• We wtorek +10% Autor: ~Aabbcc [89.64.72.*]
    We wtorek +10%
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Ketchup1 [37.31.58.*]
    Niby z jakiego powodu ? Jakiegoś kontraktu i to przeciętnego . Zapomnij teraz jest wezwanie i do jego końca będzie się kręcić cena w okolicy wezwania . Przybijasz zakład ??
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Analityk [5.173.31.*]
    O jakim wezwaniu piszesz? Nie widziałem żadnego espi.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Ketchup1 [37.31.58.*]
    I nie będzie bo to nie spółka będzie wzywać. Spółka a właściwe zarząd wyda opinie co do ceny wezwania tyle w kwestii espi
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Analityk [94.254.233.*]
    Ja też planowałyem skup akcji Grenevia po 1 zł ale się nie udało.
    Dlatego kupiłem troche akcji po 2,2 zł i nie wykluczam większych zakupów w przyszlym tygodniu.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Ketchup1 [37.31.40.*]
    Kogo to obchodzi. Nie masz pieniędzy żeby kupić akcje od funduszy. Wezwanie będzie i to jest teraz ważne
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Analityk [46.113.8.*]
    Wzywać to sobie każdy może.
    KBJ nigdy nie przekroczy 60% udziałów a o 95% to sobie mogą pomarzyć.
    Zebrali ostatnio pod ścieme o skupie około 10 mln akcji z rynku i więcej nikt im nie sprzeda.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Ketchup1 [37.31.40.*]
    Ja ktoś by dał Ci propozycje kupna Twojego auta niżej niż chcesz wziąć za niego to po prostu nie sprzedajesz czy robisz aferę i raban tak jak tu ze jak ktoś śmiał wogole tyle mi zaproponować.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Jaro [91.229.88.*]
    Zależy
    Jakbyś chciał za Daewoo Matiza 520zl to za 500zl pewnie też byś oddał?
    Na Lubawie też proponowali 90 gr. za akcje a aktualny kurs to ponad 4,5 zł.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~wegiel [188.146.162.*]
    Tu przyda się kubeł zimnej wody na schłodzenie rozpalonych głów.
    Od wtorku będzie gorączka zakupów przez inwestorów, którzy oddali akcje poniżej 2,3 zł.
    Ciężko będzie kubłem wody schłodzić głowy oszukanych inwestorów.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Analityk [5.173.178.*]
    Zgadza się, we wtorek będą emocje, otwarcie +7% a zamknięcie +15%
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Xxx [37.47.244.*]
    Wiesz że może być różnie. Myślę że wzrosty są jak najbardziej uzasadnione ale już w pt bronili wzrostu hmm
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Analityk [5.173.25.*]
    Z całym rynkiem nikt nie wygra.
    W przyszłym tygodniu fundusze zaczną kupować na wyścigi akcje Grenevia.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Analityk [5.173.25.*]
    W akcjonariacie Grenevia jest obecnie 23 OFE i TFI.
    Linkl: Akcjonariat: akcjonariusze GRENEVIA SA (GEA)- BiznesRadar.pl

Inwestorzy indywidualni, którzy sprzedali akcje poniżej 2,3 zł też będą chcieli je odkupić.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Xxx [37.47.244.*]
    Czas pokaże. Ponoć w poł stycz. mają ogłosić skup akcji i zobaczymy ilu naiwnych znajdą
    Nikt nie odpowie na wezwanie ponieważ cena na rynku wzrośnie powyżej 3 zł.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Jajusz [5.173.243.*]
    Dopiero co pisałeś pod innym nickiem że cena spadnie na 90 groni. Zdecyduj sie bo jestes niewiarygodny
    Jutro będzie solidna luka startu a później już tylko drożej.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~jeu [188.146.162.*]
    Narazie niezbyt optymistycznie
  • Re: We wtorek +10% Autor: grinnek [31.61.187.*]
    Jeszcze się nie obudzili. Plus info mało reklamowane dalej. Z piątku poszło w niepamięć, ale swój wynik zrobi tak czy siak
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Analityk [94.254.236.*]
    Spokojnie, w tym tygodniu wzrosty przyspieszą.
    Rynek nie będzie czekał na espi o nieudanym wezwaniu a wartość spółki jest skrajnie niedoszacowana.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Ketchup1 [37.31.32.*]
    Ty analityk to jest ta solidna luka i minimum 10 procent wzrostu? Chyba że to o jakiś inny wtorek chodziło co ? Jeszcze raz napiszę że spółka nie wydaje komunikatu espi o wezwaniu bo to nie ona go przeprowadza . Wezwanie będzie ogłoszone 17 dni roboczych po ogłoszeniu zamiaru wezwania takie są przepisy i tyle . A Ty opowiadasz jakieś dyrdymały. Do zakończenia wezwania nie będzie się działo nic więcej na kursie oprócz spekulacji okolowezwaniowej czyli czy podniosą czy nie podniosą etc . Należy zapomnieć do końca lutego o wzrostach chyba że będą to wzrosty związane z wezwaniem czyli jakąś deklaracja funduszy , podwyższenie ceny i tyle . Zarząd wyda też opinie co do ceny wezwania ale tu się nie ma co spodziewać niespodzianki
    Co za farmazony.
