Co taka cisza gdzie ten wasz cdr projekt?do nory sie schował a gdzie naganiacze dzisiaj prosze sypac do koszyczkow ponizej 0.65 tam czekam na was drogie robaczki
Ty się zakładaj, a ja czytam uważnie komunikaty OVI i spółek powiązanych (HyperBook oraz VAR...) i z tego co widzę, OVI tylko przepisuje kod na VR a nie będzie sprzedawał tę grę. Na moje oko ten komunikat mówi mi znacznie więcej: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Spolka-zalezna-Varsav-Game-Studios-ma-umowe-z-Meta-na-ko-finansowanie-i-dystrybucje-gry-8597187.html
I w mojej ocenie zyski OVI z tytułu VR dla Mety będą nieznaczne i w cenie emitowanych akcji dla HyperBook'a. Stąd ekscytacja metą to powinna być raczej w spółce Mooneaters, bo to oni będą zgarniać zyski przy dość małym zaangażowaniu w inwestycję.
Może OVI ma tylko generować straty, by robić odpisy? Nie wiem, ale pewne jest, że 1 PLN długo nie zobaczymy, pamiętając, żę w 2022 r. OVI wziął pożyczkę pod zastaw akcji, które wtedy były po 1 PLN, a spadł w te dwa lata do wartości 0.30 PLN. Co się zmieniło od tamtej pory - wszedł HB, który pożycza 1 MLN dla OVI by przetrwało.
Jeszcze raz: czytać komunikaty, szukać powiązań, nie sugerować się żadną rekomendacją magików, co wierzą w 1, 2 czy 50 PLN w nowym roku i piszą bzdury, że to nowy CD Projekt, a co najważniejsze nauczyć się analizy fundamentów - bo ta CI powiem, jaką rzeczywistą wartość ma ta spółka (wszystko ponad, albo poniżej to spekulacja).
Powodzenia, i życzę w nowym roku wszystkim by mieli tylko zyski.