Ostatnia korekta trwała około 6 miesięcy a zatem macie jeszcze max 2 miesiące na zwodzenie forumowych owieczek. Po tym okresie będzie telefon do Fąfary , info i soczyste wybicie. Powyżej 20 zł. Osobiście uważam, że korekta zakończy się szybciej. Nawet myślałem, że potrwa tylko 2 miesiące ale się pomyliłem. Może spróbujcie jeszcze napisać o nowej emisji akcji, może ktoś się przestraszy i odda kilka akcji.
Zlecenia powyżej 100 zł są przyjmowane tylko w określonej ilości. Na przykład system odrzucał mi zlecenia sprzedaży kilku milionów akcji a przyjmował tylko do kilkudziesięciu tysięcy akcji. Widocznie Orlen odpowiednio zadziałał i chce skupić wszystko z arkusza jednym strzałem ale za określoną kwotę.
Szanowny , Finansista , zgadzam się z Twoimi uwagami. Obawiam się jednak, że w najbliższych tygodniach nic się nie zmieni. Ta ekipa nie jest w stanie niczego zmienić. Dryf Orlenu będzie trwał. Nie wiem co by musiało się stać ażeby te żółwie wylazły ze swojej skorupy. Będą siedzieć, i udawać ,że coś robią. Pozdrawiam.
Gadka dla naiwnych. Niej niz tydzień do nowej strategii a ktoś ryzykuje stratę ponad 30 tys akcji. NIE PRAWDA ktoś już z rodziny Fąfary wie coś wcześniej od innych i wywala powoli. A my jak zwykle dowiemy się ostatni. Nowe standardy ładu korporacji krętów
Jesli myslisz ze ktos cie zbawi to sie mylisz -jak mozna zbawic kogos kto ma taką hustawke nastrojow Na giełdzie trzeba zachowac spokoji i jesli masz wątpliwosci to sprzedaj te akcje Pepe wystraszony wczorajszą blokadą 33k akcji powinien je tez wywalic bo my jedziemy dalej Zresztą pesymisci piszą tak jakby chcieli odkupic od nas choc troche akcji
w 2025 roku może być sporo komunikatów o środkach z KPO dla energetyki - ostatnio co chwila ktoś coś dostaje a skoro i Energa ma w planach sporo inwestycji to i my dostaniemy setki milionów na dystrybucję inteligentne sieci itp a taki napływ środków do energetyki może ciągnąć ogólny sentyment i kursy energetyki w górę dodatkowo ciekawe jak będzie wyglądał harmonogram oddawania bloków CCGt - czy zostaną oddane w terminie czy z lekkim opóźnieniem bo rozruch gazówek może spowodować znaczny wzrost przychodów w Enerdze co jest kolejnym impulsem wzrostowym
Tu wyżej nie będzie, przy FF 38 mln sztuk akcji kurs powinien latać pomiędzy 20 a 30 zeta, ale ktoś cały czas pilnuje, żeby kurs nie przebił na stałe 14.50 pln. Jak grać to na Enei, pomimo FF około 110 mln sztuk akcji, kursu pilnuje GS który pompuje kurs do góry.
Dlatego nie ma co sie spieszyc z tym ewentualnym wezwaniem -wartosc akcji Energa bedzie tylko rosła Kupuje akcje Energa od 3 lat i mam spokojne zycie na tej firmie Obecna wycena jest nizka wiec rowniez w kolejnych latach oczekuje fajnego zysku Tak rozumujac nie widze potrzeby skakania na inne akcjeJasne niektore z nich przyniosą duze zyski ale i wskoczyc mozna w w słabe papiery Tu jest spokojnie
To raczej wasza ekipa chciala szybko zakonczyc sprawe Energi -GG stanela wam na drodze ukladanego wezwania? Zeby za obajka mi sie spieszyło to juz byłbym bez akcji