Jak to kiedyś ktoś powiedział "pieniądze lubią ciszę"
W tym roku prawdopodobnie grupa PCC obierze inne kierunki niż tylko Europa.
Ja osobiście czekam na obietnice Trumpa i obserwuję "Amerykańskiego" Exola, a tam widać, że coś się zaczyna dziać.
Zobaczymy...
@Twardy sam jestem ciekawy jak wzrośnie kontrybucja PCC Chemax do wyniku skonsolidowanego. Raporty za 3Q24 wskazują na udział Ameryki Północnej i reszty świata na ok. 12%, ok. 86 mln PLN/ 80 mln PLN 3Q24/3Q23./702 mln PLN/723 mln PLN obrotu. Jest to prawie połowa sprzedaży w Europie Zachodniej i ponad dwukrotnie więcej aniżeli Europa środkowo - Wschodnia, Wschodnia Tymczasem udział Polski, jako największego rynku sprzedaży PCC Exol spada.
Jak Tramp załatwi zawieszenie broni na Ukrainie to otworzy to też bardzo duży rynek dla PCC Exol. Obecność ukraińskiej wersji językowej Portalu Produktowego Grupy PCC może wskazywać na zainteresowanie tymże rynkiem ukraińskim. Na razie wartość sprzedaży Grupy PCC Exol do Ukrainy to 0,9 % całkowitych skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży.
Ja moich nie sprzedam,wiem że kolorowo nie jest,ale kupujemy przyszłość- wojna na Ukrainie się skończy ,zielony ład idzie do kosza ,tańsza energia nadchodzi.firma się rozwija a nie zwija
Dokładnie tak samo myślę. Dodam że wojna nie tylko się skończy na Ukrainie ale i otworzy się duży rynek na chemię zaraz za naszą granicą. Akcje trzymam i nawet nie myślę o żadnej sprzedaży.