Problemem nie jest że USA spadło problemem jest że surowce poleciały a szczególnie miedź srebro i złoto a stop loss to raczej go nie ustawiłeś bo byś musiał jutro po 116 oddać bo wtedy linia trendu jest złamana a następny przestanek poniżej 100
miedź poleciała 1%. Bez przesady to nie jest duży zjazd. nie wiem po co doszukujecie sie niewiadomo czego. Jestem spokojny. Może być taniej. 116 pln luz taka cena mnie nawet ucieszy bo jeszcze nie zająłem całej planowanej pozycji
Dziś leci miedź też w dół, Chiny (Szanghaj) jakoś tam nie lecą, Hongkong to nawet już straty odrobił. No ale spadki pewnie u nas będą tylko może to takie wykończenie będzie i jakieś odreagowanie na GPW będzie. U nas się należy bo spadamy już od sierpnia
Ciekawe jakby im ktoś włożył kij w mrowisko i zaczął kupować luki w kontraktach na sprzedaży ogromne Ale tu ten kto kupił na spadki sobie na to nie pozwoli
Tylko nie jest to dobrze dla giełdy bo spółki nie będą mialy finansowania bo nikt z kulawą nogą na przekrętacka giełdę nie przyjdzie szczególnie na spółki skarbu państwa
Nie bój się tzn że spadek jeszcze przed nami ogon zachęca psa W tym procederze zamieszani są wykresowcy od dzisiaj podaja sumaryczne spadki miedzi i srebra ze spadkami wczoraj żeby nakręcić jak najwyższą czerwień. Może niech z sumują spadki z całego tygodnia będzie bardziej spektakularnie
Nie wydaje mi sie. Miałą być potężna luka spadkowa jest niewielki minus. Moim zdaniem to jest koncówka przeceny. Bedzie ruch powrotny z minimalnym zakresem domykającym luke. Oczywiście nie od razu
Obroty są mizerne, brak tylko kupujących, ale KGHM jest spółką popularną wiec wrócą
dodatkowo JSW podobnie jak KGHM wybiło wsparcie, bogdanka też szoruje po dnie - cały sektor górnictwa na GPW kuleje, więc dalsze spadki w następnych tygodniach są dość prawdopodobne
Wsparcie nie jest wybite tylko naruszone. Nie ma sensu porównywać JSW do KGHMu to zupełnie inne spółki. Węgiel jest nośnikiem energii od którego się odchodzi, miedź coraz bardziej potrzebna itd. KGHM narusza wsparcie ale pytanie czy trwałe. Miedź też jest ba wsparciu. Nastroje są fatalne uważam że to bardzo dobry moment na zakup. Jeszcze dokupie tylko właśnie nie wiem czy np jutro czy jeszcze trochę poczekac
105 nie będzie. Niedługo Trump będzie prezydentem jeśli dogada się w temacie rozejmu a wiadomo że chce to będzie mocny up też tutaj. Nawet plotki o końcu wojny jeśli się pojawia a wiadomo że się pojawią będą działały silnie prowzrostowo
prezentujesz trochę myślenie życzeniowe Rafał, wszystkie na podstawie "wydaje mi się"
fakty są natomiast takie, że akcje lecą w dół, surowce lecą w dół, a porównywanie kghm do jsw jak najbardziej jest na miejscu - aby określić obecnie panujący sentyment do sektora górniczego
no i podkreślę też, że ja angażuje pieniądze w większości przypadków na maksymalnie kilka tygodni - ruch w dół czy w górę o 10-15% jest dla mnie zadowalający