Pewnie na zamknięcie roku jakieś akcje poszły w premii i zrzuta jest, w cenie 7.5 to jest świetny zakup, kontraktów na przyszły rok w cholerę, jak ktoś ma siłę rok czekać to nic tylko brać
Więc tylko czekamy kiedy sprzedasz - będzie to silny sygnał do wzrostów... Tak na luzie mi się skojarzyło, bo u mnie tak bywało, że jak upłynniałem walor to za miesiąc po 20-40% w górę. Nawet banki wydawało się mi się, że sprzedałem na piku /miałem ok.60-80% zysku/, a tu po miesiącu odbiły w górę kolejne 40%. Tu jest podstawa solidna i dywidenda systematycznie więc warto dobierać gdy tak tanio.
Stalprofil w ostatnich 1.5 roku gdzie rynek stali jest trudny, bardzo dobrze sobie poradził z ograniczaniem kosztów, widać że prezes ma łeb na karku. Spółka bez sensu i przyczyn zjechała więc w cenie typu 7.5-8 PLN kupować można każda ilość
Dnia 2024-12-30 o godz. 16:26 ~Koko napisał(a): > Stalprofil w ostatnich 1.5 roku gdzie rynek stali jest trudny, bardzo dobrze sobie poradził z ograniczaniem kosztów, widać że prezes ma łeb na karku. Spółka bez sensu i przyczyn zjechała więc w cenie typu 7.5-8 PLN kupować można każda ilość
Czy ktoś się wysili i zamiast pisać głupoty napisze O SYTUACJI FUNDAMENTALNEJ (SYTUACJA NA RYNKU STALI) Radzę trochę w internecie poszukać (UKRAINA ROSJA - problemy z brakiem Stali
Dobrze Ci chłop pisze, to że tam stali brakuje to nie ma znaczenia bo nikt na Ukrainę czy do Rosji drogiej Europejskiej stali wozić nie będzie, rynek w całym EU jest w zapaści a rządzący mają to w tyłku. Nie mniej w Q2 2025 będzie odbicie a Stalprofil się najlepiej na rynku, dokończyli inwestycje, nawet zyski mają a to cud w tych warunkach. Ja stawiam że w sierpniu-wrzesniu kurs tu wybije na 12-15 PLN jak wpadnie hajs za Q1 i Q2, teraz dobry moment zgarnąć trochę i czekać
To finalnie co uważacie o raporcie i wynikach? 500 mln to bardzo mało ale chyba Cognor miał stratę, nie? Myślicie, że Stalprofil się jeszcze podniesie?
mają zyski przy jednocześnie bardzo dużej inwestycji w magazyn, która mocno wpływa na finalny wynik spółki - a konkurencja ma straty, wiec tak, dadzą rade na luzie, już Q1 25 będzie kozak