• Korekta - slaby sentyment Autor: ~MirTorBud [78.31.231.*]
    Witam serdecznie
    Na moje doświadczone oko marża Mirbud w 2025-2026 roku będzie mniejsza bo duża ilość kontraktów podpisane w 2024 roku na bardzo niskiej marżę także konkurencja i walka o kontrakty była agresywna. Pytanie czy tej marży wystarczy na zysk czy będzie strata na kontraktach. Kolejna kwestia - kolej, nie wiem skąd wzrost entuzjazmu i optymizmu że Mirek będzie miał zyski na kontraktach kolejowych? najpierw trzeba wygrać jakiś przetarg kolejowy, wykonać a potem liczyć zysk, moim zdaniem ekspansja na rynek kolejowy, idzie nie po myśli prezesa jak by nabiliśmy Torpol to by było na tak, teraz zrobili fałsz start i mamy to co mamy. Kolejne kwartały pokaże jak się Mirek czuję się przed kolejnym rozdaniu przetargów drogowych/kolejowych.
    Na wykresie signal Sprzedaj, korekta spadkowa, wsparcia na 8.50 zł., korekta do tego poziomu będzie poparta słabszymi wynikami i korekta na globalnych rynkach.
  • Re: Korekta - slaby sentyment Autor: ~jcf [5.184.218.*]
    Czytam te bzdury od dawna. Do zobaczenia powyżej 20 :)
  • Re: Korekta - slaby sentyment Autor: ~foxinvestor [89.64.89.*]
    Dnia 2024-12-27 o godz. 19:03 ~MirTorBud napisał(a):
    > Witam serdecznie
    > > Na moje doświadczone oko marża Mirbud w 2025-2026 roku będzie mniejsza bo duża ilość kontraktów podpisane w 2024 roku na bardzo niskiej marżę także konkurencja i walka o kontrakty była agresywna. Pytanie czy tej marży wystarczy na zysk czy będzie strata na kontraktach. Kolejna kwestia - kolej, nie wiem skąd wzrost entuzjazmu i optymizmu że Mirek będzie miał zyski na kontraktach kolejowych? najpierw trzeba wygrać jakiś przetarg kolejowy, wykonać a potem liczyć zysk, moim zdaniem ekspansja na rynek kolejowy, idzie nie po myśli prezesa jak by nabiliśmy Torpol to by było na tak, teraz zrobili fałsz start i mamy to co mamy. Kolejne kwartały pokaże jak się Mirek czuję się przed kolejnym rozdaniu przetargów drogowych/kolejowych.
    > > Na wykresie signal Sprzedaj, korekta spadkowa, wsparcia na 8.50 zł., korekta do tego poziomu będzie poparta słabszymi wynikami i korekta na globalnych rynkach.

Rzutem na taśmę trafił nam się mocny kandydat do "postu roku 2024", nie wiem co jest w nim najlepsze:
    - ta wspaniała "analiza" podszyta spadkowym płaczem
    - przepyszna gramatyka i ortografia - "bo duża ilość kontraktów podpisane w 2024 roku na bardzo niskiej marżę także konkurencja" i wiele innych smaczków
    - wiara, że taki post kogokolwiek skusi do sprzedaży akcji

Można powiedzieć, że ten post "ocieka" jakością, kawał spektakularnej roboty Autorze :)

• Re: Korekta - slaby sentyment Autor: ~Qb [37.31.60.*]
    Nie podpisaliby kontraktu, który miałby dać stratę...
  • Re: Korekta - slaby sentyment Autor: ~MirTorBud [78.31.231.*]
    Najpierw zobaczymy 8.50 zł., potem może będzie i 20 zł.
    Doświadczenia będzie kosztować dużo kasy.
  • Re: Korekta - slaby sentyment Autor: ~kr [157.25.126.*]
    Zgodnie z twoja logika , jezeli bedzie po 20 to dlaczego ma stracić ?

Korekta już była, w okolicach 10.60 mamy bardzo solidne wsparcie , testkowane "ostatnio" dwa razy teraz wymarsz w okolice 13 zł
[x]
MIRBUD -0,80% 11,18 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.