Prawdopodobnie może to nastąpić już w poniedziałek.
Odreagowanie ostatnich spadków było naprawdę słabiutkie i to mimo ,że przez ostatnie dwa dni na szerokim rynku były silne wzrosty. Kto był czujny ten to wykorzystał do opuszczenia spółki . Reszta też wyjdzie ale taniej.
Tak myślisz Młody? Czy tylko panika rozum Ci odbiera? Bo ja spokojnie czekam na cenę 10 zł. Pamiętajcie ,że Bioton sprzedał swoje akcje HTL po 9 zł i prawdopodobnie zaczęły one teraz trafiać na rynek. Ci co je wtedy kupili jeszcze długo mogą sprzedawać je z zyskiem.Nie zapominajcie o tym . A Ty Młody powinieneś słuchać rad doświadczonych i trzeba było sprzedać jak napisałem , że zaczyna się korekta. A nie teraz okazywać swoje sfrustrowanie.
Nie jestem w stanie podać precyzyjnej daty osiągnięcia 10 zł.W każdym razie wszystko na to wskazuje , że tam cena zmierza. Proszę zwrócić uwagę na sekwencje obrotów na HTL w ostatnim czasie ( znaczny wzrost obrotów na sesjach spadkowych i mały na lekkim korekcyjnym odbiciu.)Dodatkowo nastąpiło to w dwóch ważnych momentach:
1) wybiciu z konsolidacji w dół
2) wyłamaniu się z średnioterminowego trendu wzrostowego.
Wszystko to zapowiada zmianę trendu na tym papierze. Ale uważam ,że HTL jest mocną firmą i będzie to tylko korekta która zabierze około 20%. 12.50-20%=10 zł
Spójrz na mój wcześniejszy wpis to zobaczysz z czego dla innej spółki zniesienie korekcyjne oszacowałbym na minimum 25% ale Htl jest jednak firmą solidną. Natomiast co do silnego oporu to jeśli notowania zamkną się poniżej albo na 12,00 to właśnie to 12 będzie silnym oporem . Wymiana akcji dzisiaj na tym poziomie wyniosła kilkadziesiąt tysięcy sz t i podaż nadal tampozostała.
Nie spadnie tak od razu. Przeszkadza w tym chwilowe wyprzedanie- patrz wskaźniki.Teraz prawdopodobnie kurs buduje prawe ramię formacji RGR , Wskazane jest obserwowanie obrotów w tej fazie.Całą tą formację może zakłócić np. jakiś niespodziewany komunikat ze spółki.Poczekamy - zobaczymy.
ku... co za śmieć pierd.... na wszystkich z w20 miałbym ponad 30% stopę zwrotu a na tym kiszę i kisze i już nie wiem czy trzymać czy wywalić pomocy!!!!!!!