• Dwie sprawy... Autor: ~inwestorGPW [83.7.45.*]
    Nowa strategia dla Polwax oraz finał mediacji z Orlenem Projekt dotyczącym inwestycji FUTURE i dalszej jej kontynuacji...A jak wiadomo projekt FUTURE jest w 60 % zaawansowany. A Mostostal Zabrze ten projekt jest w stanie dokończyć we własnym zakresie. Bo ma wszystkie kompetencje jak doświadczoną kadrę, inne podobne projekty na koncie zrealizowane oraz zaplecze finansowe.

• Re: Dwie sprawy... Autor: ~Hans [213.192.66.*]
    Wszystko się zgadza.
    Pytanie tylko kto przy tych cenach wywala?
    Bo skoro już jest strategiczny inwestor na domiar branżowy… to myślę że tu są same pozytywy
  • Re: Dwie sprawy... Autor: ~zorro [91.123.181.*]
    najsensowniejsza odpowiedź brzmi : nikt nie wywala, to tylko spółdzielnia próbuje coś zbierać !!! każdy choć troche znający rynek wiem, ze nikt o zdrowych zmyslach teraz długo nic nie odda !!!NO, chyba , ze zabraknie na piwo !!
  • Re: Dwie sprawy... Autor: ~inwestorGPW [83.7.72.*]
    Te dwie powyższe sprawy które opisałem mogą się już wyjaśnić po pierwszym kwartale. Potem już tylko odbudowa pozycji na rynku krajowym i eksport. Sam Mostostal postawił na rynki eksportowe i dobrze na tym wyszedł...
  • Re: Dwie sprawy... Autor: ~oko [77.253.205.*]
    Czy Polwax ma juz pełne rezerwy zrobione na spor z Orlenem czy zero rezerw ?
    Czyli czy ewentualna ugoda z Orlen ma potencjał jeszcze na pogorszenie wyników czy już tylko na plusy?
  • Re: Dwie sprawy... Autor: ~inwestorGPW [83.7.80.*]
    Jeżeli będą musieli zapłacić Orlenowi to wykorzystają środki od MZ. A finansowanie działalności będzie utrzymane z ING.
  • Re: Dwie sprawy... Autor: ~zorro [91.123.181.*]
    utworzył rezerwy już dawno, trzeba czyatc raporty !!!!!! A nie na skróty , cwaniactwo !!!
[x]
POLWAX -2,05% 1,44 2025-09-08 16:40:19
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.