Dnia 2024-12-23 o godz. 19:56 ~Jolka napisał(a): > Dokładnie Znaffca :) niech teraz płacą szczekacze bo ich jest kolej :))
Ok, Jolka, a jak to będzie? Czy Małecki będzie chodził po kolędzie do pozostałych akcjonariuszy i trzeba przygotować mu kopertę? A ile należy włożyć, czy co łaska? Czy będzie chodzić sam czy z jakimś ministrantem (Johnnym?). Czy ten duszpasterz może przepytywać z katechizmu lub znajomości kolęd i czy można odmówić mu wizyty? Widzę, że jesteś zorientowana, więc zamieść instruktarz.
Ty będziesz z za-ba i krokiem chodził i zbierał po wioskach aby kasę oddać akcjonariuszom aby ich spłacić bo inaczej pójdziecie siedź.....na długie lata do celi .
Dnia 2024-12-24 o godz. 09:51 ~Jola napisał(a): > Ty będziesz z za-ba i krokiem chodził i zbierał po wioskach aby kasę oddać akcjonariuszom aby ich spłacić bo inaczej pójdziecie siedź.....na długie lata do celi .
Po co nieustannie takie bzdury wypisywać? Nawwt na święta nie dacie sobie wolnego? Ciężka robota. Nadal jesteście na etapie "kasę oddać akcjonariuszom"? To słabo to wygląda. Zdrowych spokojnych na ciele duchu i umyśle.
Dnia 2024-12-24 o godz. 09:51 ~Jola napisał(a): > Ty będziesz z za-ba i krokiem chodził i zbierał po wioskach aby kasę oddać akcjonariuszom aby ich spłacić bo inaczej pójdziecie siedź.....na długie lata do celi .
Tobie chyba brakuje jakiejś klepki. Ja jako akcjonariusz mam zbierać kasę, aby oddać akcjonariuszom, czyli też sobie? Jeśli ty tak robisz i myślisz, że przerzucanie z jednej kupy na drugą kupę daje coś pożytecznego (jakiś uzysk), no to gratuluję, ale matury z matematyki samodzielnie nie zdałaś.
Dnia 2024-12-24 o godz. 22:09 ~Realista napisał(a): > Dnia 2024-12-24 o godz. 09:51 ~Jola napisał(a): > > Ty będziesz z za-ba i krokiem chodził i zbierał po wioskach aby kasę oddać akcjonariuszom aby ich spłacić bo inaczej pójdziecie siedź.....na długie lata do celi . > > Tobie chyba brakuje jakiejś klepki. Ja jako akcjonariusz mam zbierać kasę, aby oddać akcjonariuszom, czyli też sobie? Jeśli ty tak robisz i myślisz, że przerzucanie z jednej kupy na drugą kupę daje coś pożytecznego (jakiś uzysk), no to gratuluję, ale matury z matematyki samodzielnie nie zdałaś.
Małecki stworzył sektę i jako jej guru zdominował członków PAM, takich jak Jolka, którzy mu bezgranicznie wierzą i dali się przekonać, że sami akcjonariusze mają nie tylko płacić mu składki, ale też zbierać kasę aby siebie spłacić. No,no, to rzeczywiście geniusz, o zgrozo!!!
Ale są też tacy którzy wiedzą, że zostali oszukani i wielu z nas też to rozumie. Pewnie wszyscy to widzieli, klasyka gatunku, ale można sobie odświeżyć. 1:04 padają te słowa. Sam widzisz ON, są świadome wyjątki, pewnie zwłaszcza wśród tzw.prostych ludzi. https://youtu.be/HHdz3JrTQLI?si=Vmj06CXiBR_V9yCb