Trochę lypa z tą niepewnością. Na ten moment nie ma żadnych negatywnych informacji, zmiana prezesa może wynikać z kwestii zdrowotnych, przeskalowania działalności, obrania nowego kierunku, ukłon w kierunku obecnie rządzących, chęci przejścia na emeryturę itd. Jeżeli byłaby jakaś wtopa spółka musiałaby wydać ESPI. Patrząc historycznie zmiana prezesa miała pozytywny wpływ. W każdym razie Panie Prezesie Arturze Więzłowski dziękujemy za tą wspólną podróż. Życzymy zdrowia oraz dalszych sukcesów zawodowych. Pana zasługi na rzecz spółki nie zostaną zapomniane !
Też mi się wydaje, że całe to ESPi o rezygnacji prezesa jest zrobione tak żeby zdołować kurs. Gdyby komuś zależało na trzymaniu kursu i bezproblemowym przekazaniu steru wyszłoby jakieś info albo chociażby uzasadnienie rezygnacji. Bardzo nieładnie Panowie tak się nie robi ... Łaska pańska na pstrym koniu jeździ
Nie musiał więc nie podał, na pewno w przypadku takim jak napisałeś spółka musiałaby wydać oświadczenie. Równie dobrze mógł zostać postawiony przed faktem dokonanym, jeżeli akcjonariusze większościowi zdecydowali, że na jego stołku postawią kogoś innego ich zdaniem lepszego to co miałby wpisać w uzasadnieniu ? "Zmusili mnie do odejścia bo mają kogoś innego " ?Ja bardziej skłaniam się właśnie w tą stronę. Mam nawet pewne podejrzenia co do ewentualnego przyszłego prezesa co byłoby mocno pro wzrostowe dla kursu.