Zarząd Spółki Eco5tech z siedzibą w Warszawie (dalej Spółka) informuje, że w dniu 30.12.2024 r. otrzymał zawiadomienie o zwiększeniu stanu posiadanego udziału w ogólnej liczbie głosów w Spółce przez Pana Nicolay Mayster (dalej Inwestor). Zgodnie z treścią otrzymanego zawiadomienia Inwestor przekroczył próg 15% ogólnego udziału w liczbie głosów.
Intercapital Markets stoi za tym Panem Działalność maklerska związana z rynkiem papierów wartościowych i towarów giełdowych (bardziej Fundusz)przynajmniej wiadomo skąd były podbitki więc czas pomału dobierać.
500 000 Akcji jest bardzo dobrą wiadomością w nowym Roku ! Przypadkiem, lub też licząc na straty nikt nie zainwestuje prawie 10% łącznej ilości Akcji.
Szczęśliwego Nowego Roku,
P_P
Moim zdaniem, odkupił od któregoś z z większych udziałowców, żeby kurs nie wywalił w górę za bardzo. Cena ? zależała od tego co mógł wiedzieć o przyszłości spółki, a czego my nie wiemy.
Bo wpłynęło zawiadomienie o nabyciu a jeszcze nie wpłynęło o zbyciu. Proste. Nie wiem kto tu wcześniej gdybał, ale jest już espi, więc koniec gdybania. Przy okazji wyszło, ze Pani prezes też kupuje.
Pan Nicolay Mayster sprzedał swoje udziały spółce z Luksemburga, VESTED PRIVATE EQUITY SCSp, z tego co znalazłem to jego spółka. Teraz mają 49% udziałów w spółce, czyli 2,6 mln. Ciekawi mnie jak udało im się tyle pozyskać, ponieważ Pan Nicolay miał tylko 0,68 mln, więc skąd te 2 mln?
Gdyby podawali infa o przekroczeniu kolejno 5,15,33%,następne pakiety kupowaliby coraz drożej,a tak przejęli kontrolę za grosze.Czy teraz następnym krokiem nie będzie wezwanie na resztę akcji?
Do tej pory najwiekszym udzialowcem byl Ten Nicolay. Sprzedal pakiet 680.000 akcji, dajacych 1.180.000 glosow ( 18,4% glosow ). Skad kupili 1.956.400 akcji??? Przeciez nikt, poza Pania Prezes nie zglaszal, ze przekroczyl prog 5% (czyli 320.000 akcji). Musieliby podpisac kilka umow z osobami, ktore posiadaja mniej niz 5%.