• W 2025 Miasteczko zostanie sprzedane. Autor: ~Anel [37.47.120.*]
    Rodzina Moritz chce sprzedać Siewierz, dlatego zamienili starego Moritza na jeszcze starszego. Logicznym nabywcą projektu jest Murapol.
  • Re: W 2025 Miasteczko zostanie sprzedane. Autor: ~adsf [37.31.48.*]
    Nie wiem co oni kombinują...
  • Re: W 2025 Miasteczko zostanie sprzedane. Autor: ~Anel [37.47.120.*]
    Rodzina Moritzow utopiła w Miasteczku gigantyczne pieniądze. Stary Moritz chce tę kasę odzyskać, a przynajmniej znaczną jej część. Murapol jest tu od początku i najwięcej zainwestował w ten projekt.
  • Re: W 2025 Miasteczko zostanie sprzedane. Autor: com_trader [111.90.141.*]
    Dnia 2024-12-28 o godz. 19:44 ~Anel napisał(a):
    > Rodzina Moritzow utopiła w Miasteczku gigantyczne pieniądze. Stary Moritz chce tę kasę odzyskać, a przynajmniej znaczną jej część. Murapol jest tu od początku i najwięcej zainwestował w ten projekt.

Z całym szacunkiem, ale piszesz bzdury!
    Moritze kupili te blisko 130 ha za grosze i niespecjalnie w we wzrost wartości tego gruntu inwestowali.
    Myślę, że te stosunkowo niewielkie tereny, które już tam sprzedali zwróciły im już koszty zakupu całości.
    Fakt... kupę lat to trwało i wciąż trwa i warto coś podgarnąć w tym temacie na poważnie.

com
  • Re: W 2025 Miasteczko zostanie sprzedane. Autor: ~Anel [37.47.120.*]
    Moritza kupili tę grunty za 60 mln PLN. To było 17 lat temu. Po uwzględnieniu inflacji to jest jakieś 120 milionów w dniu dzisiejszym. Obecna kapitalizacja Alty to 33,5 mln PLN.
  • Re: W 2025 Miasteczko zostanie sprzedane. Autor: com_trader [111.90.159.*]
    Dnia 2024-12-29 o godz. 06:48 ~Anel napisał(a):
    > Moritza kupili tę grunty za 60 mln PLN. To było 17 lat temu. Po uwzględnieniu inflacji to jest jakieś 120 milionów w dniu dzisiejszym. Obecna kapitalizacja Alty to 33,5 mln PLN.

Chwilowa kapitalizacja nie ma żadnego znaczenia - wszyscy przecież widzą, że kurs akcji kompletnie odstrzelony jest od rzeczywistej wartości.
    Bilansowa wartość aktywów netto Alty, która wobec braku zadłużenia spółki jest praktycznie tożsama z kapitałem własnym to ok. 210 mln zł - a przecież coś tam Alta już posprzedawała.

Skąd masz dane, że teren w Siewierzu-Jeziornej 17 lat temu kupiony został za aż tyle?

com
  • Re: W 2025 Miasteczko zostanie sprzedane. Autor: ~adsf [37.31.38.*]
    A co ze straciłem MoU na 3 lata podpisali
[x]
ALTA 0,00% 1,60 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.