Nowa strategia dla Polwax oraz finał mediacji z Orlenem Projekt dotyczącym inwestycji FUTURE i dalszej jej kontynuacji...A jak wiadomo projekt FUTURE jest w 60 % zaawansowany. A Mostostal Zabrze ten projekt jest w stanie dokończyć we własnym zakresie. Bo ma wszystkie kompetencje jak doświadczoną kadrę, inne podobne projekty na koncie zrealizowane oraz zaplecze finansowe.
Wszystko się zgadza.
Pytanie tylko kto przy tych cenach wywala?
Bo skoro już jest strategiczny inwestor na domiar branżowy… to myślę że tu są same pozytywy
najsensowniejsza odpowiedź brzmi : nikt nie wywala, to tylko spółdzielnia próbuje coś zbierać !!! każdy choć troche znający rynek wiem, ze nikt o zdrowych zmyslach teraz długo nic nie odda !!!NO, chyba , ze zabraknie na piwo !!
Te dwie powyższe sprawy które opisałem mogą się już wyjaśnić po pierwszym kwartale. Potem już tylko odbudowa pozycji na rynku krajowym i eksport. Sam Mostostal postawił na rynki eksportowe i dobrze na tym wyszedł...
Czy Polwax ma juz pełne rezerwy zrobione na spor z Orlenem czy zero rezerw ? Czyli czy ewentualna ugoda z Orlen ma potencjał jeszcze na pogorszenie wyników czy już tylko na plusy?