. Jak to wpłynie to sama kapitaliacja powinna wynieść kurs z 1.8 na 4zł. Dodatkowo prowadza projekty w Niemczech Projekt miedzi. Na Grenlandii złoża Złota i też podali info o wykryciu złoże Antymonu. Brzmi to ciekawie. Do konkretnego wzrostu brakuje tylko dobrego kamienia milowego w którymś z tematów.
Tak, Graphene niespodziewanie bardzo miłe zakończenie tygodnia, aż przecieram oczy że zdumienia:)Do Noviny nie mam już co prawda siły, ale twardo trzymam, nie mam zamiaru sprzedać takiej dobrej spółki za złotówkę!!! Może też w końcu ruszy po dobrych raportach w tym roku.Oby...