Orange jest spółką wyjątkowo bezpieczną na której nie można stracić..Powinna wrócić do ceny najwyższej jaką osiągnęła na giełdzie.To przede wszystkim zależy od szanowanie jej przez nas.
No nie wiem ,czy w średnim terminie nie można stracić. Kurs już grubo. poniżej 8 zeta. Dziś podali fatalne info o rekordowych odejściach użytkowników z Orange. Czy jutro spadamy poniżej 7,3 zeta ?
Ogarnij sie koleś tu na espi Orange masz info ,że właśnie Orange straciło ostatnio ponad 28 tys .kart sim, więc żadne kłamstwo, zresztą inni też to dostrzegli i dziś było fru z kursem na dół znacznie poniżej 7,3 zeta koleś
Ale zdajesz sobie sprawę, że Orange ma ok 17 mln kart? Więc te minus 28 tys to spadek o ok 0,15%? I że mają nadal więcej kart r/r (w porównaniu do IV kwartału 2023)? Więc gdzie te "fatalne dane o rekordowych" odejściach? Kogo chcesz przestraszyć takimi wpisami? Bo na pewno nie kogoś kto ma minimalne pojęcie o rynku telekomunikacyjnym. Liczysz na to, że ktoś ci sprzeda 100 akcji 10 gr taniej? Bo jak ktoś ma więcej, to nie wierzę, że się na takie bzdury nabierze. Spadki na obrotach jak w warzywniaku, a ten tu szerszy panikę. Szanuj się "koleś".
Bez obrazy koleś , ale na naszej szulerni jednak jest dużo strachliwych bo na ostatniej fali spadkowej spadliśmy ,jak dotychczas z 7,5 zł na 7,19 zł więc to żadne tam marne 10gr tylko w procentach ponad - 4,1 %, a to już nie jest do pogardzenia zysk dla szortow. Więc szanuje swoją aktywność na forum bankierowym koleś.
Ja się nie odnoszę do shortow i tego czy w krótkim terminie wzrośnie czy spadnie o 5 %, bo to mnie absolutnie nie interesuje, tylko do Twojej wypowiedzi "fatalnym info o rekordowych odejściach". A prawda jest taka, jak napisałem wyżej, że to ok 0,15% a do tego nadal mają więcej niż rok temu, bo przednie kwartały były na plus. Jak ktoś takie dane określa jako fatalne info i rekordowe odejścia to nie mam pytań.
Tu bardziej chodzi o trend nis wielkość odejść. Po prostu Orange traci udziały w rynku i nie ma pomysłu jak to zatrzymać. Na dzisiaj kurs atrakcyjny ale jeszcze 2, 3 kwartały i może się okazać, że niekoniecznie.
Dnia 2025-01-21 o godz. 12:46 ~Krzysztof napisał(a): > Tu bardziej chodzi o trend nis wielkość odejść. Po prostu Orange traci udziały. Chyba jednak nie obserwując nerwowe ruchy Orange nie dziwię się, że traci klientów zwłaszcza z TV i telefonii komórkowej.