• Nowy inwestor Autor: ~Holender40 [5.173.233.*]
    Zarząd Spółki Eco5tech z siedzibą w Warszawie (dalej Spółka) informuje, że w dniu 30.12.2024 r. otrzymał zawiadomienie o zwiększeniu stanu posiadanego udziału w ogólnej liczbie głosów w Spółce przez Pana Nicolay Mayster (dalej Inwestor).
    Zgodnie z treścią otrzymanego zawiadomienia Inwestor przekroczył próg 15% ogólnego udziału w liczbie głosów.
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~Gutek123 [37.31.50.*]
    Intercapital Markets stoi za tym Panem Działalność maklerska związana z rynkiem papierów wartościowych i towarów giełdowych (bardziej Fundusz)przynajmniej wiadomo skąd były podbitki więc czas pomału dobierać.
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~P_P [46.134.47.*]
    500 000 Akcji jest bardzo dobrą wiadomością w nowym Roku ! Przypadkiem, lub też licząc na straty nikt nie zainwestuje prawie 10% łącznej ilości Akcji.
    Szczęśliwego Nowego Roku,
    P_P
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~Stalovy [5.184.98.*]
    Ciekawe ile dal za pakiecik... To powinno pomoc odbic sie od dna. Ladnie zaczyna sie 2025 (-:
    A nie powinno być informacji w komunikacie, za jaką kwotę nowy Inwestor zakupił pakiet?
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~Holender40 [37.30.10.*]
    Nie jestem pewien, ale jeśli kupił poza rynkiem, umową, to nie trzeba podawać?
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~Bosman [89.77.184.*]
    Moim zdaniem, odkupił od któregoś z z większych udziałowców, żeby kurs nie wywalił w górę za bardzo. Cena ? zależała od tego co mógł wiedzieć o przyszłości spółki, a czego my nie wiemy.
    Musial odkupic od Karolkiewicza lub Rosiaka. Powinno byc info o zejsciu ponizej progu, ktoregos z tych Panow.
    Nie może tak być, ponieważ 72 godziny są do opublikowania tej oto wiadomości.
    Jedyne co mi przychodzi do głowy następne, to wiedza spółki o skupie akcji własnych... Co mogło by się zdadzać... Pozdrawiam kumatych, czuwajcie!
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~Ktoś [37.248.169.*]
    To musiał być ktoś z nich bo to były akcje uprzywilejowane, a tylko oni takie mieli.
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~Leszcz [37.31.46.*]
    A co to zmieni? Tego paścia już nic nie ruszy
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~P_P [109.40.48.*]
    To dlaczego zmieniony jest Free float? Gdybać można wiele.
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~Ktoś [89.151.25.*]
    Bo wpłynęło zawiadomienie o nabyciu a jeszcze nie wpłynęło o zbyciu. Proste. Nie wiem kto tu wcześniej gdybał, ale jest już espi, więc koniec gdybania. Przy okazji wyszło, ze Pani prezes też kupuje.
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~Holender40 [80.51.132.*]
    Pan Nicolay Mayster sprzedał swoje udziały spółce z Luksemburga, VESTED PRIVATE EQUITY SCSp, z tego co znalazłem to jego spółka. Teraz mają 49% udziałów w spółce, czyli 2,6 mln. Ciekawi mnie jak udało im się tyle pozyskać, ponieważ Pan Nicolay miał tylko 0,68 mln, więc skąd te 2 mln?
    Praktycznie przejeli nasza spolke. Ciekawe, jakie maja teraz plany?
  • Re: Nowy inwestor Autor: ~oli [89.64.35.*]
    Gdyby podawali infa o przekroczeniu kolejno 5,15,33%,następne pakiety kupowaliby coraz drożej,a tak przejęli kontrolę za grosze.Czy teraz następnym krokiem nie będzie wezwanie na resztę akcji?
    Do tej pory najwiekszym udzialowcem byl Ten Nicolay. Sprzedal pakiet 680.000 akcji, dajacych 1.180.000 glosow ( 18,4% glosow ). Skad kupili 1.956.400 akcji??? Przeciez nikt, poza Pania Prezes nie zglaszal, ze przekroczyl prog 5% (czyli 320.000 akcji). Musieliby podpisac kilka umow z osobami, ktore posiadaja mniej niz 5%.
[x]
ECO5TECH 1,97% 1,55 2025-10-24 10:32:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.