hey
wiecie co z tym połączeniem i czemu to przeciągają, macie jakieś podejrzenia ?
wydaje mi się że znowu coś kombinują !!! i zastanawiam się w którą strone to wszystko zmierza
wg mnie to że cały plan się odwleka niekoniecznie msui oznaczać że wzrosty będą dużo większe - dla mnie to zaden argument - bo niby Jago miało by na tym zyskać więcej skoro wedle tych uchwał wszystko wiadomo a mimo to kurs tej Spółki rosnać nie chce.
Wg mnie ryzyko że do połaączenia nie dojdzie rośnie.
może chcą to tak rozegrać żeby najpierw napompować stormma a później podkręcić Jago ?
gadanie ze nie dojdzie bo kombinują bo maćkowi sie nie opłaca
czy maciek straci? ...nie sądze...
teraz ma:
8 329 030akcji stormmu po 1,03zł i 9 142 321akcji jago po 2,20zł
jak nie dojdzie będzie miał z czasem
8329030akcji stormmu po 4zł i 9142321akcji jago po 2zł
jak dojdzie do połączenia to stanie sie z czasem posiadaczem:
12473933 akcji jago po 10zł
oczywiscie to ceny w przyblizeniu :) i za jakis czas ale wiadomo o co chodzi
nie dochodzi zyskuje na stormie traci na jago
dochodzi dostaje 2,5 razy mniej papierów za stormm ale wartość jago znacznie rosnie
trochę pokrętne te wyliczenia ( nie rozumiem skąd bierzesz te wyceny zwłaszcza Jago po przejęciu) jak dla mnie to wyceny obu Spółek (licząc razem) po połączeniu powinny być takie same
oczywiścei jago więcej na tym skorzysta bo przejmie tani aktywa ale skoro ze stormmem miały być takie plany ( generalnie widzę tu duży potencjał) bo spodziewam się nowych szczytow na wigach za kilka lat i mega hossy w tym kraju to dla tego rodzaju biznesu będzie to jak woda na młyn
wycena troche na oko, troche wedle marzeń :) ale również uwzględniajac wycene dzis i w przyszłosci ganta i zremba i parytet to taka wycena jest realna jak najbardziej... ale tak realnie to licze na 3zł na jago w momencie przed infem o zawieszeniu stormuu i z 20% po zawieszeniu to mimnimum na poczatek powinno wskoczyc gdyż takie info rozwieje obawy których tu pełno i które dołują kurs.... bo kurs zapewne i sami zainteresowani dołuja co widac i dzis... cisza cisza a jak na 2,15 spadło od razu ile koła sie przemieliło, a moze sami sobie taniej sprzedają by straszyć
niebrzyd powiedział że "stormm sprzedaje zremb z uwagi na fakt iż po połączeniu z Jago powstanie obowiazek ogłoszenia wezwania lub zejścia ponizej 66%" czyli jeszcze troche bo teraz mają 72% akcji
w tym tygodniu sprzedali w sumie pakietowo 975000akcji zrembu, ciekawe kto to wział...swoja drogą moze jago ma jakies akcjie zrembu