    Lada dzień info o luzowaniu obostrzeń na energetykę wiatrowa (dokładnie 09.01 zasiada rada ministrów), a 10.01 wybór oferenta na licencję na turbinę wiatrakowądla Grenevii.
    I ty chcesz powiedzieć, że po takich info, ma znaczenie za ile tdj zamierza zaprosić do sprzedaży akcję Grenevii. Pff
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Analityk [94.254.236.*]
    I po co keczupie te emocje skoro i tak wszyscy wiedzą, że na wezwanie nikt nie odpowie a cena niedługo znacząco wzrośnie.
    Żaden OFE czy TFI nie odda akcji poniżej 4 zł.
    Właśnie o to się rozchodzi
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~janusz [217.96.240.*]
    90 groni w zasiengu. tak pisaliście niedawno i tego sie trzymamy. nie zmieniajcie teraz, że lecimy na 10 zł bo jestescie niewiarygodni
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Musztarda [31.0.57.*]
    Jeśli mam samochód i są
    a) chętni, aby go ode mnie kupić za 40 tys. i
    b) chętni, aby go ode mnie kupić za 50 tys. i
    c) chętni, aby go ode mnie kupić za 60 tys.
    to mój samochód jest wart 60 tys.
    Jeśli pojawi się ktoś, kto zaoferuje 21,2 tys i wezwie mnie, abym za tyle sprzedał, to wartość mojego samochodu może spaść do 21,2 tys. ale tylko pod warunkiem, że nagle znikną chętni z punktów a, b, c.
    Tylko, że jeśli faktycznie są chętni do kupna po 40 tys, 50 tys, 60 tys, to jakaś tam oferta za 21,2 tys nie zmieni ich nastawienia, a mój samochód dalej będzie wart 60 tys. Aby jego wartość spadła, musieli by się najpierw pojawić sprzedający takie same samochody taniej niż ja. Ale to właśnie oznaczałoby zniknięcie chętnych z a, b, c i wtedy faktycznie nie byłoby chętnych do kupna po 40 tys, 50 tys, 60 tys. Dopiero to mogłoby obniżyć wartość mojego samochodu a nie jakaś tam oferta 21,2 tys przy dużej liczbie ofert wyższych.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Musztarda [31.0.57.*]
    Dnia 2025-01-07 o godz. 15:32 ~janusz napisał(a):
    > 90 groni w zasiengu. tak pisaliście ...

Jeśli piszesz "pisaliście", to do kogo piszesz? Nie precyzując osób, piszesz to na forum otwartym - a zatem piszesz to do każdego, kto to czyta. Ja przeczytałem. więc piszesz m. in. do mnie. Odpowiadam: nigdy tak nie pisałem. O co ci więc chodzi chłopczyku? Skup się na tym, co Pani mówi na lekcji, zamiast wypisywać bzdury na forum Bankier.pl.
  • Re: We wtorek +10% Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    do Ketchup1 - wezwanie będzie ogłoszone w połowie stycznia. taki termin wynika z prawa. Nie jestem pewien ile czasu będą przyjmowane zapisy na sprzedaż, ale zwykle to jest około 3 tygodnie, a przyjmowanie zapisów zacznie sie pewnie tydzień po ogłoszeniu wezwania. Potem jeszce tydzień na rozlicznie.Tyle wiadomo. To że do rozliczenia wezwania kurs się znacząco nie zmieni, to tylko Twoje przypuszczenia. Tzn. z całą pewnościa nie spadnie poniżej ceny wezwania. Ale czy nie wzrośnie znacząco - to wcale nie jest pewne. Jeśli fundusze sie zwąchają i rozejdzie się wcześniej, że nie oddadzą akcji, to jednocześnie mogą ruszyć na zakupy przeczuwając podniesienie ceny przez TDJ. Oczywiście nie sądzę, żeby kurs wzrósł do 3 zł przez ogłoszeniem wyników wezwania, ale pamiętaj, że za Develię wzywający ostatecznie podniósł cenę wezwania o 100%, również w przypadku Ciechu i Comarchu cena wezwania była podnoszona. W każdym razie, już w tej chwili kurs jest 8% wyżej od wezwania. Nie uważam, żeby ostatnie ESPI o wybraniu oferty Grenevii było nieznaczące. Przychody z eksportu Grenevii wynosiły rocznie około 100 mln zł, a teraz masz jeden kontrakt na 273 mln. Poza tym - z informacji jasno wynika, że kontrakt będzie realizowany do końca stycznia 2026 roku. na 90% Grenevia dostanie też umowę na serwis tych urządzeń - a to kolejne miliony przez kolejnych kilka/kilkanaście lat. Oczywiście, że pisanei o 10 zł za akcję w tym roku to bajki, ale nie zdziwiłby mnie kurs około 3 zł, jeszcze przed rozliczeniem wezwania. Największą niewiadomą jest stopień determinacji TDJ do skupienia 95% akcji. Przywołanej Develii to sie nie udało, pomimo znaczengo podniesienia ceny w wezwaniu.
    Ktoś ogarnia dlaczego pod koniec tamtego roku tdj zrobił zastaw wszystkich akcji Grenevii tj. 290mln. A teraz na początku roku zrobił zastaw 55mln akcji? Że niby skąd je miał?
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.