Nikt duży w to nie wejdzie? Masz racje w Kernel nikt duży nie wejdzie, bo nie zdąży. Wejdą giganci, i zostaną cierpliwi, reszta z gębą rozdziawioną będą wspominać latami jaka to była okazja. Cały czas jestem Greg, tak jak powiedziałem 2 lata temu, za akcje Kernel kupię córce mieszkanie. Na obecną chwilę 10000 sztuk. Od przyszłego tygodnia zwiększam zaangażowanie, może chwycę kawalerkę na emeryturę dla siebie.
Tak wiem niestety to ile jesteś na GPW nie ma żadnego znaczenia gwarantuje ci że nie będzie tak jak myślisz więc cóż szkoda bo tracisz czas i marzenia dziecka i swojej
Po pierwsze to nie pozew pozew to składa się do sądu no ale nie dziwię się że nie wiesz a po drogie jaka się okazało to nie tylko na niego tylko jeeZce na osoby które komentowany ten post i dawały łapkę w górę ale to już był pomysł prokuratura miłego dnia życzę i tych mega wzrostów które tu już trwają tyle czasu hahha szybkiej drogi do tych wideł na 100 zł hahha
misiu, przecież piszą ci, że papier po sprawach w sądach może chodzić po 150zł to czemu trzymasz short? jak długo wytrzymasz do 15-16 ? co żona na to? Zarabiasz na życie dawaniem d..y?
Zakładam ,że w średnim terminie istotniejszym czynnikiem cenotwórczym od wyroków będzie zakończenie wojny. Firma która otrzymała zlecenie na oszacowanie ceny godziwej zacznie zapewne od tego fundamentalnego czynnika. Tylko jak oszacować otoczenie wojny w której funkcjonuje podmiot? Na ile jest istotna?
Coś przeciaga się wycena przez kogoś z wielkiej czwórki. Ciekawe czym to jest spowodowane. W zasadzie w wywiadzie było że Kernel to rozważy w wcale nie musi być tak
Dnia 2025-01-12 o godz. 14:49 ~Kolber napisał(a): > Coś przeciaga się wycena przez kogoś z wielkiej czwórki. Ciekawe czym to jest spowodowane. W zasadzie w wywiadzie było że Kernel to rozważy w wcale nie musi być tak
Zakładam ,że doszło do zaskoczenia po złożonych pozwach. Zlecenie wyceny jest niczym innym jak nieudolna próbą wyjścia z twarzą.
Zachodnim parkietom fakt siłowego zdjęcia z giełdy nie umknie uwadze. Łamiąc przy tym zasady dobrych praktyk. Miłego
nie bedzie zadnego wezwania bez rozstrzygniecia z sadu.
Wezwanie oznacza prawie bankowo przekroczenie progu 95% ( z rynku czy z slupow - bez znaczenia), a wtedy zaczyna cykac zegar na przymusowy wykup (3 m-ce od daty przekroczenia). Oczywiscie wszystko znowu by bylo zaskarzone, bo jest przekroczenie progu 95% jest i tak pochodną lewej emisji po złotowce. i wracamy do punktu wyjścia. Werewski przeszarżował i bez Sadu na razie nic sie nie bedzie dzialo. A firmy z Big 4 tez pewnie nie beda chcialby sie podpisac pod wartoscia liczona per share w takiej sytuacji (choc moze i by sie podpisaly, pieniadz sie smierdzi)
Takie samo zdanie miałem o tym artykule. Cenie ciebie s213 masz sporą wiedze na temat ukraińskich spółek. Jesteś gdzieś jeszcze oprócz kernela na ukraińskich spółkach ?
O czym ty piszesz? jaka wycena akcji kernela z wielkiej czwórki ? jakie wezwanie z artykułu? Czy miałeś możliwość zapisania się na akcje nowej emisji po 1,15 zł ? Jeśli tak to opisz jak to było możliwie, ponieważ ja próbowałem, ale odmówiono z powodu, że nie profesjonalny inwestor. Sprawę bada prokuratura i sądy, przecież mamy doczynienia z oszustwem, a więc sprawą kryminalną. Zdążyłeś wysłać przelew do Luksemburga na objęcie nowej emisji? Ilu pracowników kernela po złodziejskiej emisji zrezygnowalo z pracy?, aby nie narażać sie na zarzuty prokuratorskie? Na miłość Boską o czym ty piszesz?
Kilku z nas powinno jechać do prokuratury i do sądu w Luksemburgu, aby złożyć zeznania w charakterze świadków. Akcje są warte przynajmniej 70zł. Emisja, która była przeprowadzona z rażącym naruszeniem prawa jest nieważna.
Cytuję: "Dziś Namsen chętnie sprzedałby akcje Kernela po 26 zł, gdyby ktoś złożył taką ofertę – podsumowuje".
Każdy wam złoży taką ofertę jak akcje śmieciowe Nemsena wyemitowane z naruszeniem prawa w Luksemburgu będą anulowane przez sąd.
Spodziewam się kontynuacji trendu wzrostowego na akcjach kernela aż do wyroku sądu, korekty będą bardzo krótkie i symboliczne aż do przynajmniej 100zł (aktualnej wartości księgowej kernela)
Proszę, abyście wstępnie zawiadomili online kernela, że chcecie złożyć zeznania w prokuraturze i w sądzie, aby nie podawali informacji, że jest tylko mała frakcja (jak to określili) niezadowolonych akcjonariuszy.
hotline@kernel.lu
lub
https://www.kernel.ua/contacts/
Zeznania w prokuraturze i w sądzie mogą być przeprowadzane online bez potrzeby fizycznego stawiania się w Luksemburgu.
Dlatego pisałem że podejrzane były te artykuły na zamówienie. Kazdy z nas o tym wie że tutaj jest oszustwo pytanie jest tego rodzaju jak to się wszystko zakonczy