nawet jak bedzie -5% czy -10% to wolumen z poprzedniej sesji jest znaczący, tworzący silne wsparcie. a na jakim poziomie? To musisz okreslic sam w ramach pracy domowej.
Wolumen za ostatnią sesję był bardzo duży i w znaczącym stopniu podniesie ilość akcji jaką będzie skupować ipopema. Średnia dwudziestosesyjna jest znacznie większa. Nawet jeśli będzie spadek to nie obstawiam wolumenu większego niż 90tys akcji czyli 15% tego co było na ostatniej sesji. Dziwne jest to że w arkuszu mimo zebrania części zleceń z prawej strony to akcji na sprzedaż jest znacząco więcej. To trochę pachnie manipulacją. Wydaje mi się że spora część z tych akcji to było przerzucanie tego samego papieru wielokrotnie. Wszystko się wyjaśni jak pojawi się ESPI o zakupach insiderów. Na pewno odpowiadają za część wolumenu.
Nie ma co się za bardzo dziwić do ostatniego skupu przystąpiło 4.5mln akcji a skupionych zostało 0.5mln. Tak więc 4 mln chętnie odda akcje do poziomu 5.4 Choć nie ma ich w arkuszu. Myśle że sporo z tych akcji zostanie podniesione na piętro wyżej czyli poziom ok 6zl. Zastanawiające jest że przy tak dużym wolumenie nie przebiliśmy tego poziomu 5.4 dla mnie to nie wygląda naturalnie.
Dnia 2024-12-27 o godz. 09:36 ~sped napisał(a): > Nie ma co się za bardzo dziwić do ostatniego skupu przystąpiło 4.5mln akcji a skupionych zostało 0.5mln. Tak więc 4 mln chętnie odda akcje do poziomu 5.4 Choć nie ma ich w arkuszu. Myśle że sporo z tych akcji zostanie podniesione na piętro wyżej czyli poziom ok 6zl. Zastanawiające jest że przy tak dużym wolumenie nie przebiliśmy tego poziomu 5.4 dla mnie to nie wygląda naturalnie.
Nie wygląda, bo nie jest. Jeśli zależałoby Ci, aby kurs nie rósł zbyt gwałtownie, mieliłbyś między sobą, tym bardziej, że w przeciwieństwie do Ciebie, mają informacje co do sztuki ile akcji posiada ulica.
A czy to nie jest tak, że odbywa się zmiana akcjonariatu wśród drobnych inwestorów, ci co chcą mogą wyjść z zyskiem. Podaż w zaproszeniu do sprzedaży była przejściowa, spora cześć wystawiła akcje do sprzedaży licząc na redukcję i żeby mieć gotówkę na dokupienie akcji, gdyby kurs spadł ale to się nie wydarzyło i pewnie w poniedziałek czyść popytu była od tych który sprzedali akcje po 5,4. Jest szansa, że przy 6 zł podaż będzie mniejsza niż przy 5,3.